ŞEHİDİM HAKKINI HELAL ET BİZE..

Dün kü cenaze töreninde akan gözyaşlarımız Halil Özdoğru ve diğer şehitlerimiz içindi.

Sinop’ta ilk kez böyle bir törene katıldım. Binlerce insan,yaşlısı genci,kadını erkeği, tek bir beden olmuş,tek bir dil olmuştu.Hep bir ağızdan söylenen sözler,gözlerden akan yaşlar,ellerde sallanan bayraklarla,alan zımba zıp dolmuştu.

Bir gece önce gelen şehidimizin cenaze arabasını, Samsun’dan dönerken görmüştük. Sirenler eşliğinde bir konvoyla Samsun-Sinop sınırına kadar geldi ve oradan da Sinop’tan yetkililer cenazeyi teslim aldı. Bu arada Gerze’ye girişte,Gerze Halkı yollara dökülmüş,elinde Türk bayraklarıyla şehidini karşılama hazırlanıyordu. Kadınlar Türk bayrakları sarmıştı vücutlarına. Çok duyarlıydılar.

Ahh ahh bu kaçıncı şehitimizdi….Kaç ananın çiğeri dağlandı,kaç ocak söndü,kaç çocuk yetim kaldı,kaç kadın eşşiz…..

sinoplu şehidimiz ncabaci
Ateş düştüğü yeri yakar derler,bu sefer ki ateş hepimizin yüreğine düştü.Her şehit haberlerinde yüreğiniz dağlanmıyor mu?

Biz gece rahat rahat uyurken,bizler gezerken,bizler günlük hayatımıza devam ederken bu genceçik evlatlarımız nöbet tutuyorlar. Onlar için ne yapsak azdır.

Geçenlerde bir köşe yazarı, yazısında şöyle bir yorum getirmişti:Maaş alan herkesin parasından bir miktar kesilip şehit aileleri için bir fon oluşturulup dağıtılsa.(Ne iyi olurdu.)Ne yapılıyor şehit aileleri için,şehit çocukları için bilgim yok,siz biliyor musunuz?Onların geride kalan ailelerine neler yapılıyor,ne gibi öncelikler sağlanıyor?Bilen varsa yazsın bizde öğrenelim.

Gazi olan çocuklarımızın resimlerini görüyorum , sahi onlara iş önceliği tanınıyor mu?Ne yapıyor devlet onlara,ne gibi imtiyazlar sağlıyor  bilen yazsın lütfen..Hepimiz aydınlanalım.

blankblank

Nefes filmine gitmiş miydiniz?Orada komutan ‘Uyumak yok ‘diyordu askere.’Uyursan ölürsün. Ve televizyonlarda ismin geçer, 30 saniyelik  ünlü olursun.((((

Ahh ahhhhhhhhh.Acımız gerçekten çok büyük,insan seli eşliğinde son yolculuğuna dün uğurlandı Halil Özdoğru.Geride yetim  3 erkek evlat bıraktı,gözü yaşlı bir eş, bir anne,bir baba..Ve ‘Şehidim hakkını helal et bize’ diyen binlerce insan…

Şehidimizin bize,hakkını helal etmesi için, bizimde onun geride kalan  ailesine elimizden gelen yardımı yapmamız ,ilgiyi göstermemiz gerek ve bıraktığı yerden de vatanımızı korumamız..Bu bile yetecek midir bizi affetmesine!!!!Biz onu yeterli koruyabildik mi?!!!!!

Off offf acımız büyük…Allah’tan şehidimize rahmet , geride kalan ailesine sabırlar diliyorum.((((

Not:Kışlık evime döndüm.Dün bağlanacağını tahmin ettiğim internetim  için gelen olmadı. Umarım pazartesi bağlanırda, sizlerle günlüğümü paylaşırım.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank
    İffet GÜVENDİREN

    Şehitlerimizi rahmetle anıyor ve ne yaparsak yapalım onların haklarını helal etmeyeceklerini düşünüyorum. Ta ki PKK’yı yok etmediğimiz bu gidişe dur demediğimiz/diyemedigimiz sürece…
    Şehit varisleri ile malul ve muharip gazilere yapılan yardımlar Genel Kurmay Başkanlığı internet sitesinde genel bilgiler başlığı altında açıklanmış.Yeterli mi? Bence hayır .Yukarıda da dediğim gibi PKK YOK EDİLİNCEYE KADAR YAPILAN HİÇ BİR ŞEY YETERLİ DEĞİL!!!!
    Ayrıca Van Depremi için de ölenlere Allahtan rahmet Kurtulanlara da yaşadıkları kötü olaylar için metanet diliyorun.

    Artık güzel şeyler olsun güzel TÜRKİYEMİN üzerinden kara bulutlar gitsin diye dua ediyorum

  2. blank

    Canım TÜRKİYE’m başın sağolsun..Kalanlara Allah sabır ve güç-kuvvet versin.. Resimler çok şey anlatıyor aslında..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.