YENİ ANNELERE VE ANNE ADAYLARINA..CAM PATİKLER..

Sevgili Nilgün’ünün Günlüğü okurları,

Ailemize yeni bir üye eklenince, benimde aklıma kendi çocuklarımın ilk günleri geldi ve Bu yazımda yeni doğanlarla ilgili bir şeyler karalamak istedim. Ayrıca buradan Almıla ve Ediz KURU’ya bebekleriyle beraber mutlu, sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Hoş geldin’ DESTAN’ .

Yeni doğan bebeğiniz var ve ilk çocuğuz ise, bir takım zorluklar yaşamanız çok normaldir. Neden ağladığını anlamanız zor, ne yapacağınızı da şaşırabilirsiniz. Etrafınızda size çok fazla fikir verende olur. Öncelikle ‘aman çok fazla kucağına alma şımarır, kucağa alışır’ gibi söylemler duyarsınız. Yeni anneler olarak bu söylemlere çok fazla kulak vermeyin. Bebeğiniz ağlıyorsa, mutlaka bir ihtiyacı olduğu için ağlıyordur. Yeni doğan bebeklerin tek iletişim yolu ağlamaktır ve ihtiyacını giderecek kişi de sizsinizdir. İnanın ki , bebeğinizle birbirinize alıştıktan sonra aranızda iletişim kurmak hiç zor olmayacaktır.

Bebeklerin ağlama nedenlerinden başlıcaları; altı kirlendiğinde, kendini yorgun hissettiğinde, sizin dokunmanıza ihtiyacı olduğunda ağlar. Siz de bu durumlarda yanında olduğunuzda kendini güvende hissedecektir. Kendini güvende hissetmeyen bebeklerde ileri ki yaşlarda çeşitli psikolojik sorunlarla karşılaştıkları görülmektedir.

Ağlayan bebeğin en önemli sebebi, karnının aç olmasıdır. Emzirerek işe başlayabilişiniz. Karnı aç değilse zaten emmeyi reddedecektir. O zaman da altının temiz olup, olmadığını kontrol edebilirsiniz. Başka sebepte bulunduğu odanın ısı derecesidir. Bulunduğu oda ılık olmalıdır. Çok sıcak ortamda bebeği rahatsız eder.

Bebeğinizle beraber özel anlar yaşayabilmek için güzel alışkanlıklarda kazandırabilirsiniz. Temiz havaya çıkmak ya da kucağınız alıp, sohbet etmek gibi… Size bu özel anları, gülücükleriyle süsleyeceğinden emin olabilirsiniz. Bebeğiniz çok ağlayan bir bebek değilse ve bir anda bu duruma geldiyse, hemen doktoruna başvurmalısınız.

Tüm annelere sabır ve kolaylıklar diliyorum. Sevgiyle kalın…

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.