KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUUUUUUUUUUN..

Hele durun bir soluklanayım……

Ohhhhh…Şöyle bir derin nefes alayım önce yavv…

Nerden başlasam ki….Size kadınlar günün tarihçesinden bahsetmeyeceğim, tabiiki internetten  bu bilgileri almışsınızdır. Ben Sinop’ta ki etkinliklerden bahsedeceğim size..

Ama vallahi çok koşturdum bugün yine. Düşünüyorumda, beni bu koşuşturmalar mutlu ediyor sanırım. Yorgunluğum yazarken geçiyor.

Bugün sabah 8.45de yağlıboya resim kursundaydım , portre çalışması yapıyorum ve bulduğum ilk fırsattada kurstayım.3. tablomun bitmesine az kaldı.Evde de çalışmalarıma devam etmesem kesin bitiremem.

blankblankblank

Resim kursundan öğlen çıktım doğruca kuaföre gittim. Malum bizim günümüzya biraz bakım, saç yapımı derken doğruca Esnaf ve Sanatkarlar Odasına gidip orada çalışan bayanlarımızın Kadınlar Gününü ve bugün 13. Çalışma yıllarını  kutladık. Sağ olsun ince düşünceli başkanımız Ali Fevzi Tütüncü,hepimize birer çiçek yaptırmış ve pasta aldırmış.Bir güzel afiyetle yedik.

SİNOP’TA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMALARI-SİNOP VALİSİ ile ncabaci

Bugün birde Sinop’ta ki derneklerin bayan başkanlarına ödül verilecek duyumunu almıştım. Davetiye olmadığı için gidip gitmemekte tereddüt ettim.Sonra düşündüm dedim ki,Nilgün sende bayansın  arkadaşlarının ödül almasını görüntülemene kimse birşey demez herhalde . Hani duymuşsunuzdur, çağırılmayan yere gazeteciler gider düşüncesiyle (Ben de kendimi basın mensubu görmeye başladım artık.))))bugünkü ödül törenine gittim.Ayy iyiki de gitmişim. Pek güzeldi.Vallahi teşekkür ederim tüm bayanlar adına. Ne iyi düşünmüşler.Senenin bir günüde olsa hatırlanmak,düşünülmek çok güzel.)))Etkinliği hazırlayan Sinop Valiliğine çok teşekkür ederim.Sayın valimiz ileriki yıllarda daha büyük etkinlik yapacaklarınıda söyledi.

blankblankblankblank

Bugün daha törenin başındayız,2 genç kız ,Sinop Eğitim Fakültesindenmiş, daha sonra öğrendim, Kadın Koruma Derneği varmı Sinop’ta diye sordu. Dedim ki yok,çünkü bizim kadınlarımızın korunmaya ihtiyaçı yok,maşallah onlar kendilerini koruyorlar.))))İleride erkekler bir dernek kurarsa şaşırmam dedim.)))))Kızlar daha yeni gelmişler,Sinop’u yeterli tanımıyorlarmış,yaz mevsimini bekleyin daha iyi tanırsınız dedik.)))

Biliyormusunuz Sinop’lu olmak bana artık iyice bir ayrıcalık gibi gelmeye başladı. Çok gurur duyuyorum Sinop’lu olmaktan ve burada yaşamaktan..

Ahh bir haber daha ,Sinop’un Boyabat ilçesinden birde bayan muhtar katıldı bugünkü törene,valimiz ondanda bir konuşma rica etti ve maşallah öyle güzel konuştu ve kendini ifade ettiki, kutluyorum kendisini.Boyabat’ın bir köyünde muhtar olmak,  harika bir şey.


MVI_0076 ile  ncabaci
Sonra Belediye Başkanımız ve Valimiz açılış konuşması yaptılar.Biliyormusunuz bu tören Sinop Müzesinde gerçekleşti. Ve Ayancık Kaymakam’ının eşi Sayın Afser Yıldız’ın, resim sergisinin açılışı da  yapıldı aynı zamanda.

blankblankblankblank

YÜZLERCE YÜZ GİRİP,ÇIKAR HAYATINA

BİLEMEZSİN HANGİSİ HAİN

HANGİSİ DOSTÇA

YÜRÜRSÜN ÖYLECE BİLDİĞİN YOLDA

BİR BAKARSIN YOL BİTMİŞ

YÜZLERSE ARDINDA..

Efser YILDIZ

Efser Hanımı kutluyorum. Lavi tekniği ile yaptığı resimleri ile, onların siyah beyaz çekiminin üstüne, yazdığı şiirleri eklemiş.Ve 2 tabloyu birden altlı üstlü sergilemiş. Şiirleri okadar içtenki, kendimi buldum. Birçoğunu okudum, birçoğununda resimlerini çekip sizlerle paylaşmak istedim.Yüreğine  ve ellerine sağlık, çok güzeldi. Şiirlerini kitapta toplamak istiyormuş,yapmalı bence de..Bugün kendisini tanıma fırsatım oldu. Buradan tebriklerimi iletiyorum kendilerine.

