Hayat Boyu Öğrenme….

Nasılsınız okurlarım,keyfiniz yerinde mi? Nasıl geçti gününüz? Koşturdunuz mu, hava güzel diye gezdiniz tozdunuz mu, yoksa ev oturmalarına filan gidip, bir güzel çay saatinizde, pasta böreklere yumuldunuz mu.?)))Sevgili okurlarım şimdi üstümüze manto,kaban gibi kapatıcı şeyler giyip , fazlalıkları saklıyor olabiliriz ama ,malum önümüz yaz….Yanii mantolar çıktığında foyamızda meydana çıkar benden söylemesi.)))Bugün arkadaşlarım yürümüşler pek güzeldi diye anlattılarda canım kaldı vallahi…
Fakat bugün ben çok yoğundum,onlara katılamadım. Yine ne yaptın diyeceksiniz ,biliyorum.
Sabah malum yağlıboya kursuna gittim. Bugün yeni bir tabloya başladım.Daha doğrusu evde başladığım resmi, okulda tamamlayacağım hocanın nezaretinde. Diğerini de eve getirdim, kurusun imzamı atıp çerceveleteceğim.
Öğleden sonra saat 16.00da ,Sayın Valimiz Dr. Ahmet Cengiz’in başkanlığında, birçok daire yetkilisininde katılımıyla, Milli Eğitim Müdürümüzün sunumuyla gerçekleşen ’İl Hayat Boyu Öğrenme,Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Komisyonu’toplantısına katıldım.
Bu arada Halk Eğitim Merkezini çalışmalarını detaylı olarak öğrenme şansımız oldu.
8.09.2008 yılında Sayın Emine Erdoğan’ın başlattığı, Ana-kız Okuldayız programı çercevesinde Sinop,12 sırayı almış. 72. Sırada iller varken,Sinop’un12.sıraya yükselmesi büyük başarı.Şu anda 14-44 yaş arası okuma yazma bilmeyen yokmuş Sinop’ta.
Merkezde 38 kurs açılmış,660 kursiyer katılmış.
Bu arada Sağlık Müdürümüz Dr. Osman Açıkgöz’de, yeni bir proje önerdi, hastanede çalışacak elemenlara kişisel gelişim kursları verilmesini,daha güleryüzle, gelen hastaların karşılanmasını sağlayacak bir proje üzerinde çalışmalar yapılarak geliştirilmesini önerdi.Ve bu fikir çokta tutuldu. Şu sıralar Sağlıkla ilgili harika çalışmalar var. Gözle görülür gelişmeler söz konusu.Hatırlarsanız geçen gün size evde hasta bakımından bahsetmiştim, 444 38 33’ü arayabilirsiniz, evdeki yaşlı ve bakıma muhtaç hastalarınız için. Bir doktor, bir hemşire evinize gelerek hastanıza gerekli hizmeti veriyorlar.
Hatta bugün sohbet anımızda Sağlık Müdürümüz söyledi,Durağan’da hamile bir kadın zor durumda kalınca ve yol sorunuda olunca, helikopter kaldırtıp kadını hastaneye götürmüşler.)))Ne güzel değil mi?Belkide 2 hayat kurtarılmış oldu.
Geçen gün 1 nolu sağlık ocağına gitmiştim kan tahlili için. Yine değişiklikler yapılmış. Makina koymuşlar, vatandaşlık numaranızı giriyorsunuz size sıranızı otomatik olarak veriyor ve doktora yönlendiriyor. Eğer doktora götürdüğünüz 7 yaşında veya daha küçük çocuğunuzsa veya 65 yaş üzeri hastaysa doktora giden, numaratör otamatik olarak o hastaları öne alıyor. Böylece yaşlıların ve çocukların beklemesi gerekmiyor. Vallahi bu uygulamalar çok güzel bayıldım.
Sayın valimizin konuşmalarıda çok güzeldi.Bulunduğunuz mekanlar teşekkür mekanı olmalı,bedduların edildiği mekanlar değil, hepiniz güler yüzlü olun,herşey çok daha güzel ve olumlu olacaktır dedi. Hani derlerya yüzün gülüyor,ayakkabında boyalıysa her zaman başarıya ulaşırsın. Valimizede bir arkadaşı , zengini aldığı yeni ayakkabı onu nasıl mutlu ediyorsa,ben de ayakkabımı boyatınca aynı mutluluğu yaşıyorum demiş.. Yine çoğumuzun bildiği, ‘yeni ayakkabımım yok diye üzüleceğime, tek ayağı olmayan çocuğu görünce ayaklarım var diye sevinmek gibi misallerde verdi.
Sinop’u başarılarda en üst seviyelere çıkarılması gerektiğini söyledi ve bunu söylerkende bardağın dolu tarafından bakıp hiç olumsuz cümleler kurmadı. Mesela bizde kötüler yok, iyiler var ve daha iyiler var, bizde tembeller değil,çalışkan ve daha çalışkanlar var dedi.
Üniversitemizde, Çocuk Üniversite Birimi kurulmuş.Oradan bir yetkili şimdilik 4-8 yaş grupları arasındaki çocuklara eğitim vereceklerini söyledi..
15 Eylül Anaokulu nada Trafik Eğitim Parkı yapılmış. Demek ki çocuklarımıza trafik eğitimlerini orada verecekler.
2 saat süren verimli bir toplantı oldu.Epey bilgilendik.
Yarın yine Cuma değil mi?Vallahi ne zaman hafta sonu geldi anlamadım.Suda balık gibi gidiyor zaman. Yarın yine resim kursuna gideceğim ,sonra yine toplantım var,sonra Sinop Telvin Sanat Tiyatrosu’nun hazırladığı, Ferhan Şensoy’un ‘Parasız Yaşamak Pahallı ‘ tiyatrosuna gitmeyi düşünüyoruz. Ardındanda konservatuvar. Bugün kü mesaim saat 8.30-18.20 idi,yarın ki daha uzun sürecek sanırım.)))
Artık yorgun hissetmezsem kendimi yarın akşam günlüğümü paylaşırım sizinle.
Hepinize güzel geceler diliyorum. Kendinize iyi bakın..
Ohhh ne güzel, yarın çalışma gününün son günü… Aaa beni de duyan devlet memuru sanacak.))))

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank

    harika.. niye resim yok bu sefer? makinayı evde mi unuttun Nilgün abla?

  2. blank

    ))))Makinam olmaz mı,tabiki vardı. Ama şimdi valilik toplantı salonunda kalkıp çekmem olmazdı.Sarı kartım yok malum.)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.