İNCECİKTEN BİR KAR YAĞAR..

İncecikten bir kar yağar
Tozar Elif Elif diye
Deli gönül hayran olmuş
Gezer Elif Elif diye….
Karacaoğlan’ın dizeleriyle hepinize iyi geceler.

blankblankblank
2 gündür ancak günlüğümü yazmaya fırsatım oldu.2 ay önceden bir arkadaşıma çocuğu için masal okuyacağıma dair söz vermiştim,ancak vaktim oldu okumaya. Bu arada hazır masal hazırlarken, birde şiir okuyayım dedim.Ve Pazar günü vaktimin çoğu zamanını kayıt işlerine ayırdım.
Pazar günü rutin yürüyüşümüzü soğuk, ama karsız bir havada gerçekleştirdik. Yine arkadenizin görüntüleri, kaleleri, sonra dalgakırıan içi…Birden içime bıkkınlık geldi. İnanırmısınız yüzlerce aynı yerlerin resimlerini çekmişim. Herşey aynı… Bazen teknelerin yerleri değişiyor, bazen fotoğraf karesine bir martı veya güvercin giriyor..Veya bir kenarda oynaşan köpekler…
Tamam dedim kendi kendime artık biraz ara vereceğim…Ama sonra kuğuları görünce dayanamadım,yine bastım deklanşöre..
Karadeniz’de kuğular…Nereden ,nasıl gelmişler bilmiyorum..Ama 4 taneymiş, 3 tane kalmışlar.Denizde karabataklar ve martılarla hoş bir görüntü sergiliyorlardı.

blankblankblankblank
Doğa…..Denizde balıklar, kuşlar….Karada kediler,köpekler ve yine kuşlar…Nasıl bir doğa içindeyiz…Nasıl yaratmış yaradan…
Bu sabahta uyandığımızda kar vardı yerlerde..Birkaç saat sonra eridi. Camın önündeki saksılarda hercai menekşeleri ,karın içinden yüzüme gülümserken, içeride yetişen orkide ve diğer saksı çiçeğim,taç gibi bezenmiş çiçekleriyle ,yüzlerini pencereye dönmüşlerdi…
Herşey bulunduğu yerde, olması gereken yerde güzeldi..
Şimdi dışarıda incecikten kar yağıyor.Yerler bembeyaz oldu. Işıkları kapatıp,dışarısını izlemek çok güzel.
Ama odunu kömürü olmayanları,kalacak yeri olmayanları,dışarıda yiyecek bulamayacak sokak köpeklerini ve kedileri ,sonra kuşları düşünüdükçe yok diyorum. Yağma kar,yağma..
Birde yarın işe gitmek durumunda olanlar,araba kullanmak durumunda kalanlar….Yoları kapanmış köylerdeki hastalar…Kara saplanmış arabalar..
Of offf Allah yardımcınız ve yardımcımız olsun..Karsız günler dilerim.
İyi geceler…

Not:Bu arada 1 haftadır günde 2,5 saat çalışarak resmimi bitirmeye çalışıyorum. Hala da bitmedi…Sizce nasıl oluyor?

blank

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

4 Yorum

  1. blank

    Resim yapma yeteneğin var, ben beğendim.. ama manzara resimlerine daha çok bayılıyorum çektiğin fotoların tablosunu yapsan daha orjinal olurdu diye düşünüyorum. Öptüm

  2. blank

    Gül’cüğüm daha o kadar profesyonel değilim.(((Bu benim yaptığım 3. tablo.İşi ilerletirsem ileride güzel Sinop resimleri yapmayı istiyorum. Ama en çok keyif aldığım insan figürleri ve portreler.

  3. blank

    Manşallah Nilgün nazar değecek, resmin harika olmuş, eline sağlık. İnsanı sevdiğin belli. En zor resim insan figürü ve portlerdir.
    İlk öğretmenlik yaptığım köyde çocukların karakalem resimlerini çalışmıştım hepsi o kadar benzemişki, çünkü onlar gördüğüm ilk öğrenciler, ilk dağköyü çocuklarıydı.
    sevgiler.

  4. blank

    Teşekkür ederim.))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.