Özledim Sizi….

Farkında değilsiniz siz biliyorum, ama aslında ben size 4 gündür yazmıyordum. Şimdi olur mu ama, her gün yeni birşey yayınlıyorsun diyorsunuz. O yazılar köşe yazarlarımın makaleleriydi. Herbirini programlayıp gitmiştim…Nereye mi?

Anlatayım…Anlatayımda belki sizinde ileride işinize yarar, faydalanırsınız anlattıklarımdan….

2 aya yakın  süredir gaz problemim vardı. Ama öyle böyle değil, karnım bir şişiyordu, bazen  normal durumundan 16-17 cm  fazla çıkıyordu ölçtüğümde.İşte o zamanda sancıdan duramıyordum.Bu 2 aylık sürede 15 gün şişmedi,ohh dedim demek atlattım. Fakat tekrar aynı problemi yaşayınca artık bir doktora gitmeye karar verdim. Ah pardon bu arada 2 doktora gittim. Teşhisi Sinop’ta barsak sendromu diye koydular  ve bununla ilgili gaz giderici ilaç verdiler. Amalesef faydasını görmedim. Ve bende geçtiğimiz Salı günü,  Samsun Mediva Hastanesinde çalışan Op.Dr. Aytek Çakmak’tan randevu alıp ona görünmek istedim. Bu arada kendisinin teşhislerine çok güvendiğim aile hekimim Arif Güneş, kan tahlillerimi görünce madem Samsuna gidiyorsun birde karaciğerden ultrason çektir dedi.

Aytek Bey’e durumu anlattım. Ve zaten Samsun’a giderken endoskopi ve kolonoskopi çektirmekti ilk amaçım. Bu arada arkadaşımın oğlu Amerika’da  gastroenterolog,  durumumu ona anlatmıştım hemen kolonoskopi çektir demişti.Amerika’da, belirli yaş grubu üstü, her 2 yılda bir muhakkak kolonoskopi çektiriyormuş. Hani Türkiye’de biz nasıl memografi çektiriyor kontrol yaptırıyorsak orada da galiba 40 yaş üstü (emin değilim yaş konusunda) kolonoskopi çektiriyormuş. İnternet araştırmalarımda ve doktorumuzun söylediğine görede ailesinde kolon kanseri olanlar,hiçbir şikayeti olmasa bile, 40 yaşından sonra ,ailesinde bu hastalık olmayanlarda 50 yaşından sonra kolonoskopi çektirmek durumdalarmış.Bilgilerinize sunuyorum.))

Ya arkadaşlar tıp bir ilerlemiş, bir ilerlemişki….Maşallah yani…

Önceden bu endoskopi ve kolonoskopiyi ve hatta şimdi bile bazı hastanelerde bayıltmadan yapıyorlarmış ve çok acı veriyormuş. Ben de  uyutulmak istedim, zaten doktor merak etme birşey duymayacaksın dedi.

Özel bir kıyafet giydirdiler,sonra güleryüzlü bir hemşire  koluma bir iğne yapıp yana yatırırken,aa böyle mi…….yatacağım demeden uyumuşum. Hepsi sanırım yarım saat sürdü.Uyandığımda başka odada akrabam yanımdaydı.

Bu arada karaciğer ultrasonumda çekilmişti.Ama sadece karaciğer değil tüm ön cephemden çektiler ultrasonu. Ve sıra geldi sonuçlara. Daha ben baygınken doktorumuz herşeyin çok temiz olduğunu söylemiş akrabama.)))

Ne ise gittik doktorun odasına,çok iyi dedi,yalnızca gastrit olduğunu söyledi,ilaç vereceğim dedi. Kolonlar çok temiz artık bu filimler sana 5 sene yeter dedi.))Sonra ultrasonu aldı veeeeeeeeeeee……bir kist çıktı  vücudumda. Onun içinde beni başka bir doktora yönlendirdi. O da muayene etti,alınması gerek dedi. İlaçla küçülme ihtimali olmayan  irice birşey. Bana gün verdi. Önümüzdeki Çarşamba ameliyatım var. Ama o kadar çabuk oldu ki herşey,ben daha tam ayılamadan böyle bir şoka girdim. Açıkçada bir an önce kurtulmak istiyorum.Kime sorduysam, bu doktor içinde olumlu şeyler söylediler. Ama ben yine de Tıp Fakültesinde başka bir doktordan daha fikir alıp ameliyat olmayı düşünüyorum.Yani sevgili okuyucularım durum böyle..Kendimi ameliyat konusunda hazır hissediyorum.Valizimi hazırladım.))Moralim de iyi çok şükür.

Böyle bir durum içindeyken dün akşamda yemek pişirmek için soğan doğrarken elimi bıçakla kestim.Bir baktım derimim altından birşeyler görünüyor,hemen kağıt havluyla bastırıp elimi sıkıca kapadım ve kalp seviyemden yukarıda tuttum.Eşime telefon ettim acile gittik.Büyük bir itina ile ameliyat oluyormuşcasına orada çalışan bir sağlık memuru elime 3 dikiş attı. Ama gerçekten süperdi genç arkadaş. Keşeke ismini alsaydım.))))Ne bileyim ilk başıma geliyor bu tip şeyler, yeşil örtüler serildi,tekrar yuvarlak delikli yeşil örtülerden elim geçti,önce uyuşturuldu sonra dikildi.)))Çok itinalıydı vesselam.)))Sanırım ameliyat fikrini iyice benimseyeyim diye, Allah’ım bana ufak bir operasyon geçirtti.))))Her şerde bir hayır görürüm ben. Olumlu düşünüyorum ve Allah’ımı çok seviyorum.Hem de ÇOOOOOOK.)))

