ÇOCUĞUMUZA SANATI SEVDİRMENİN YOLLARI.Cam Patikler…

Herkes sahne sanatlarını sever. Oysa küçük bir çocuğu ilk kez bir tiyatro oyununa, müzikale veya baleye götürmekten onun bu heyecanını paylaşmaktan daha keyifline ne olabilir?İlk kez gidecekleri gösteriden beklentilerini bilmek önemlidir. Bu konuda yapılabilecek basit bir rehberlik, çocuğunuza sahne sanatlarını sevdirmede kolaylık sağlayacaktır.

 

1.Basitten başlayabiliriz

Çocuğun ilk kültürel deneyimini kukla oyunlarıyla başlatabiliriz. Ya da çocuklara yönelik gösteriler yapan tiyatro oyunları da iyi bir seçim olabilir. Burada ki dikkat edeceğimiz nokta çocuklara uygun bir gösteri seçilmesidir. Böylece ilk kültürel deneyiminden zevk alma fırsatını elde edecektir.

 

2.Hemen pahalı etkinlikler aklınıza gelmesin

Çocuğunuza sahne sanatlarını sevdirmek için pahalı etkinlikler düşünmenize de gerek yok. Aslında burada önemli olan ilk deneyimi yaşamasıdır. Bunun için de devlet tiyatroları, amatör topluluklar, lisede sergilenen bir oyun gibi ucuz etkinlikler seçilebilir. Birkaç başarılı deneyimden sonra daha büyük çaplılara da götürebilirsiniz.

 

3.Önceden kuralları bilmeli

Gideceğiniz etkinlikle ilgili bilgileri birkaç gün öncesinden anlatmaya başlayın. Oradaki izleyicilerin ve oyuncuların dikkatinin dağılmaması için nasıl sessizce durmamız gerektiği hakkında bilgi verebiliriz.

 

4.İyi örnek olmalıyız

Çocuğumuza sessiz olmasını etraftaki izleyicilere ve oyunculara saygı göstermesini öğretmeliyiz. Her sahneyi çocuğuna anlatan ve onları susturmaya çalışan birinin arkasına oturduğunuzu düşünmek bile kabus gibi gelebilir.

 

5.Önceden yapılması gereken

Oyun başlamadan önce onu tuvalete götürün. Salonda yerinizi aldıktan sonra götürmek ikiniz içinde keyifsiz bir durum olacaktır.

 

6.Etkinlik gününü özelleştirebiliriz

O günü özel bir gün haline getirebiliriz. Oyun sonrasında çocuğunuzla onun sevdiği bir yere veya bir dondurmacıya giderekte daha özel bir güne dönüştürebilirsiniz. Eğer oyun sırasında sıkıldığını hissettiğiniz anda ilk perdede oradan ayrılmak en doğrusudur. Zira ikiniz içinde cezalandırıcı veya sıkıntılı hale gelmesini istemezsiniz herhalde.

 

 

Nalan DURMAZ

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.