BEBEĞİYLE UYUMAK İSTEYEN EBEVEYNLER…Cam Patikler..

Özellikle bu konuda anneler daha hassas davranmaktadırlar. Gece uykusundan tedirgin bir şekilde uyanan bebekleri anneler koruma iç güdüsüyle hemen yanlarına alırlar. Annesinin kokusunu hisseden bebek hemen rahatlayıp, gevşer ve derin bir uykuya geçer. Anne de bundan çok keyif alır. Ama bebekler bu duruma hemen alışır ve uyandıklarında hemen yanlarında annelerini isterler. Büyüdüklerinde de sorun yaşamak istemiyorsanız, ilk günlerden önleminizi almanız gerekmektedir. Bebeğiniz geceleri sık sık uyanıp ağlıyorsa bunun bir sürü nedeni olabilir. Gerçekten sizi özlemiş olabilir, sevginizi hissetmek isteyebilir. Karnı tok, gaz sıkıntısı yaşamıyorsa, altı temizse bilin ki sizi özlemiştir. Eğer onu yatağından alırsanız ileride size daha farklı sorunlar şeklinde size dönecektir. Oysa ona dokunarak, ninniler söyleyerek tekrar uykuya dalmasına yardımcı olabilirsiniz. Bebeğinizin sevgi gereksinimini uyanıkken onunla bol bol birlikte zaman geçirerek giderebilirsiniz.
Bizlerde gece birkaç defa uyanırız, güvende olduğumuzu hissedince de uyumaya devam ederiz. Çoğumuz uyandığında bu durumu hatırlamayız bile. Bu durum çocuklar için de geçerlidir. Tek farkı onlar uykuya geçerken yine ilk koşulların yerinde olmasını istiyorlar. Bunlar da emzikle uyuma, biberon, ayakta sallama, gibi uyku düzenini bozabilecek her türlü sebep olabilir. Bu nedenle çocuğun tek başına uyumasını öğrenmesi çok önemlidir. Uykuya geçiş sırasında ki alışkanlıkların kırılması gerekmektedir. Uyku alışkanlıklarının değiştirilmesinde ilk günler zorluklar yaşanabilir.
2 yaşından sonra uyumamak için bahanelerin bulunmaya çalışılmasının ve yaratıcılığın sınır tanınmadığı bir yaş dönemidir 2-6 yaş. Bunlar biraz daha tv izleme, bir bardak su, tuvalete gitme isteği, tekrarlanan iyi geceler öpücüğü gibi her türlü bahaneyi kapsamaktadır. Eğer yatma vakti ile ilgili kurallar kesin olarak konmaz ve kararlı davranılmazsa çocuk her gece daha geç yatmak isteyecektir. Ancak kurallar kesin konmalı, ebeveynler ortak hareket etmeli ve bu konuda taviz vermemelidirler. Sonrasında sizin içinde bebeğiniz içinde güzel bir uyku bekliyor olacaktır.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

2 Yorum

  1. blank

    super bir yazı olmuşş çok beğendim teşekkürlerrr:))

  2. blank

    Faydası olduysa ne mutlu bize…)))Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.