Başımız sağolsun.((((((

Güne günaydın diyerek başlamak isterdim ama malesef ki,dünkü şehit haberiyle gönlümüze ateş düştü.((((
Bütün milletimin başı sağolsun. Vatan sağ olsun diyen ailelerde olsa, böyle pisi pisine giden ölümlerde ,içimizden vurulmalarda, yüreğimiz daha çok acıyor.Kimin ocakları söndü, kimin çiğeri yanıyor,bu ateşi tadanlar,başına gelenler iyi bilir.
Genceçik evlatlarımızın, hiç yere şehit olmasının büyük üzüntüsünü yaşarken,ailelerine, bu üzüntüyü gönlünde yaşayan herkese, başı sağolsun diyorum.Şehitlerimizin ruhu şâd olsun.Ve yapanlarıda lânetle kınıyorum.

Bugün Berât Kandili, hepinizin kandili kutlu olsun. Ve ramazana 15 gün kaldı,umarım hayırlısıyla ,rahat bir şekilde oruçumuzuda tutarız.
Sinop yine çok sıcak,farkındaysanız başladık yine sıcak demeye. Bakalım ramazanda nasıl olacak hava. Uzmanların dediğine göre,temmuz,ağustos ve eylül ayları, mevsim normallerinin üstünde olacakmış.Göreceğiz artık.

blankblankblankblankblankblankblank

Buralar o kadar kalabalıklaştı ki yine, anlatamam.Gece dolaşmaya çıktığınızda ne adım atacak yer, nede oturacak yer bulabiliyorsunuz.
Bir de sahilde ki yolun üstünde tek tarafa çadırlar kurulup satıcılar yerleştirilmiş. Geçen senede vardı,oralara renk gelmiş.Kitaplar ,çeşitli yiyecekler, takı satanlar,mısırcılar herşey var. Bu sene ilaveten birde, hemen karşısına yer minderleri,tabureler koyulmuş,nargileler ve közde Türk kahvesi yapımıda ilave olunca, oralardan geçilemez olmuş. Hele dün gece, adamın biri yer minderine oturmamış yatmış. Ayklarınıda yola uzatınca görüntü içler açısıydı.
Satıcılar tarafını anladım ama, bu deniz kenarına, ilave olanları ben çözemedim. Kim nasıl müsade etti,bilmiyorum.
Sinop’umuzu güzelleştirelim,temiz tutalım,hepimiz rahat edelim diyoruz ama, bunda çok fazla başarılı olduğumuzuda sanmıyorum.
Bazı önlemler alınmalı.Yine geçen gece bir arkadaşı gördüm yolda çekirdek ikram etti,almak zorunda kaldım. Kabuklarını elimde tuttum, biriktirdim. Atacak çöp kutusu bulamadım,sahilde. Sanırım cadırlar koyulunca çöp kovaları kaybolmuş. Bende bütün kabukları cebime koydum. En nihayet bir arada çöp kutusu gördüm ve cebimdekileri boşalttım.
Bunları yazmamım sebebi birşeylere dikkat çekmek.
Hem güzel ve temiz bir Sinop görmek, hem de insanları rahat ettirmek amacımız olmalı.
Bu arada saati 5tl ye giden gemi turlarınıda çok tuttum. Güzel havalarda Sinop’u gece izlemek için büyük bir fırsat. Kişi başı 5tl oluşuda çok iyi bir karar. Kutluyorum.
Huzurlu ,temiz ,güzel bir Sinop ve huzurlu,terörsüz güzel bir Türkiye…
Hakkımız değil mi?

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank

    Evet hakkımız: Huzurlu ve temiz bir Türkiye.

  2. blank

    Milletçe belirsiz günlere doğru gidişte göstermiş olduğun duyarlılık için kutluyorum seni. Özel geceyle birleştrmen ise duyralılığının yüksekliğini vurguluyor.
    Allah rahmet eylesin, milletiizin başı sağolsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.