İstiklal Marşı’nın Kabulü..SİNOP IMKB GÜZEL SANATLAR LİSESİ..

Bundan 90 yıl önce, 12 martta Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı, İstiklal Marşı kabul edildi.Ve bu yılda SİNOP İMKB Güzel Sanatlar Lisesi, bu günün önemini belirten bir tören düzenledi.Dün sabah o törene katıldım.

Tören çok kalabalıktı. Valimiz,milletvekilimiz ve birçok daire amirleri ve okul müdürleri veliler öğrenciler katılmıştı.  Okulda güzel hazırlanmış,bilgilerimizi bir kez daha tazeledik. Öğrencilerin söylediği İstiklal Marşını dinlemekten büyük keyif aldım. Kutluyorum onları .Ve valimizinde dediği gibi okullarımız bu konuda hassasiyetle durup Öğrencilerimize İstiklal Marşını aslına uygun şekilde düzgün öğretmeliler. Törende en keyif aldığım bölümlerden biride 2 minik anaokulu öğrencisinin söylediği İstiklal Marşıydı.Çok tatlılardı çok.Birde komposizyon yarışmasının birincisi,çok güzel anlatmıştı İstiklal Marşını. Buradan tüm emeği geçen arkadaşlarımızı,hocalarımızı kutluyorum.Elif Öğretmeninde şefliği harikaydı.Tebrikler.Yine mini bir tiyatro gösterisi vardı, hafızalarımıza görsel olarakta İstiklal Marşımızın kabulü işlenmiş oldu.
blankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Bu arada törende Sinop Valimiz Dr.Ahmet Cengiz ve Milletvekilimiz Sayın Dodurgalı  ve okul müdürüde, hem Japon Halkına olan üzüntülerini dile getirdiler,hemde günün önemini belirten konuşma yaptılar.

sinop valisi Dr.Ahmet Cengiz ncabaci

ANA OKULU ÇOCUKLARI ncabaci

SİNOP IMKB GUZEL SANATLAR LISESI ncabaci

Tören saat 12.15 gibi bitti ve ben koşturmaca eve geldim.Çünkü fotoğraf makinamdaki resimleri bilgisayara atıp, hemen kitap Fuarına gelecek olan Erol Mütercimler’in söyleşisine ve imza gününe katılacaktım.

Bir koşturmaca gittim.Baktım fazla bir kalabalık yok. Şaşırdım hemen orada bulunan yetkili İrfan Bey’e sordum.THY uçak seferleri iptal olduğu için gelemediğini söyledi. Ve inanın çok üzüldüm((((Hava da Sinop’ta bir güzeldi ki.Acaba İstanbul’da mı hava kötüydü veya yolcu sayısı az olduğu için mi uçak seferleri iptal edildi anlayamadım.(((Yani sonuçta üzülerek söylüyorum Erol Mütercimler gelemedi.

Bizde 4 arkadaş buluşup Kütüphaneye gittik.Elimde okuyacağım kitap çok olduğu için ben almayacaktım güya,ama dayanamayıp 2kitap daha aldım,hem de en son gelenlerden. Yepyeni ilk ben okuyacağım.))))

Bu arada Fuardan, Elgiz Henden’nin bir kitabını daha satın aldım. Bu kitabı sizlerlede bölüm bölüm paylaşacağım.Çünkü Çok güzel yazmış.Kitabın ismi Başarabilirim Çünkü….

Kütüphaneden aldığım Kitapların biri Canan Tan’a ait Piraye, diğeri de Naşide Gökbudak’ın,Şelale’nin Bez bebeği.

Okuyunca fikrimi yazarım.

Şimdi sizlere ELGİZ HENDEN’nin ‘Başarabilirim Çünkü ‘ kitabından bir bölümle veda edeyim..

BAŞARABİLİRİM ÇÜNKÜ,

Her sabah kalktığımda güne iyi başlayacağımı biliyorum.Güne her sabah tebessümle başlıyorum ve tebessümle bitiriyorum.

Elgiz Henden.

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.