Bunları atlatacağım ve tekrar karşınıza bomba gibi döneceğim inşallah.))))

Görüyorsunuz herşey kısmet ,kısmetten öteye geçilmiyor. Aslında ameliyat olacağım gün, İstanbula uçuyor ve pazarteside dönüyorduk, ama biletlerimiz bu durumda yanacak. Ahh ahh Bumerangtan ‘da kazansaydım gidemeyecekmişim.)))Olsun hayal etmekte güzeldi.Hala sonuçlar açıklanmış değil..

İyi ki Samsun’a kolonoskopi için gitmişim,iyi ki aile hekimim ultrason çektir demişte, kis’im görülmüş. Yoksa, gastiritim var diye geri gelecektim.

Şimdi efendiiim. Gelelim fasulyenin faydalarına.))))))))

Ne yapacak mışız????Vücudumuzdaki sancıları, ağrıları, şişlikleri önemseyecekmişiz…

Belirli yaşlardan sonra,kolonoskopi, memografi çektirecekmişiz.

Ha bu arada kolonoskopi çektirecek olanlar katı şeyler yemeyecek ve özelliklede yeşillik ve kabuklu şeyler yemeyecekler. Mesela dolma,salata, ıspanak,kabuklu elma gibi şeyler yasak. Onlar ilaç verip tüm bağırsakları boşalttırsalarda eğer ufacık bir nokta bile kalsa şüpheli bir durum çıkabilir. Onun için bu gibi şeylerede dikkat etmemiz gerekiyor.

Bana birde midemim ve barsaklarımın videosunu verdiler.)))Malum resme meraklıyım ya,birde iç organlarımın videosu var elimde şimdi. Biraz önce izledim de çok enteresan inanın.)))

Eşim dediki dün akşam ,sen meraklısındır ,şimdi mide videonuda koyarsın web sitene dedi.))))))))))))Ay gerçekten iyi fikir dedim))))2 dakika Gastiritli bir mide videosu izlemeye ne dersiniz?))))))))))Haydi iyi seyirler.))))

mide ncabaci

Bakın ne kadar faydalı şeyler paylaştım sizinle bu iyiliğimi unutmayın anacığım.)))

Hepinize güzel Sinop’um dan sevgiler.)))Kendinize iyi bakın gitmeden hoşçakalın derim…Dualarınız benimle olsun.)))Sizleri seviyorum…

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

9 Yorum

  1. blank

    Öncelikle geçmiş olsun. İyi olduğunuza sevindim. İnşAllah yapılacak ameliyat sonrasında da bir şikayetiniz kalmaz.Video baya heyecanlıydı:) Tekrar geçmiş olsun. Güle güle git,güle güle gel Nilgün Hanım. Allah’a emanet ol.

  2. blank

    Çok teşekkür ederim sağolunuz.))

  3. blank

    Nilgüncüm geçmiş olsun, sen Sinopa lazımsın bekliyoruz.
    Artık ameliyatlar kolaylaştı, erken teşhis çok önemli, sağlıklı günler diliyorum, gönlümüz seninle, sevgiler.

  4. blank

    Teşekkürler canım.)))Bir an önce ameliyat olup sağlıkla dönmek istiyorum.)))

  5. blank
    NURİ ÖZDEMİR

    Artık tıp ilerledi,merak etmeyin.O kitleyi de alırlar ve sizde bu sıkıntıdan kurtulursunuz.Size şifa dilerken bir an önce koromuzdaki yerinizi almanızı bekliyoruz.
    Görüşmek üzere NURİ VE ARMAĞAN ÖZDEMİR

  6. blank

    Nilgün abla, öncelikle tekrar geçmiş olsun..Benim için de bayağı aydınlatıcı bir yazı oldu, çünkü aynı şikayetler bende de var 🙁 herşey bana dokunuyor ne yesem şişiyorum..(bazen hamile sanan bile oluyor :)) bana da dr.gastrit diyor.. tavsiyelerini bekliyorum..(amcam kolon kanseri bu arada..)

  7. blank

    Ay Halaaaa,

    Bir de eline dikiş mi atıldı??? Inanmıyorum!!! Şimdiden geçmiş olsun!!! Çabuk iyileş olur mu? Mide videon çok ilginç 😀 Çok espirilisin gerçekten!!!

    En yakın zamanda görüşmek umuduyla!!!

    Hep sağlıklı kal!!!

  8. blank

    Nilguncum,

    gecmis olsun canim.
    bende endoskopi ve kolonoskopi procedure i gecirdim iki kez. Bu olaylar 50 sene dunyanin alemini surmekten geliyor, LOL. o yuzden hayatta olmaktan mutlu ol uzulme birseye. uzuntu daha fazla asit yapiyor midede.
    yiyeceklerine cok dikkat et.
    hoscakal Sinop’a selamlar sevgiler.

  9. blank

    Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.)))İyi yim çok şükür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.