Ziyaret günü…

Merhaba günlüğüm …Bugün hoş geldiniz ziyaretlerinde bulunduk, Esnaf Ve Sanatkarlar Odası yönetim kurulu olarak.

Geçen günler de Samsun’a yolcu ettiğimiz defeterımızın yerine, İzmir’li,M.Emin Narta  Bey geldi.Hoş sohbet biriydi,sanıyorum denizi ve balığı seviyor.)))İlk defterdarımızdan başladık hoş geldin ziyaretlerine.

Ardından Sağlık Müdürüne gittik. Sanıyorum sağlık müdürümüz Osman Açıkgöz ,Sinop’a geleli birkaç ay oluyor ama, biz ancak gidebildik. Bildiğiniz gibi Mayıs ayında , sağlık müdürüne gidip vücud analiz makinası alınması talebinde bulunmuştum. Nihayet alınmış,makina gelmiş,ama henüz kurulmamış. Obezite Merkezinide açmışlar.Daha önceden kendisiyle görüştüğüm Diyetisyen Ebru Hanım senelik izindeymiş,haftaya gelecekmiş. Ebru Hanımın dışında başka diyetisyenlerde var, gidebilirsiniz.

Haftaya ramazan… Olmazsa ramazandan önce ben bir tahlil yaptırayımda, hazır olsun. Biliyorsunuz diyete başlamadan önce kan tahlili yapılıyor. Ben 1,5  sene önce yaptırmıştım ama yenisi gerekir.

Şimdiiiii  önümüzde ki hafta ramazan ,bir ramazan diyeti uygulamamız lazım.Zaten sıcaklar böyle devam ederse,bizimki su ve karpuz diyeti olur sanırım.))))Geçen seneyi anımsıyorumda, akşam ezanı okunduğunda 2 bardak  su ile oruçu açıyor ve ardından 1 kase çorba,  karpuzla iftarı bitiriyorduk, bakalım bu sene  ne yapacağız.

Sağlık Müdürümüzle aramızda çok güzel diyaloglar geçti, çok olumlu şeyler anlattı bize.Önceden 2,5 ay sonrasına verilen MR çekimi, şimdi 1 aya düşmüş. Ultrason içinde en fazla 3 gün sonraya gün veriliyormuş. Göz muayenesi  için, gece yarıları kuyruğa girilirdi numara almaya ,şimdi artık telefonla bu işi yapabiliyormuşuz.)))Ve randevuyu aldığınız saatte orada olmanız yeterli diyor. Eee bunların hepsi güzel haber değil mi???Vallahi duyduklarımdan ben çok mutlu oldum.Bana da demez mi,sizde Obezite Merkezinin mimarlarındansınız dedi.))))Ay iyi ki gazeteye o yorumu yazmışım ve iyi ki de bu konuyu gidip konuşmuşum.)))

Sağlık Müdüründen aldığımız olumlu enerjiyle, oradan yeni seçilen Sinop Üniversitesi Rektörümüz Recep Bircan’a hayırlı olsuna gittik. 1987 yılından beri Sinop’taymış.Yani artık yarı Sinop’lu sayılır.Daha önceden de tanıyordum kendisini,hayırlı olsun dedik,sohbet ettik ve ayrıldık. Ofisinin önü çiçek bahçesi gibiydi.)))

blankblank

Sinob umuzun  girişi bir güzel olmuş,anlatamam size. En iyisi resimlere bakın. Şehre giriş müthiş,ama şehir içine girdiğinizde yol daralıyor tabiii.

Bugün arkadaşın biri dedi, Sinop Belediyesi, noktanın oradan 2 ev istimlak etmiş,yol genişleyecekmiş biraz daha.

Bugün arka denizde, deniz soğuğu varmış,millet dizlerine kadar denize girmiş duruyordu,kimsenin yüzdüğü yoktu soğuktan. Hatta barbunyalar soğuktan karaya vurmuş.)))

blankblankblank

Yani şimdilik hep güzel haberler duydum.

blankblank

Yalnız…….Yalnız bir konu var. Dün sabah pazara giderken Kütüphanenin önünde ,Karakuma doğru koşan 11- 12 tane çok iri köpeklere rastladık. Hayvanat bahçesinden kaçmış gibi hepsi bir arada koşuyordu. Ben ki korkmam sokaktaki köpekten, ama böyle  11-12  at gibi köpekleri görünce korktum.Allah’tan arabadaydım. Belediye başkan yardımcısıda işe gidiyormuş,köpekleri görünce hemen telefonuna sarıldı,dün gecede köpekleri topluyorlardı.Hepsini toplayıp barınağa götürmüşler aldığım duyumlar böyleeeee….

Evett,haydi bakalım akşam oldu yemek zamanı,sizlere afiyet şeker olsun.))))

Ha bu arada, oruç tutacak olanlar, şimdileri öğlenleri yemek saatlerini meyveyle geçiştirip,vücüdlarını oruça hazırlasınlar diyordu,bugün kü Hürriyet Gazetesinde,bir uzman doktor. Bende size yazayım dedim…))))

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank

    Nilgün abla, obezite merkezini nerde açmışlar? Sağlık Müdürlüğünde mi, hastanede mi? Hastaneye gelirsen birgün bana da uğra.(SGK ya).Ebru ya selam, Sevgiler

  2. blank

    Eski hastanede açılmış.Ebru şu anda burda yok ,yine gelecek.Söylerim.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.