Bir Çift Yürek….Marlo Morgan

Kitabın arkasında şunlar yazıyor:

Amerikalı bir tıp doktoru olan Marlo Morgan gerçek bir olaya dayanan bu kitabında Avustralya’da yaşadığı ruhsal bir yolculuktan bahsetmektedir. Yazar, göçebe bir kültüre sahip Avustralya yerlileri olan Aborijinler eşliğinde, kabilenin kendilerini adlandırdıkları şekliyle ” Gerçek İnsanlarla” birlikte dört ay süren ve çölü boydan boya katettikleri uzun bir yürüyüşe çıkar. Bu süre boyunca, çölün çorak coğrafyasındaki bitkiler ve hayvanlarla uyum içinde yaşamayı öğrenir. Olağandışı insanlardan oluşan bu toplulukla birlikte yaptığı bu yolculukla Morgan, bu insanların 50.000 yıllık kültürlerinin felsefesi ve bilgeliği ile tanışır, diye devam ediyor.
Çok enteresan geldi bana .Sonra neden olmasın dedim.Aslında çok da etkilendim.Ne kadar mala mülke önem veriyoruz diye düşündüm.
Kitapta yazan şu sözde:Tanrım ,bana değiştiremiyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasında ki farkı anlayabilme sağduyusu ver.
Ne güzel söz değil mi?
Bazı şeylerin boş olduğunu ve gereksiz olduğunuda bu kitapta anlıyorsunuz.‘Buluşların anası gereksinmelerdir ‘diye bir atasözü vardır, Aborijinlerde gerek duydukça kendilerine özgü birçok buluş gerçekleştirmişler ve hafıza yoluyla anlaşmanında yolunu bulmuşlar..
Olmaz diye birşey yok anlayacağınız. İlk insanlarda hayatta kalmak için birçok şey geliştirip uyguladıklarını tarih sayfalarında okuduk ve okuyoruz..
Bence okuyun ve çok farklı yaşam tarzlarınında olduğunu görün…

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.