Subject: KATLİAM VAR!!!!!

Message Body:
Değerli arkadaşlar: Ben 3 senedir Sinopta yaşıyorum.Aklimanda göçmen kuşlar katlediliyor.Bugün yine Komşularımız (8-9 benim takip ettiğim)tüfekle atış yaparak yaban kazlarını,Turnaları vuruyorlar.Geçen haftada başka bir komşu birtanesini vurdu ama denize düşünce alamadı ölüsü bir gün sonra sahile vurdu.Bu canlıları vurmak yasak,başka ülkeler korumak için ellerinden geleni yapıyor bizimkilerse açlıktan mı artık, öldürüp yiyor.155 e ihbar yaptım ama malesef sadece devriye geçti ve yine malesef, iş işten çoktan geçmişti..Bu insanlar sürekli bu kuşları vuruyor..Ne yapalım .İlgililere lütfen iletin.Teşekkürler..Av mevsimi yaşananları anlatamıyorum bile ..Birileri dur desin LÜTFENN….

Değerli okurlarım.
blankblankblankblankblankblankblank

Geçen akşam web sitem aracılığı ile mailime bu mesaj geldi. Çok üzüldüm. Gerçekliğine de inandım. Ne yapabilirim diye düşündüm. Sonra da Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünü arayıp,müdür Mustafa Sungur Bey’le  görüştüm.

Kendisine üste ki maili okudum ve ne yapabiliriz diye sordum.Av mevsiminin aslında şubatta bittiğini, havanın yağışlı oluş sebebiyle avcıların avlandıklarını söyledi.Ama tabiki… göçmen kuşları vurmanın çok üzücü olduğunu da belirtti.

Olurya böyle bir olaya tanık olursanız 177 yi( orman yangın ihbarı) arayın onlar daha çabuk olaya müdahale ederler dedi.

Avcı arkadaşlar sorarım size… Yapılan bu olay doğrumudur? Yabancılar soyu tükeniyor diye bir çok hayvanı büyük gayretlerle korurken, bazı tüfeği olan kişiler veya avcılar , 100 gr et yiyeceğiz diye bu hayvanları gözleri kapalı, acımasızca vuruyorlar.

Geçen yaz mayıs ayında Sinop’a gelen TTNET grubundan fotoğrafçı birçok arkadaşa rehberlik yapmıştım. Sarıkum’a gittiğimizde görüntü alabilmek için saatlerce kuşların uçmasını beklemiştik. Onların güzelliği, doğanın harika manzarasıyla Sinop, gelen turistlerin kafasında  müthiş bir etki bırakmıştı.

Hepsi ayrılırken Sinop doğa harikası demişlerdi. Niçin biz kendi elimizle bu güzellikleri mahvediyoruz.?

Sizden ricam daha duyarlı olalım, DOĞAMIZI KORUYALIM. Bunun içinde herbirimiz kendimize düşen görevleri yerine getirelim. Bu kurallara uymayan gözü dönmüşleri de, lütfen gereken yerlere ihbar edelim.

Hepinize iyi akşamlar.

Not: Eğer bu katliamı yapanları görüntüliye bilirseniz, sonuç daha verimli olacaktır.Zaten çoğumuzun cep telefonu fotoğraf çekme özelliğine sahip,bunu da değerlendirelim  ve  göçmen kuşalarımızı sağlıcakla gidecekleri yere yolcu edelim.

Sonda ki 6 resim, Halit Ömer Camcı,Niyazi Uğur Genca,Semra Aksoy,Fatih Anderoğlu’na aittir.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Yorum

  1. blank

    Doğanın dengesi bozuluyor..Medeniyet çevreye sahip çıkacak beyin yapısıyla ölçülüyor. Sosyal sorumluluk görevini duyarlılıkla işlemenden dolayı seni kutluyorum.
    Medeni ülkelerde DUYARSIZLIK SUÇ olarak görülüyor.
    Lütfen dernekleri harekete geçirin, valiliğe iletin.
    İnsanlar böylesi doğal yapıyı yaşatmak için paralar döküyor bizde hale bakın!Hale hanıma iletin. Bir zamanlar Sinop çöplerini dökmek için Akliman sazlığını gösterdi insanlar, düşünmeden, bilimsel bakmadan. Sonra Hale hanım oraların kuşların üreme alanı olduğunu söyledi. Maalesef yine de o bölgeye yazlıklar yapıldı. Eskiler sivrisinek yuvası derlerdi, meğer hayvanların üreme alanıymış.
    CEHALET insana neler yaptırıyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.