2-30 Haziran 2011- Endonezya Gezisi…Bogor-Jakarta-Bandung

Oğlum da annesine çekmiş, ama o benden daha şanslı. Çünkü genç yaşında birçok yer gezdi ve geziyor. En son olarak Endonezya ya gitti. Amerika ‘da okuduğu yıl tanıdığı arkadaşı  Kitty’i ziyaret etmek ve hem de yaşadığı ülkeyi görmek için,işten ayrılınca bu fırsat, bu fırsattır diyerek Endonezya’ya uçtu.

Dubai aktarmalı gittiği Endonezya’ya, 13-14 saatlik bir uçuştan sonra vardı.

Vize gerekmiyor,hava alanına girdiğinizde size hemen 1 aylık vizeyi 25dolara  veriyorlar.Eğer daha uzun kalmak isterseniz bir başka ülkeye gidip tekrar giriş yapıyorsunuz. Mesela çok yakın olan Singapur, Jakarta’dan 1 saat uzaklıkta.60-70 Dolara,gidiş-dönüş, uçak bileti bulabiliyorsunuz.

Oğlum önce arkadaşının yaşadığı Bogor’a gitti. Bogor ve Jakarta arası 2,5 saat sürüyor arabayla.

Bogor,betonik bahçesiyle ünlü.90 dönümlük alan üzerine kurulmuş ve dünyanın birçok yerinden çeşit çeşit ağaçlar getirilmiş buraya. Resimler de de göreceğiniz gibi kocaman kökleri yollara yayılmış durumda.Bazı ağaçların gövdesinin çapları, 5-6 metreyi buluyor.
blankblank

Betonik bahçesi ile  belediye binası arasında, nehir var ve nehrin üzerinde de kocaman nilüferler. Belediye binasının bahçesinde çok sayıda geyikler ve karacalar var. Yol kenarlarında bulunan satıcılarda ıspanak,havuç gibi yiyecek satarak hem kendileri geçim sağlıyor, hemde hayvanların beslenmesine katkı sağlıyorlar.

blankblankblankblankblankblankblankblankblank

Yine bu bahçede bulunan twin tree (ikiz ağaçlar) boyları, aşağı yukarı 80 -100 metre arasında değişiyor.

Jakarta’ da evler ekseri 2 katlı .Tam merkezde, yüksek binalarda var. Kuzey Jakarta çok fakir bir yer. Ogün Jakarta’da saat 11.00 den 17.00 ye kadar özel rehberle gezmiş. Rehber,büyük bir arabayla gelip almış ve hiçbir turistin olmadığı çok enteresan ve fakir mahalleleri gezdirmiş. Çocuklar etrafında,Mr.picture diye dolaşıyormuş =)

blankblankblank

Yine burada, Çinlilerin kurduğu bir mahalle var. Tapınaklar da ibadetlerini yapıyorlar,mumlar dikiyorlar.Tapınağa şapkayla girmek yasak ,ama ayakkabıyla girebiliyorsunuz.

blankblankblank

Kuzey Jakarta’nın ortasından geçen nehir, çok pis ve nehirde ne arasan görmek mümkün. Salların üzerinde, ellerinde özel sopalarla bazı yerliler bu atıkları toplayıp, ayrıştırıyor ve satıyorlarmış.

blankblankblank

Evler nehir üzerine kurulmuş, bazılarının tuvaleti dışarıda iskele kenarında ve tahmin ettiğiniz gibi, kanalizasyon yok, direk nehre akıyor. Yine bu nehir kenarında minaresi olmayan bir cami yapmışlar.Halkının %90 nı müslümanmış.

blank

Meyveler çok ucuz.Koca muz koçanı 1 dolar.Birde oğlumun özellikle suyunu içtiği ve çok sevdiği star fruit(yıldız) meyvesi varmış.

