Body Worlds…..Yaşam Döngüsü…

Günaydıııııııııın)))))İstanbul’dan sevgiler, saygılar hepinize…Nasılsınız?

Ben iyiyim, birazda yorgun. İstanbul’da yaşıyorsanız eğer, yorgun olmama gibi bir şansınız yok. Eğer o gün bir yere gitmeyi düşünüyorsanız, yorulacağınızı da bilmeniz gerek. Ne ise güzel yorgunluklar bizimkisi.

Küçük yerlerde çalışanların çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Sinop gibi mesela. Trafik sorununuz yok, en uzak yere gidişiniz sadece 20 dakikanızı alır. Öğlen yemeklerine evinize gelir, çocuğunuzu, çoluğunuzu doyurabilirsiniz. Sinemaya gitseniz 8 tl. şimdi burada tekrar yazmama gerek yok biliyorsunuz işte, birçok kere yazmıştım. Ama İstanbul öylemi. Bir çalışmaya gidecekler, sabahın köründe kalkıyorlar en yakın mesafede çalışıyorsanız 1saatiniz yolda geçiyor demektir. Sinema fiyatları 14-25tl arası. 4 kişilik bir aile gitse, birde fast food yese sanırım 150 tl’den aşağıya harcayıp dönemez evine. Zor yaşam velhasıl. Bunun yanında avantajları da vardır tabii ki.

Dün tavsiye üzerine İstanbul Modern’deki, Orijinal Vücut Döngüsü Sergisine gittik. Kapıyı şaşırdığımızdan ilk önce resim sergisine gittik. Üstelik şansımıza Perşembe günü giriş bedava imiş. Dolaştık, birçok resmi inceleme şansımız oldu. Çok güzel tablolar, değişik gösteriler vardı. Sonrada yan binadaki Body Worlds’a gittik.

blankblankblankblankblankblankblank

BODY WORLDS –Yaşam Döngüsü:

Öldüğünde vücütları bağışlanmış olan insanların, dış derisini soyarak, çeşitli kimyasal elementlerle hazırlanmış vucut anatomilerini görüyorsunuz. Aynı zamanda tüm gerçek organların bütün hali ve iç kesitleri gözler önündeydi.

Bilet aldığınızda, isterseniz özel kulaklıkta kiralıyor, sergiyi gezerken merak ettiğiniz şeyin önündeki numarayı tuşlayıp, dinleyerek öğreniyorsunuz. İlk girdiğinizde 1 haftalık ceninden, sanıyorum 6 aylığa kadar cam fanusların içindeki minicik bedenleri izledik. Daha sonra gördüğümüz derisi çıkarılmış erkek bedeninin tüm hali. Kasları, kemikleri, organları.  Bir vucuttaki her şey karşınızda duruyordu. Bedeninden çıkan deride eline tutuşturulmuştu. Kemiklerin hali, diz, dirsek, kalça kemiklerinin oynar kısımları, kırıldığında nasıl işlem gördükleri, sigar içenin ciğeri, gastirit olan midenin görünüşü, kadın bedeni,omur ilikleri,kalbi kalbin kesitleri, hastalıklı dalaklar,normalleri.Çok çok enteresan bir sergiydi. Vücüdümuza, işlevine hayran kaldım. Obez bir insan vucudunuda görduk. Yağlar daha çok göbek altı , yan beden ve karında toplanmıştı. Genital bölgelerden, adamın kirpiklerine kadar her şey vardı. Burada anlatmama imkan yok ,resim çekmekte yasak olduğu için görüntüleyemedim.Ama vereceğim adresteki videoyu izleyin size anlattıklarımı, anlamınıza yardımcı olacaktır.

http://www.bodyworlds-istanbul.com/

Bunun yanında aynı işlemden geçmiş at ve zürafa bedenleri, horoz ,tavşanın atardamarlı görüntüleri…Ya acaip bir şeydi.Nasıl bir vucudumuz var, nasıl işliyor hayran kaldım. Yaradan çok güzel yaratmış. Şansınız varsa gidiniz. Sergi 27 Marta kadar uzatılmış. Karaköy’de İstanbul Modern’de sergileniyor. Giriş 25 tl, kulaklık ta 5 tl. Bilgilerinize. En az 2 saatinizide ayırın lütfen.

Dün hava çok güzeldi. Günlük güneşlikti. Kar geliyor diye bir korkuttular,hiç beklenen olmadı. Güzel havadan istifade yeğenlerimle resim çektirdik.

Size bir haber daha vereceğim. Bir önceki günlüğümde Şeref Çetin Tiyatrosundan ve yeğenimin de orada oyuncu olduğundan bahsetmiştimya, pazartesi günü,TRT1 ‘de Gülben Ergen’in programına çıkıyorlar. Saat sanıyorum 9.00-11.00 arası. Malesef ben o saatlerde hava alanında ve uçakta olacağım için izleyemiyeceğim, siz benim yerime izleyin lütfen. Otobüste, giderken sergiledikleri tiyatro oyunu çok ses getirmiş, ondan bahsedeceklermiş.

İşte bendeki haberler böyle..Bugün yine hava çok güzel. Biraz sonra yine kardeşler ve yeğenler buluşacağız. Artık arkası yarın diyor, hepinize tekrar sevgilerimi sunuyorum.

İyi günler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    özledik sizi nilgün hanım.tadını çıkarın istanbulun.görüşürüz daha sonra.

  2. blank

    Hocaaaam…Ben de sizleri çok özledim)))Sevgiler İstanbul’dan..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.