Pastırma yazı…

Pastırma yazı devam ediyor. Hep de bu zamanları  pastırma yazı yaşarız)))Yaz bitti derken sıcaklar bir bastırdı, bir bastırdı ki, millet kısa kollularla dolaşıyor. Hava sıcaklığı 26 derece, deniz suyu sıcaklığı da 18 dereceymiş. Yüzsek mi ne yapsak?))))

Havalar güzel olunca bizim havamızda güzel oluyor tabii.Hava güzel,ben güzel,Sinop güzel….Daha ne olsun değil mi?))))

İşte havayı güzel görünce arkadaşım Sinop Botanik bahçesinden çiçek alacakmış gidelim mi dedi, tabii hemen, tamam dedim. Bu güzel hava kaçarmıydı?

Sinop Botanik bahçesinde bahçe çiçeklerinden, ağaçlardan, birçok çeşit var. Hatta bende kendime, menekşe ve sıklemen çiçekleri aldım diktim. Camımın önüne koydum, gözümün ününde olsun istedim. Balkonda göremiyorum da.
blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Yalnız Sıklemen çiçeğini hiç yetiştiremiyorum. Bakalım bunu yaşatabilecekmiyim. Bazı arkadaşlarım balkona koyman gerekir diyor tam emin olamadım. Bir araştırayım internette de ona göre karar vereceğim.

Dün çiçek alışverişimizi yaptıktan sonra haydi birde Akliman’a gidelim dedik. Arkadaşlarımda benim fotoğraf çekme merakımı bildikleri için, güzel manzarası olan yerlerde durup, resim çekmeme fırsat tanıdılar. Şimdiye kadar 1000lerçe poz çektiğim yerleri, bir kez daha çektim. Bu arada Akliman’da anız yakıyorlardı, bazı yerler sis gibi olmuştu.

Dönüşte Tersane’ye yapılan yeni otelimiz ,Sinope Park’a uğrayıp gezdik. Şöyle bir eskiye gittik, nasıldı Tersane, nasıl oldu şimdi diye düşündük. Önceden birkaç otel varken,şimdi cadde boyunca sadece otel oldu neredeyse.Bu oteli de bayrama yetiştirmeye çalışıyorlarmış ama,yetişemeyecek görünüyor,açılış bayramdan sonra olacakmış.İçi harika,banyoları çok güzel,üst katlarda jakuzi bile var.Manzara desen,ömre bedel..

Ahhh Sinop beee…..Sen ne güzel bir şehirsin.İyi ki Sinop’ta doğmuşum, iyi ki burada kalmışım))))

Tam da güneşin batışına denk geldi, otelin terasına çıkışımız, tabii güzel görüntüler ortaya çıktı. Bu arada gördünüz mü, iskelede ne kadar çok balıkçı teknesi var?

Eveeeett,çok otel demek,çok ziyaretçi demek.Yeni çalışma mekanları demek..Çok iyi çok…Sinop büyüyor,güzelleşiyor.Yalnız birde arka tarafına baktık,ahh Sinop Ahhh dedim oldu mu şimdi((((Öyle çarpık yapılaşmalar  var ki,nasıl yapıldı, bunlara nasıl müsaade edildi diye düşünüyorsunuz((((

Haa birde bu arada, resimlerin birde koku verme özelliği olsaydı, dalga kıran tarafında çektiğim resimlere asla bakamazdınız. Hamsi kokusundan burnunuz düşüyor((((Ama ne koku, denizin üstü sadece yağ. Dün akşam gittiğimiz bir arkadaş söyledi, Sinop’un tanınmış balıkçısı(ismini yazmıyorum)tam 300 ton hamsi tutmuş.Malesef fabrika alamamış, çünkü yeterli boş yer yokmuş.Ve onlarda 300 ton hamsiyi, açığa gidip denize dökmüşler(((((Hamsinin de kökü kuruyacak korkarım((((

İşte bendeki haberler bugünlük bu kadar. Sizde ne var ne yok?

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Yorum

  1. blank

    Iam happy,you like my blog.))Where are you from?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.