En Son Yürekler Ölür…Canan Tan…

Yeterki isteyin…Elimde 422 sayfalık bir roman vardı ve 8 marta kadar bitirmeliydim.Halbuki  daha 125 sayfasını okumuştum. Dün gece ve bugün okuyup bitirdim.

Bu kitabı kütüphaneden aldığımda orada çalışan bir memur tavsiye etmişti.Bir aralar  hep bu kitap okunuyordu ve hep yok diyorduk,özelliklede gençler alıp okuyordu, isterseniz okuyun dedi.Ben de okuyayım bakim gençler ne tür kitap seviyormuş dedim)))

Ve inanın çok güzeldi. Bir aşk romanı olsada yinede okuyucuyu değişik bir yönede çekiyor.Organ nakli gibi.

Hiç düşündünüz mü, günün birinde sizin veya bir yakınınızın da organ nakline gerek duyabileceği. Nasıl dua ederdiniz acaba????? Allah’a nasıl bir istekde bulunurduk? Arasıra böbrek nakli,karaciğer nakli gibi,insandan insana organ nakilleri duysakta,ya kalp nakli gerekse? Nasıl dua ederdik? Çünkü birisinin beyin ölümü gerçekleşecek ve eğer ailesi verirse ve vücüdünuza uyum sağlarsa size takılacak…Yani bunun için birinin ölmesi gerekiyor((((Neden mi yazıyorum bunları romanda organ naklide işlenmiş. Önceden biraz çekinirdim organ naklinden ,sanki eksik bir uzuvla gidilir diye düşünürdüm, ama şimdi fikrim değişti. Ölenle giden organ, toprağın altında çürüyüp gitmesin, başkasına hayat olsun diye düşünüyorum artık.Ve bu önemli kararı veren aileleride canı gönülden kutluyorum.

Bu romanı okuyun etkileneceksiniz.Dün gece, gecenin bir yarısı okurken baktım devamlı burnumu çekmeye başlamışım, sonra fark ettim ki ağlıyorum. İnanın farklı bir konu işlenmiş, hayata farklı bir gözle bakmamı sağladı benim.

Canan Tan, eczacı bir yazar ve organ naklinide çok güzel anlatmış.Yani herşey çok doğaldı.Sizde kitabın içine ister istemez girip dolaştınız.

‘Sen, gözlerinden ateşler saçarak, zehirli oklarını bana yöneltirken, ben sana âşık oldum Nehir…’
‘Sen, tüm şatafatlı tanımlardan sıyrılıp en doğal halinle, yaramazlık yapan çocuklar gibi boynunu bükmüş bağışlanmayı beklerken, ben sana âşık oldum Deniz…’ Yüreklere düşen ilk kıvılcımlar… Sonsuza dek süreceğine inanılan aşk, mutluluk… Ve o uğursuz kaza! Kadının belleğinde kalan son sözcükler… ‘Sıkı tutun Nehir!…’

Bu çarpıcı sözler kitapda geçiyor. Ve hafızanıza kazınıyor.

Bir de bu şiir.

Ömür dediğin üç gündür

Dün geldi geçti, yarın meçhuldür.

O halde ömür dediğin

Bir gündür,o da bugündür.

Canan Tan’ın ‘EN SON YÜREKLER ÖLÜR’bu romanını büyük bir heyecan ve beğeniyle okuyacaksınız. Bence  hemen bulup okuyun..

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.