Yemeklerini daha çok pirinç,balık ve tavuk ürünleri teşkil ediyor.Yemekleri hep baharatlı. Yok denecek kadar az tuz kullanıyorlar.

blankblank

Seyyar satıcılar yakaladıkları balıkları ayıklayıp, gazete kağıtlarının üstünde güneşte kurutup satıyorlar. Hijyen malesef hak götüre. Kurutulmuş balıklar bazı resturan ve kafelerde tuzlu fıstıkla servis yapılıyor . Çok leziz olduğunu söyledi.Yine kuru fasulyeli dondurmaları,mürekkep balıkları ve kızarmış pirinçleri çok yedikleri yemekler arasında. Kırmızı et,yok denecek kadar az.Büyük alışveriş merkezlerinde satılıyor.

blankblankblank

Kuzey Jakarta’da ki Çin Mahallesinde, sokak satıcıları kurbağada satıyor,ister ayıklanmış al, ister canlı. Satan adam canlıları bellerinden iple bağlayıp, ölmesin diye, ara ara suya sokup çıkarıyormuş.

blankblankblank

Yengeç çorbasının tadı güzel, ama kıvamı çiğ yumurtanın akı gibiymiş. Kızarmış pirinç üstüne çok katı haşlanmış yumurta koyuyorlar, yanına tavuk ve tatlı soslarla servis yapıyorlarmış.

Bogor’a 4 saat uzaklıkta ki Bandug’a, 30 dolara özel taksi ile gitmiş.Burada yöresel danslarını izlemiş. Müzik aletlerini izleyicilerede çaldırtmışlar. Çok değişik kıyafetleri ve müzik aletleri var.Hepside ağaçtan yapılma.Özellikle Tik ağaçı çok ünlü.Gemicilikte,mobilyada tercih edilen bir ağaç türü.Çok sert su geçirmiyor ve böcek yiyemiyor.Tik ağaçından yapılan güzel bir masa orada 200 dolarsa, İstanbul’da 1500 dolara satılıyormuş.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Bandung’ta pet shoplarda çok. Acaip suratlı bir balık göreceksiniz resimde,aslında o balık 25-30 santim büyüklüğünde.Yine tavşanlar,hempstırlar ve kaplumbağ türleri çoğunlukta.

blankblankblank

Pirinççi şapkalarını tarlada çalışanlar giyiyor.Ama benim oğlum, devamlı o şapkayı giymiş.)))Sıcaktan ancak böyle korunuyordum diyor. Günde ortalama 8 pet şişe su içiyor ve hepsinide terle atıyormuş.Sıcaklık 40 dereceyi buluyormuş . Deniz suyu sıcaklığıda 32 dereceymiş.

blankJakarta’da taksi yerine Tuk Tuk denilen,3 tekerlikli kasalı motorsiklet kullanıyorlarmış.blank

Şimdilik bana Bogor ,Jakarta ve Bandung’u anlattı.Sinop’tan gitmeden diğer gezdiği yerlerinde resimlerini paylaşacağım ve bana anlattıklarını size aktaracağım. Benden ayrılmayın. Gezmeyi seviyor ama gidemiyorsanız veya buraları çok merak ediyordum diyorsanız,bizde bıraktıkları izlenimleri, sizlerle paylaşmaktan, bizde mutluluk duyuyoruz.

O halde adresiniz hep, www.nilguncabaci.com olsun.Gününüz keyifli olsun efendim.))))Sevgiler. Nereden mi? Haydi değişiklik olsun, selamımız Bogor’dan olsun.)))))))))))))))))))))

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

13 Yorum

  1. blank

    Paylaştığınız için teşekkürler, oğlanlar %90 anne geni taşır:)))
    merak öğenme, tecessüs ve mantığında olmak gelişmenin özü, delikanlıyı kutluyorum, başarılar diliyorum tahtını bırakabilirsin Nilgün!

  2. blank

    Henüz bırakmayı düşünmüyorum.))))))))))))))))

  3. blank

    Öncelikle bende paylaşımına teşekkür ederim..çok ilginç yerler, ancak yemek konusunda aynı şeyleri diyemiyeceğim ama..kurbağalar..öğğ ben büyük ihtimal aç kalırdım galiba.
    Hatice hanım:oğlanlar % 90 anne geni taşır demiş bilmiyordum.Benim iki oğlum var demek % 90 bana çekecekler 🙂 harika..
    Yanımda tecrübeli iyi bir arkadaşım olsa bende dünyayı gezmek isterdim..
    Tekrar teşekkürler.

