Bergen..29.06.2011

Bu sabah saat 8.30 da Bergen`deydik. Cok yagmur yagdigi icinde erken kalkmadik. Sabah 7.00 de kahvaltidaydik anlayacaginiz. Bugun tur rehberimiz degisti Setur`un rehberi Emre Bey oldu,ama sadece bugünlük.

Saat 8.45de Zebra Bar`da bulusup, iskelede bekleyen otobusumuze bindik. Bergen`de 5 gundur yagmur yagiyormus. Herkes semsiyeli veya uzun yagmurluklu burda.  Çoğu kişinin başında da yağmur geçirmeyen şapkalardan var.

Bergen,Norveç’in 12. Ve 13. Yüzyıllarındaki başkenti ve günümüzde ikinci büyük şehri.Unesco Dünya Mirası Listesinde bulunuyor.

Once bir sehir turu yaptik, sonrada otobusten inip , bazi eski ahşap yapilari görmeye gittik. Bir yere daha gititik kilise gibiydi ama ismini anımsamıyorum.Çok yağmur yağdığı için rahat gezemiyor ve resim çekemiyordum . Iyi ki eski makinamida goturmusum, cok yagmurda cekmem gerektiginde onu kullandim.

Bryggen adlı eski kent merkezini,labirent sokaklarını gördük. Sinop’tan ayrılmadan önce  Bergen’de yaşayan Sinop’lu bir bey vardı, ona hava durumunu ,nasıl kıyafet götürmemiz gerektiğini sormuştuk, nereleri gezmemiz gerektiğini de. Akvaryumuda görün demişti bize ama, hava şartlarından gidemedik. Sadece önünden geçtik.Bu arada Ziya Bey’e  önerileri için teşekkür ediyorum.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Sonra da biz rehberden ayrilip kendimiz gezmek istedik. Bergen’de bu sene 87 gün devamlı yağmur yağmış.Bizim gittiğimiz günde 5 gündür yağıyor dediler.

 

Gemimiz Bergen`de, tam sehrin icindeki iskeleye degil ,biraz daha sehirden uzaktakine yanasmis. Onun icinde iskelede her yarim saatte bir sehir merkezine getirip goturen bir otobus vardi. Biz turdan ayrildigimizda once deniz kenarindaki balikcilara baktik. Burasi cok unlu yerleriymiş,yuzlerce turist baliklardan ve deniz urunlerinden yemek icin kuyrukta bekliyordu. O kocaman istakozlarmi istersin,havyarlarmi,somonmu,jumbo karidesler mi, yok yoktu. Pismis olarakta hemen ayak ustu orada yiyebiliyorsun. Biz jumbo karides yedik, cok guzel sosu vardi. Şişe dizip izgara yapiyorlardi.Tadı harikaydı.Gemide de çok ikram ettiler ama bu ızgarası daha bir lezizdi sanki.))))

blankblankblankblankblankblank

 

Sonrada hemen arkasindaki hediyelik satan yerleri gezdik. Fiyatlar cok pahalli, hepsi el yakiyor.Sadece birkaç magnet aldık, Mükemmel Türkçe konuşan bir Norveç’liden.)))

Öglen de gemimize geldik,  nasil olsa yagmurlu biraz dinlenelim aksama enerji toplayalim diye dusunduk. Sonrada 17.00 de aksam yemegi icin hazirlanip guverteye ciktik. Hava yine ruzgarli ve yagisliydı. Bu seher en ust kattaki acik hava guvertesinden degilde, ustu kapali guverteden resim ve video cektim. Evler hep ayni sekilde. Bahce icinde,minik camli ,camlarin önü içten  ciceklerle  ve biblolarla süslü.Burasi Olden`den kalabalik oldugu icin, hepsinde perde var.)))

Fiyordlar birbirine koprulerle birlestirilmis.

Saat 18.30za kadar Bergen`I izledikten sonra yemege gittik.Bu aksam yemekte icli kofte vardi,cok lezizdi, ardindan patlican ve peynir soslu makarna, sonra corba ve sonrada ici değişik sosla doldurulmus sigir eti ve salata geldi. Hepsinden de tattik.Ve guzel bir pasta ve dondurmayla yemek isini sonlandirdik.Simdiden verdigimiz kilolarin kac kilosunu geri aldik diye dusunuyoruz.Ne ise 23 temmuzda vucut analiz makinasi Sinop`a gelecek diyorlardi artik ona guveniyoruz.))))

blankblankblankblankblankblank

Aksam yemeginden sonra biraz alisveris magazalarini dolastik, birkac makyaj ürünü aldim ben. Sonrada tiyatroya gittik. Harika muzikal vardi. Danslar gercekten cok guzeldi. 2aksam onceki gosterilerini cok begendigimiz 2genc, bu aksamda vardi ve izlerken yine nefesimiz tutuldu.

