Kadınlar ve kocaları….Av.GÜLAY GÜNER …

Aşk,evlilik ve ihanet üçgeninde  yaşamları anlatıyor.Evlilikte yaşanılabilecek duyguları,acıları,şiddeti,cinselliği,kadın gözüyle anlatıyor bize. Bu kitabı bir çırpıda okudum. Çünkü o kadar yakın geldi ki  anlatılanlar bana.Hepsi gerçek hayatta duyduğumuz,okuduğumuz ,hatta yaşadığımız şeyler. Bazı duygularınızı siz kendinize bile itiraf edemezken ,yazar sizin yerinize anlatıyor.

Şiddete maruz kalmış,yüzlerce  kadına da yol gösteriyor aynı zamanda.

Özellikle günümüzde sıkça rastladığımız aile içi şiddet olaylarında, kadının ne yapması gerektiğini yasal yollardan anlatıyor. Hemde Mahkeme Kararlarının eskisi ve yenilerini yazarak,şiddete maruz kalanlara yol gösteriyor.

Bazıları eminim gösteriyor gösteriyor,şu sıralar bolca izliyoruz ve ulusal basında da okuyoruz,kadın kocasının tehditlerine karşı koruma istiyor,vermiyorlar ve öldürülüyor  veya bir başka koca, elinde gülle barışmaya gidiyor, daha sonra elinde ki gül, bıçak oluyor ,öldürüyor diyorsunuz…Doğrudur,baştan önlemini alamıyoruz malesef,önce illaki birilerinin başı yanacak sonradan  kararlar uygulanacak.. Bu hep böyle olmadı mı?

Şimdi şiddet gören, nasıl davranmam gerek diye düşünen bayanlar, bu kitapta evlilik kurumu üzerinde ki haklarınız detaylarıyla anlatılıyor.

Önce romanı okuyorsunuz ,arkasındanda madde madde haklarımızı….

Şikayetçi olmayı düşünmesenizde,eğer şiddete maruz kalırsanız muhakkak rapor alın, ileride gerekirse kullanmak üzere,ispat açısından size yararalı olacaktır diyor yazarımız Av. Gülay Güner.Ayrıca eşinizden dayak, hakaret veya tehdit gördüğünüzde annenizin evinede gitmeniz gerekmiyor. Eşinizi evden uzaklaştırabilirsiniz diyor… Kim mi? Av. Gülay Güner.. Bence hemen okuyun,inşallah gerekmez ama,eminim çevrenizde gereken çıkabilir,hiç olmazsa sizde akıl verirsiniz…

Barış,sevgi,anlayış dolu ,şiddetden uzak günler dilerim..

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.