  4. blank

    merhabalar. ben endonezya da bandung da yaşıyorum. yaşadığım ülkeye turist olarak gelmeniz gezmeniz, benim hayatım hakkında bilgiler vermeniz hoşuma gitti. tekrar gelirseniz bende beklerim bandung şehrine. görmediğiniz daha çok yer lezzet olduğuna eminim..
    iyi günler…

  5. blank

    Çok teşekkürler Yasemin Hanım.)))Oğlum haziran ayında oradaydı. Biz de seneye gelmeyi düşünüyoruz. Eğer ileşimimizi kaybetmezsek,sizinle tanışmak isterim. Sevgiler Sinop’tan.

  6. blank

    oglum gezmis, soyleymis boyleymis, diye yazacagina , onun agzindan yazsaydin, hatta daha guzeli oglun kendi yazsaydi, okunmasi daha zevkli bir yazi olabilirdi belki.

  7. blank

    Dediğiniz gibi keşke oğlum kendi yazsaydı…Oğlumun bırakın yazmasını,bu bilgileri bile ben, ondan kaç günde aldım bir bilseniz…Onun yazmadığı bir yazıyı, o yazıyormuş gibi gösterip, okuyucularımı kandırmam mümkün değil di Mine Hanım.Ben yazayım da, bu güzel yerlerden ve bilgilerden de isteyenler faydalansın dedim.
    Sahi, siz neden bu kadar tepki gösterdiniz?

  8. blank

    sayın yasemin hanım bende ankarada yaşıyorum resmi bir kurumdan emekliyim yakında bandung ziyeret edeceğim orda iş kurmayı düşünüyorum bana yardımcı olursan memnun olurum

  9. blank

    Oooo giden gidene.)))Orhan Bey, sizler gidin bizlerde tatile geliriz inşallah.Bol şans diliyorum.

  10. blank

    Merhabalar. Endonezyada 2 sene kalmış ve oralı bir hanımla evlenmiş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. 2011 ve 2012 senelerinde orada yaşadım ve orada evlendim. Şuan türkiyedeyim, Endonezya yı gözünüzde büyütmeyin. Halkın büyük bir bölümü fakir bu bi gerçek ancak başka bir gerçekte var. 240 milyona ulaşan nüfusuyla endonezya güney doğu asyanın gelişen ve büyüyen ekonomisiyle dikkat çekiyor. Zenginikte var fakirlikte her yerde olduğu gibi. Fakat zengini çok zengin fakiri gerçekten fakir. Bu itibarla eğer sizden biriniz orada evlilik için veya iş kurmak için gidecekse gerekli araştırmaları yapıp öyle gitsin derim. Evlilik için gidecekseniz kolay o iş. Türkiyeden hiç bişey getirmenize gerek yok, nüfus cüzdanıyla her işinizi Jakartadaki türk konsolosluğundan hallediyorsunuz zaten. Sonra Anlaştığınız insanla kolay bi şekilde evlenebilirsiz. Evliliğinizin türkiyede tescili için , endonezya hükümetinin size verdiği evlilik cüzdanlarıyla tekrar konsolosluğa gelim Mr. Hüseyin bey ile görüşüp konuyu arz ediyorsunuz işiniz bitiyor.. Eğerki orada bir şirkette çalışmak isterseniz, oranın dilini lisanını kültürünü öğrenin derim. Sadece ingilizce bilmeniz bi yerde yetersiz oluyor, bunada dikkat edin. Her türlü sorularınız icin bana ulaşın ” im.sanliotay@gmail.com ” yardımcı olmaya çalışırım

  11. blank

    Teşekkürler..

  12. blank

    bu bilgiler için teşekkür ederim çoğu işime yarayacak bilgiler

  13. blank

    Sevindim.)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.