ÇÜRÜK SÜT DİŞLERİ..Cam PATİKLER.

Çocuğunuzda ki uykusuz ve huzursuzluğun sebebi, tedavi edilmemiş süt dişleri olabilir. Erken süt dişi kaybı, kalıcı dişlerde çarpıklığa neden olabilir. Diş çürümüşse çiğnemeyi çocuğunuz yetersiz yapacak ve sağlıksız beslenecektir. Çürük ilerlerse diş iltihaplanmalarına yani daha büyük sorunlara neden olacaktır.

Bebek uykuya dalarken içi şekerli gıdayla dolu biberonla uyutmamalıyız. Şekersiz süt hatta anne sütü bile çürüğe neden olabilmektedir. Uyku sırasında tükürük salgımız azalır bu sebeple de bebeğinizin dişlerinin çürümesi kolaylaşır. Bebeğinizin diş ve diş etlerini gazlı bezle silin daha büyük bebekleri olanlar ise yumuşak diş fırçasıyla temizleyebilirler. Ara öğünlerde şekerli gıdalar, büsküviler yerine; yoğurt, süt, peynir gibi gıdaları tercih edin.

Süt dişlerinin çıkma yaşları; büyük azı dişleri altı yaşına kadar çıkar  ve ağıza gelen ilk kalıcı diştir. Orta kesiciler, yedi yaş, yan kesiciler sekiz , köpek dişleri on yaşında çıkar. Birinci küçük azı dokuz, ikinci küçük azı onbir ve ikinci küçük azı oniki yaşlarında çıkar. Süt dişinin erken çekilmesi, vitamin eksikliği ve hormonal bozukluklar sürekli dişlerin çıkmasını geciktirebilir. Tedavi edilmeyen süt dişlerinin de geç düştüğü tespit edilmiştir. Böyle durumlarda hiç gecikmeden diş hekimine başvurmakta fayda vardır.

Sevgiyle kalın, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.