EYLÜLDÜ AŞKIM …ESRA UÇAR…

2 tane peş peşe okuduğum cinayet romanlarından sonra,kütüphaneye gittiğimde bu sefer aşk romanı istiyorum ,yazın okuyacağım türde dedim. Araştırırken elime ‘Eylüldü Aşkım’ geçti. Aslında kimsede tavsiye etmemişti.Kitabın arkasında yazanlardan etkilendim.

Zeyno kitabın kahramanı… Aynı  apartmanda yaşayan insanların ,yaşantısı, dostlukları, birbirleriyle olan ilişkileri. Bu kitabı okurken arada,bizim apartmanda da böyle arkadaşlıklar olsa,kim bilir nasıl olurdu diye düşünmeden edemedim. Çıkarsız ilişkiler. Hani derlerya ev alma komşu al diye ,çok doğru, boşa dememişler bu lafı…

Kitapda, Zeyno’nun aşk hayatından,aile yaşantısına,komşuluk ilişkilerine herşey var. Bir de aileye, bir trafik kazası sonunda katılan Eylül.Eylül’lün Zeyno’nun hayatına girişiyle, yaptığı değişim.

Kitabın arkasında da kısaca şöyle yazıyor: Eylüldü Aşkım aynı apartmanda yaşayan bir grup kadının sıcacık dostluklarının öyküsü. Karanlık gökyüzünde çevrelerini aydınlatsalar da kendi yollarını bulmak için birbirlerinin ışığına ihtiyaç duyan bir avuç yıldız; Zeyno, Hicran, Damla, Necla, Şerbet… Mimi! Günyüzü görmez pavyonlardan moda dünyasının renkli ışıklarına, aşkın tatlı esintisinden ayrılığın kör kuyularına, küçük burjuva hayatların kuralsız gecelerinden aşiretlerin kanlı kurallarına, ölümü beklerken yaşamla tanışmaya uzanan bir yolda, paylaştıkları büyük sırla birlikte yürüyecekler… Bir kelebeğinki kadar kısa olsa da hayat, Tanrı’nın sunduklarını hep kabul edecekler.

Beğendim ,akıcı bir dille yazmış, Esra Uçar.441 sayfayı 5 günde bitirdim,ama bahsetmeye fırsatım olmadı.

Hepinize bol okumalı ,mutlu günler diliyorum. Kitapsız kalmayın..)))

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Yorum

  1. blank

    çok beğenerek okudum herkezede tavsiye ediyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.