Güüüüüüünaydııııııııııın)))

Nasılsınız bakalım?????16 Eylül olmuş ,aman Allah’ım uçuyor günler ,uçuyor,biz de gün sayıyoruz))))Söyliyeceğim yakında yaa, durun azıcık merak edin))))

Birkaç gündür nedendir anlamadım hep saat 6.30da uyanıyorum.Alıyorum gazetelerimi okuyorum 1saat kadar sonra da kahvaltıyı hazırlıyorum.Aslında erken bir saat kalkmak için ama işte 3 gündür otamatikman aynı saatte uyanıyorum.Uykuyu da sevmem aslında,en iyi uyku en az uyunan derin uykudur diye düşünürüm.En çokta öğleden sonra ki şekerlemeleri severim)))Hani ramazan saati şöyle 17.00-18.00 arası yapılan uykuları))))

Uykuda geçen zamanımı kaybolmuş bir zaman olarak görüyorum.Tamam uyku gerekli biliyorum ama işte uyuyamıyorum.Hayatı kaçırmak istemiyorum sanırım ondan.Günde 4-5 saatilk uyku yetiyor bana.

Ne ise efendim ,uykuyu geçelim,bugün Perşembe ,malum Sinop’un pazarı.Saat 8.30da pazara çıktık,yine pek bir şey almayacağız düşüncesiyle arabasız ,yürüyerek gidelim dedik.Alacağımda sadece bamya ve domates,birde maydonoz))))

Nasıl kalabalıktı Pazar anlatamam.Üzüldüğüm nokta hala şu, köyden gelen kadınlarımızı  sağlıklı bir ortamda barındıramıyoruz.Hala yerde oturuyorlar,hala sattıkları ürünleri yerlerde sergiliyorlar.Artık belediyemiz biraz acele etsede,hem onları kurtarsa, hem de bizi..

Nasıl dolu Pazar anlatamam.Eylül ayında ,hala çilekleri ve mandalinaları bir arada gördük.Ya  artık hangi ürün hangi ayda çıkardı diye düşüneceğiz vallahi.

Birşey almayacak olan ben,yine bir sürü şey aldık.Yeşil fasulye,barbunya fasulye,bamya,domates,maydonoz,biber,mısır,erik,pırasa,havuç,turp,roka….Aaa sonrada kızıyorum kendime ne zaman yiyeceğiz bunları diye.))Sonra düşündüm yeşil fasulye ile barbunya fasulyeyi deepfreeze koymaya karar verdim.Domateside kaynatıp kavanoza koydum.Mısırları pişirip arkadaşlarıma götüreceğim.Bamyamı ayıkladım,sonra pişireceğim,erikten komposta yapacağım…Bitti bile Pazartesi yine pazara çıkarız artık)))))

Bu arada tezgahlarda kocaman palamutlar vardı.Fiyatı 14tl idi.İrileşmiş ,çingene palamutları büyümüş)))

İstavrit ve barbunyada vardı tezgahlarda))Balık güzel oluyor,omega 3 deposu.Hele özelliklede tirsi.Tirsiyi ,güzel pişirirsen ızgarada yemeğe doyum olmaz.Eğer yağlıysa palamutuda ince dilimleteceksin,teflon tavayı çok az yağlayıp ısıtıp üstünde kızartacasın,unlamadan .Izgara gibi oluyor. Yanınada piyazını yap,ohhhh afiyet olsun))))

Öğlen saati geldiya bende ballandıra ballandıra yemek tarifleri veriyorum,yiyen var yiyemiyen var.Karasal yerde olan var,deniz kenarında olan var,değil mi ama?Hamile var,aş yeren var,karnı tok var,aç var…Var da var işte…

Ben en iyisi fazla uzatmayayımda siz yemeğinizi yiyin))))Vallahi karın değil mi,bir şekilde doyuyor işte,mühim olan sağlıklı beslenmeniz..Haydi afiyet olsun.Şeker olsun diyecektim ama olmasın,ne olur ne olmaz bakarsınız şekeriniz çıkar.))))))

Siz şekersiz,tatlılardan olun,tamam mı?)))))))

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.