KAYIT DIŞI ÇALIŞMAYIN GELECEĞİNİZİ RİSKE ATMAYIN…SESSİZLİĞİN SESİ..

Sevgili arkadaşlar;

Kayıtdışı istihdam; Vergi, Sosyal güvenlik ve İş hukuku amaçları için otoritelere beyan edilmeyen istihdam olup, kayıtdışı çalışmak ta; çalışanların çalışmalarının ilgili kamu kurumlarına (SGK, Vergi dairesi vb. gibi) hiç bildirilmemesi veya gün/ücretin eksik bildirilmesidir.

Bunun sonucu: gelir getirici faaliyetlerin GMSH (Gayri Safi Milli Hasıla) kayıtları dışında olmasını ifade eder,  bu da ülkemizin ekonomik yönden gelişmesini engeller.

blankblankblankblankblankblank

 

Geçtiğimiz hafta ilimizde AB projesi olan KİTUP (Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi) toplantısı yapıldı, bende katıldım. Bilgilendirici bir toplantıydı, bu tür toplantıları çok eğitici ve faydalı buluyorum.Toplantı sonunda kayıtdışı ile mücadelede hepimize görev düştüğünü, bununla kamu kurumlarının tek başına başa çıkamayacağını ve bilinçlenmemiz gerektiğini öğrendik. Sosyal güvenlik kavramının ilköğretim öğrencilerine ders olarak anlatılması, ayrıca çocuklarımızın ülkemizin geleceği olduğu düşüncesinden yola çıkarak, onları ana-baba olarak eğitmemiz, yönlendirmemiz gerektiğini düşündüm.Sigortasız çalışanlar, hem kendisinin hemde ailesinin gününü ve geleceğini riske atıyorlar..

Toplantıya katılan konuşmacıların ilki, İngiltere’den AB Kilit eğitim uzmanı Geoff Fieldhouse idi..Bize önce Avrupa Birliğinin tarihini anlattı. AB Türkiye’nin en büyük ticari ortağı, Türkiye’de AB nin en büyük 7.ticaret ortağıymış.(2011 yılı)  Bize Atatürk hayranı olduğunu, (yakasında Atatürk rozeti taşıyor) Çanakkale savaşlarından çok etkilendiğini anlattı, hepimiz çok gururlandık.

Öğle yemeği sonrası, ben kişisel olarak Mr. Fieldhouse’a AB de engellileri sordum.. Engellilerin istihdamı için: birçok alanda öncelikleri vardır, engelliler için özel istihdam dairesi mevcuttur ve çok güçlü lobi yaparlar, dedi. Engellilerin emekliliğini sorduğumda ise herhangi bir ayrım yapılmadığını (orda herkes kısaca: tam emekli maaşı için 30 yıl prim ödemek koşuluyla 60-65 yaşlarında emekli oluyorlarmış) ancak fazladan alabilecekleri çok çeşitli ödenekleri olduğunu, her engellinin engeline uygun ev düzenlemesi yapıldığını, enstitüleri vs. olduğunu, mesela işitme engelliler için telefon şirketlerinin özel düzenleme yaptıklarını söyledi. Son sorum ise cihaz-protez ödemeleriyle ilgiliydi ve tamamı devletçe karşılanıyor dedi.

Ondan sonraki konuşmacı, Pamukkale Üniversitesi İ.İB.Fakültesinden Doç.Dr.Oğuz Karadeniz’di.Ülkemizde en çok kayıdışının  Tarım, Turizm ve İnşaat sektöründe ve çoğunluğunun 15-19 yaş ve 60-65 yaş grubunda olduğunu anlattı. Kayıtdışı çalışmayı genellikle yabancılar (yakalanırlarsa sınır dışı edilecekleri için) ve SGK dan aylık/gelir alanlar (çalışması halinde maaşları kesileceği, yeşilkartları iptal edileceği vb.gibi nedenlerle)  kabul ediyormuş.

Kayıtlı çalışmak; kişinin gider artırıcı sosyal risklere (hastalık, iş kazaları gibi) karşı korunması, gelir azaltıcı risklere ( sakatlandığında malul aylığı, vefatında ailesine ölüm aylığı bağlanması gibi) ve işsiz kaldığında belli bir süre işsizlik maaşı alarak rahatça iş arayabilmesini sağlar.

