İKİ HÜKÜMDAR,BİR KADIN…

İyi ki şu Muhteşem Yüzyıl dizisi var. Çok eleştiri alsa da, inanın birçok kişinin tarihe olan ilgisini daha da artırdı.

Kütüphaneye gittiğimde bu sefer tarihimizle ilgili bir roman seçeyim dedim ve Ayşe Tulun’un yazdığı İki Hükümdar,Bir Kadın romanını seçtim. İyiki de seçmişim. Çok beğendim. Üstelik bir zamanlar tarih öğretmenliği de yapmış bu hocamız, güzel bir roman ortaya çıkarmış. Hem tarihi öğreniyor, hemde Yavuz Sultan Selim’in kalbini çalan Taçlu Sultan  aşkını, hafızanızda canlandırıyorsunuz.

Aşk kapıyı çalınca Sultan filan dinlemiyor. O aşk, gönüle bir düşünce çayır çayır yakıyor, kavuruyor  ve ne savaşlara sebep oluyor.

İşte bu roman , Taçlu Sultan için, Sultan Selim ile Şah İsmail arasında ki çekişmeleri, Sarayda dönen entrikaları gözler önüne seriyor.Ve aynı zaman da

Yavuz Sultan Selim’in doğumundan çocukluğuna, babası II.Bayezid’le ilişkisinden, dedesi Fatih Sultan Mehmet’le kurduğu gönül birliğine, şehzadeliğinden padişahlığına dek geçirdiği evreleri gözler önüne seriyor. İki Hükümdar Bir Kadın’da asırlardır gizlenen bir sırrı da öğreniyorsunuz. Çaldıran Savaşı aynı kadına aşık iki adamın hesaplaşmasımıydı dersiniz.?

Tamamı 275 sayfa olan bu kitabı okumanızı öneririm.

Hepinize iyi akşamlar..

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

2 Yorum

  1. blank
    Hatice Çiçeksever

    Bu dizi ne kadar tarihe ilgi artırıyorsa, senin siten de insanları çalışkanlığa, okumaya ve düşünmeye-aydınlığa sevk ediyor diye düşünüyorum, eline yüreğine sağlık.

  2. blank

    İlginiz ve katkılarınızla hep birlikte sağlıyoruz bunu.Çok teşekkür ediyorum.Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.