CANARY WHARF’TA, İSPANYA GÜNLERİ..H.Ç,çeksever’den.

Dünya yarış halinde, ülkeler arı gibi çalışıyor. Bizim ülkemiz turizmle tanışmadan önce turizmden büyük gelir elde eden İspanya, turizmini hala canlı ve yüksek seviyede tutmak için, yeni başlıyor gibi canla başla çalışıyor.
Ülkelerin en önemli temel yapısı tarih ve kültürü barındıran şehir planları! Turist işte bu kültüre geliyor. Topraklarına sahip çıkmışlar şimdi de gastronomi ve ülkelerinde yetişen ürünleri sunuyorlar damak tadı olarak. Bu hafta Londra’nın ünlü finans merkezi mahallemizde nefis bir İspanyol sunumları ile hoşça vakit geçirdik, gödük, öğrendik, yeni damak tadlarıyla tanıştık.


blankblankblank

Resimde gördüğünüz balık, yeşil zeytin kürdana takılı vaziyette bardakla veriyorlar ve bir defada ağzınıza atın diyor. Tadını çok beğendik. Hamsi ile yapılabilecek bir sunum olduğunu düşünerek sizlerle paylaşmak istedim. İspanya turizm de dünyada ilk sıraları alan bir ülke. Üç defa gittim gerçekten harika, görülmeye değer yerler muhafaza edilmiş, insanları cana yakın, bolluk bereketli bir ülke. İspanya’da turizm bacasız fabrika. İslamın ilk ayak izleri Endülüs ise herkesin görmesi gerekli yerlerden biri. Şimdi dünyada zeytin konusunda birinci sırada. Onların zeytinleri yağ için iyi, fakat bizim ülkemizin zeytini, yemek için eşsiz.Maalesef zeytin ağacı sayısında gittikçe küçülüyoruz. Ne acıdır ki, zeytin ağaçları yerlerini betonlara terk ediyor. Dünya finans merkezi Londra Canary Wharf Jubile Line girişi önündeki çok büyük meydanda standlar açmışlardı. Basque, Andalucia,Galicia,İbiza, Mallorca bölgelerinin yemekten turizme kadar her yönüyle gösterimini yaptılar. Kırmızı ve beyaz şarap tadımları uzun kuyruklar oluşturdu. Domuz bacağını ortaya koymuşlar, ustalıkla pastırma kesiyor, tadımlık veriyorlar. Zeytin ve zeytinyağları, bira ve maden suları, balık sunumları çok mükemmeldi. İnsanların yoğun olduğu saatlerde İspanyol dans ve müzik gösterileriyle üç gün boyunca bayram yeri gibi neşeliydi. Bir standda sizi giydiriyorlar, beş tane tatil yöresi fotoğrafı gösteriyorlar nereye gitmek istersiniz diye soruyor ve seçtiğiniz yere resminizi iki dakikada tab ederek veriyorlar. Torunla iyi eğlendik doğrusu. Yaşam sevinci, hayat enerjisi hiç bitmiyor bu bölgede. Canım sıkıldı diye bir şey yok. Her gün ilgi çekici bir şey görmek mümkün. Önceki gün parkta şapkalı bir grupla karşılaştım, nedir diye sordum ve beni aralarına alarak resim çektirdiler, İtalya’dan gelmişler. Bekarlığa Veda partisi yapıyorlarmış. Artık ülkemizde de yaygınlaşan bu adeti Avrupa’da sık sık görmek mümkün.
Dünya bir şekilde yakınlaşıyor.Eğer ülkemizi tanıtmak istyorsak, ev sahibi olarak öncelikle misafir odamızı yani şehirlerimizi temiz tutmak zorundayız.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.