Tiyatro sonrasi yine bir bara oturup dans edenleri izleyelim dedik. Tam oturmustuk ki, animasyoncu  genclerden biri gelip beni ve arkadasimi aldı,yan tarafta bir odaya   goturudu . Baktik 20 ye yakin degisik yas grubundaki yolcular, bu odada gramafon kagidindan yapılmış elbiseler ve  aksesuarlarla suslenmis bekliyorlardi. Arkadasim yok ben yapamam degip gitti)))). Ben kaldim, beni de animasyoncu bir kiz susledi etek ve üst yapti grafon kağıdından, elime gul Verdi, sen Gül`sün dedi bana.))) Sonra herbirimizin yakasina numara yapistirdilar ve o aksam yapilan karnavala katiliverdik.

Once   tektek sahneye cagrilip ,isim ve memleketlerimizle bizi çağırıp tanıttılar,sahne etrafında   2 tur atildi, sonrada   toplu dansla show bitti. Yarismaya katilanlara gemi rozetinden verildi, su anda benimde rozetim var anlayacaginiz.))))) Ama malesef tahmin ettiginiz gibi yarismaci ben olunca, resmimde olmuyor ,arkadaslarim kalabaliktan çekememis. Show bitince ozel elbisemle ben cektirebildim ancak.Elbiseleride bize verdiler,valizimde yer olsaydı getirecektim Türkiye’ye, konserimizde giyerdim artık.))))))))))))

blankblankblankblankblankblank

Gosteriden sonra 13. Kattaki sabah kahvaltisini ve ogle yemegini yedigimiz, Villa Pompeiana’da  gosteri var  dediler. Meyvelerden degisik  hayvan figurleri yapiyorlarmis ,haydi onu izleyelim dedik. Bu arada turumuzda bulunan Günser Hanimda bize katildi , beraberce ust kata ciktik. Baktik yine kalabalik. Inanin saat 24.00 olmus millet yiyecek kuyrugundaydi, bizde birer tabak meyve alip oturduk. Ancak gece olmustu, biraz daha koyu karanlikti. Saat 1.00 re gelirken kamaralarimiza geldik. Guzel ve yorucu bir gun daha gecmisti. Simdi bu sabah saat 10.30da  Kristiansand`e olacagiz kismetse. Ve ben yorgunluktan yazamadigim gunlugumu sabah 6.00da kalkip yazmaya calisiyorum. Arkadaslarim uyuyor.Simdi saat 7.00 olmus, bende birazcik uyumaya calisayim. Bugün kü turumuz saat 14.00 de basliyor.

blankblankblank

Simdilik sizlere iyi sabahlar diyor, azicik bende uyuyayim diyorum…Hoşcakalıııııııııın)))

Görüntüleri izlemek için alttaki linki tıklayınız.

Bergen-Norveç ncabaci

Bergen-Norveç ncabaci

show zamanı ncabaci

dans gösterisi ncabaci

dans show-musical ncabaci

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

5 Yorum

  1. blank

    Krepon kağıdından yapılan kıyafetın çok hoşmuş, çokta yakışmış, keşke bavuluna sığsaydı.. bizde öğrenciliğimizde elbise tasarımlarımızı kağıttan yapardık beni geçmişe götürdün Nilgün abla :)))öptümm

  2. blank

    Çok hoş bir kıyafetti.)))))

  3. blank

    Nilgün abla ben o kağıdı krepon kağıdı olarak biliyorum grafon kağıdı olarak düzeltmişsin :)) hangimizinki doğru? grafon olduğuna eminmisin?

  4. blank

    ))))))Ben ilk gün gramofon kagıdı dıye yalnıs yazmısım,sen krepon diye yazınca hemen dıkkatımı cektı.Biz kucukken grafon kagıdı derdık. vallahı ben hıc krepon olarak duymamıstım.)))belki yalnıs yazmıssındır dıye duzelttım.)))sımdı google sordum ıkısıde var.)))hatta enson buldugumda bak ne yazıyor.))))
    Küçükken, ta ilkokuldayken el işi kağıtlarıyla bir şeyler yapardık. O kağıtlardan biri de gramafon kağıdıydı. Aslında onun adı grafon kağıdıymış. Aslında grafon kağıdı da değil krepon kağıdıymış. “Krepon” kelimesi de Fransızcadan geliyormuş. Anlamı da “Kıvrımları olan yün, pamuk veya ipek kumaş”mış. TDK böyle buyurmuş. Bir de onu khğeponğ diye okuyormusuz)))))
    İyi oldu bu konu gündeme geldi,bu durumda TDK nın buyurduğu KREPON kagıdını kullanacagız.))))Tesekkur ederım Gül.))))Bak gördünmü yeni birşey daha öğrendim.))Sevgiler.

  5. blank

    :)) ben küçükkende krepon diye bilirdim. gramofon ve grafon bana müzik aleti çağrıştırıyorda ondan sordum..demekki hepsi doğruymuş:) öptüm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.