İç güveysinden hallice…

Aslında içimden nedense Selamün Aleyküm demek geldi,neden dir acep?)))))

Haberlerden etkileniyorum galiba))))

EE nasılsınız dostlar, ne var ne yok,keyifler yerinde mi?

Evet cevaplarınızı duyuyorum gibi geldi….Evet siz ,size diyorum,siz siz,üzerinde mavi t-shirtü olan bey, iç güveysinden hallice dediniz))))))))Duydum))))

Radarda çalışırken, bir Selahattin Binbaşı vardı, adama ne zaman nasılsınız desem ,verdiği tek cevap iç güveysinden halice olurdu.))))Allah bilir, beklide iç güveysi gitmişti kendisi)))))

Ne ise bugün Sinop’ta hava güzel, güneş ısıtıcıydı.Vallahi havayı fırsat bilip biraz yürüyecektim ama ,işlerimden fırsat olmadı.

Ayy size yine traji komik bir şey anlatayım. Bu sefer Viyana’dan kendime paçası fermuarlı tayt pantolon aldım. Malesef boyu uzun gelince terziye götürdüm yaptırmak için ve orada tesadüfen etiketi dikkatimi çekti.Ne yazsa beğenirsiniz? Made in Turkey. Evet, made in Turkey yazıyordu((((Benim koca memlekette alıp getirdiğim, Türk Malı pantolon olmuş,kan çekti demek)))))Aynı şey yıllar önce Almanya’ya kursa gittiğimde de olmuştu.Eşime çok güzel bir eşofman beğenmiştim.Aldım,hediye paketine sardırdım.Frankfurt’ta oluyor bu olay.Sonra Sinop’a geldiğimde eşime paketi verdim.Açtı baktı.Çok dikkatlidir kendi.Bunu nerden aldın dedi?Frankfurt’tan dedim.Emin misin değip,bana etiketini gösterdi.Bu seferki daha da garipti.O zamanlar Sinop’ta Söksa Fabrikası vardı.Aldığım eşofman bırakın Türkiye’yi,üstelik Sinop Fabrikasında yapılmış bir üründü))))Gülüyorum ama, o zaman hiçte komik gelmemişti,üstelik,22 kiloda excess gelmişti.

Hala aynı hataları yapıyorum, afedersiniz. İşte aceleden oluyor demek ki((((Halbuki İstanbul’da da bulabilirdim aynısını, ama o anda orada ucuz geldi.Yalnız şu bir gerçek,ona benzer İstanbul’dan aldım 2 katı fiyat ödedim.Biz beklide, bizi, daha fazla kazıklıyoruz.Olabilir mi dersiniz?

Mesela bu sefer yine bir iki olay geldi başımıza THY ‘da .Ben kendi kredi kartımla uçak biletimi aldım.Giderken bana kredi kartınızı gösterir misiniz dediler.Halbuki kendi kartımla aldım,isim soyad benim. Eğer ki, daha önce olmuştu, eşimin kartıyla aldığımda, o bilet aldığım yere gidip onaylatıyordu, bilgisi dahilinde kullanıldığını göstermek için. Bunu anlayabilirim ama ben kendi kartımla yaptığım alışverişte, göstermek zorunda olmamalıyım.Haksız mıyım?

İkinci konu yine , yurt dışı seyahatlerinde,özellikle THY tercih ediyoruz.Sebepte Sinop’a da THY uçağının gelmesi oluyor. Aktarmalı gidemiyoruz, çünkü saatler hiç uyuşmuyor.Artı Sinop uçağı hava muhalefetinden arada iptalde olabiliyor.Bizde bir gün önce gidiyoruz.Amerika’ya giderken, 2 valizimiz vardı,THY uçak biletimiz vardı,gösterdik  dökümanlarımızı müsaade etmişlerdi.Bu sefer Prag’tan gelirken ,yine gösterdik,oradaki bayan olmaz efendim dedi.İzah ediyoruz, geliş biletimizi gösteriyoruz,aktarmalı Sinop’a uçak yoktu diyoruz,yok efendim 10 kilo excess ödeyeceksiniz diyor.Sonra bir üst görevli geldi tamam dedi.Kız olmaz dedi yine.Sonra da biz 2. valizi hand care olarak yanımıza almak durumunda kaldık.Şimdi söyleyin bu doğrumu? Hatalıysam da izah edin hak vereyim size.

İşte böyle………. sanmayın ki seyahat anılarım bitti. Azıcık ara verdim, yarın yine devam ederim. Daha sırada Viyana’da 2. gün var,Prag var .Oooooo daha neler neler var.Bak benden ayrılmayın anacığım))))Sizi Prag turuna götürmüş gibi olacağım,benden söylemesi)))))))))))İyi akşamlar.

Ispanaklı börek yaptım, isteyen gelebilir, yanında da ayran.Afiyet olsuuuuuuuun))))

Yok yok ben sadece 2 minik dilim yiyeceğim, söz))))))))))))

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    Nilgün’cüğüm selam; Hoş geldiniz. Sitenden takip ettiğim kadarıyla geziniz güzel geçmiş.Allah sağliğınızı bozmasında bu gezilere devam etin işallah……sana tel. ulaşamadım… siparişim için çok teşekkürler…..

  2. blank

    Canım benim)))Çok teşekkür ederim.Gezmek çok güzel gerçekten,aldığımızı beğendiğine sevindim.İyi akşamlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.