Kayıtlı işçi çalıştıran işveren de, çalışanının hastalandığında sosyal güvencesi olması, gelecek kaygısı duymaması sayesinde işyerinde verimliliği artarır. İşçiler için ödediği primleri vergi matrahı tesbitinde gider olarak düşürebilir, devletten çeşitli teşvikler alabilir.

Son konuşmacımız ise; yine aynı Üniversiteden sosyal psikolog Dr. Kamil Orhan’dı. Bizlere ekip olma eğitimi verdi.. Onun verdiği eğitimden kısa kısa pasajlarla yazımı noktalayacağım..

 

Her şeyi kendinize mal etmeyin, çalışanların katkısını unutmayın.

                                                                      K.ATATÜRK

Bütün yetkileri kendinde toplama… Ancak ekip çalışması ile zafer kazanılır.

Başarılı olanı takdir et.Başarısız ise görevde tutma.

Birgün yerine geçebilecekleri endişesiyle, yetenekli insanların önünü tıkama.

                                                                    ATTİLA

İyi bir lider, insanlarda güven uyandırır.Daha iyi bir lider, insanların kendine güvenmelerini sağlar.

                                                                  S.EWİNG

Kayıtdışı çalışmayalım, çalıştırmayalım ki, güzel ülkemiz kalkınsın.

 Gül Ustabaş GENÇ

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

KİTAPLAR VE KÜTÜPHANE….Sessizliğin Sesi

 Sevgili arkadaşlarım; İnanın düzenli yazmak istiyorum ama, bir türlü bilgisayar başına oturamıyorum.. Telefon her işimizi …

7 Yorum

  1. blank

    çok güzel,anlamlı ve düşünülmesi gereken bir yazı olmuş.tebrikler.

  2. blank

    gündem konularına parmak basmasını biliyorsun meslektaşım başarılarının devamını diliyorum..

  3. blank

    Sevgili Cihan, Sevgili Firdes.. bende sizlere okuduğunuz için teşekkür ederim..

  4. blank
    A.Şükran Demiralp

    Kutluyorum seni sevgili Gül. Sona eklediğin değerli sözler de çok anlamlı. Bir ekip olabilmek insanımızın nitelik dokusu ile ilgili:))

    Nitelik dokusu için: http://www.tinaztitiz.com/yazi.php?id=376 linkinden aşağıda bir alıntı:

    “Mustafa Kemal, geleneksel “yakalama” paradigması ile aranın kapanamayacağını görmüş ve vizyon olarak aslında şunu ortaya koymuştur: “Paradigmalarınızı sorgulayın, değiştirin ve yakalamak takıntısından vazgeçip, öne geçmeyi ve mümkün kılabilecek bir paradigma bulun. Bu büyük uçurum ancak böyle aşılabilir.”

    Eğer bu yorum duğru ise, çeşitli yaşam kesitleri içinde en kritik olanı yani eğitime uygulanma ile başlanması en doğrusudur. Çünkü gelişkin bir insan nitelik dokusu hemen her sorunun bir numaralı girdisidir. Burada “nitelik dokusu” deyimiyle, ; toplumu oluşturan bireylerin “bilgi-beceri”, “zihinsel yetenekler”, “ruhsal sağlık” ve “ahlak” ögelerinin bileşkesi kastedilmektedir”

  5. blank

    Hocam o linkte yazılanları okudum, çok güzelmiş. Tınaz Bey’in de çok güzel düşünceleri var. Kısıtlı zamanda tüm makaleleri inceleyemiyorum ama okuduklarımda oldu, çok güzeldi hepsi. mesela bana şu çok ilginç geldi: http://www.beyaznokta.org.tr/oku.php?id=211 (Mustafa Kemal gibi düşünmek..) birgün bunlardan da bahsedeceğim elbette. Size selam ve saygılarımı iletiyorum, elinizden öpüyorum.

  6. blank

    Eğitim den başlamalı böyle konular.Ayrıca çalışan bireylerin bu konuda işverenlere taviz vermemesi gerekli.Birlikten kuvvet doğar sigorta yok ise işte yok demesini bilmeli insanlarımız.

  7. blank

    İlker, teşekkür ederim. Bilinçli olduğumuz sürece kimse bileğimizi bükemez, daha güçlü oluruz.. Herşeyin başı eğitim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.