TOPRAKTA SENSİN

AĞAÇTA SEN

GÖKTEKİ YILDIZ

GÜNEŞTE SEN

İÇİNDEDİR HEPSİ İNAN

GÖRMEYİ BİLİRSEN

Efser YILDIZ

 

ONUNDA GÜLMELİ GÖZLERİ

BAHARA DÖNÜK NİCE YEŞİLLER GİBİ

SEVMELİ KENDİNCE YÜREĞİ

ZAMANI GELDİĞİNDE BİR YİĞİDİ

HENÜZ ON BEŞİNDE ZORLA GELİN EDİLMEMELİ.

Efser YILDIZ

blankblankblankblank

Sergiyi gezdik sonra sırayı ödül töreni aldı. Valimiz,belediye başkanımız ve bazı daire müdürleride ödülleri, dernek başkanı arkadaşlarımıza verdiler.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Bu arada Hale arkadaşım ödülünü alırken valimize söylediği sözler hepimizi güldürdü. ‘Sayın Valim  ilk kez bir validen ödül alıyorum, hiç alışık değilim buna,çünkü şimdiye kadar hep beni mahkemeye vermişlerdir’ dedi.))))

Vallahi, O da çok çekti yani…Ben tekrar ediyorum, bu bayanlarımız ve eminim daha birçok bayanımızda ödülü hak ettiler. Benim bu arakadaşların içinde yakinen tanıdığım birçok kişi var ve  inan olsun canla başla birşeyler yapmak için mücadele veriyorlar. Şimdi burada isimlerini ayrı ayrı zikretmek istemiyorum, ama aslında zikredilmeli bu 27 başkanda bence bu ödülleri hak ettiler. Yalnız eminim bunun dışındada mücadele veren bir çok bayan vardır.Seneye bu sayı yükselecektir.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Bu arada Üniversite öğrencileri 2 dakikalık kadınları anlatan bir gösteri sundular. Güzel Sanatlar Lisesi’nin sunduğu müziklerlede kokteyle geçildi.

sinop üniversitesi kadınlar günü kutlaması ile ncabaci

Kokteylde her masada sohbetler oluyordu. Bir ara valimiz benide yanına çağırıp neler yapıyorsunuz,diğer konseriniz ne zaman diye sordu.)))Vallahi geçen Cuma verdik konser, daha bu cumada yenisi için başlayacağız dedim. Sonrada şunu dile getirdim. 4-5 ay hazırlanıyorsunuz ve 2 saatte bitiyor bu gösterileri diğer ilçelerimizde veya başka yerlerde de göstermek gerek diye düşüncemi ifade ettim, bana hak verdiler..Sanırım birşeyler düşünecekler..Artık hayırlısı diyelim…

Sağlık Müdürümüzde  törendeydi,kendisiyle kısa bir sohbetimiz oldu.Sağlık Müdürümüzlede ilgili çok güzel duyumlar alıyorum. Vallahi bu duyumlar beni umutlandırıyor.

Veee …. Bayanlar iyi ki varız..Bizler çalışmalarımızla,yetiştirdiğimiz evlatlarla bu toplumda hep örnek olmalıyız..Ve çooook çalışmalıyız.Ben bunu bilir bunu söylerim..

Ne demiş Atatürk:Kadının en büyük vazifesi analıktır .Bu arada daha başka birçok söz var kadınlarla ilgili,bir kaçını paylaşmak istiyorum.

.Kadın ve erkek eşit değil, eştir. Birbirlerinin yerine geçmek için değil, birbirlerinin yanında durmak için vardırlar…”

Kadın kocasını daha az sevmeli, fakat daha çok anlamalı, erkek, karısını daha çok sevmeli, fakat anlamaya çalışmamalıdır.   Oscar Wilde

Kadın, erkeği kılıçsız zapteder ve ipsiz bağlar. ..Tolstoy

Güzel kadın gözü, iyi kadın gönlü okşar. Napolyon

Kadın kendi başına ne gül goncasıdır,ne de diken. Koklamasını bilirsen gül, tutmasını bilmezsen diken.. Refik Halit Karay..

Bu da ben den olsun:

Bir günlük kraliçelik,kraliçeliktir.)))))))

Haydi bakalım, fotoğraf makinalarımın pilleri bitti, ikisinide  şarja taktım. Bu arada bende biraz dinlenip akşamki yemek için enerji toplayayım..)))

Müsadenizleeee..Hepinize iyi akşamlar…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

4 Yorum

  1. blank

    Çok beğendim, denebilir ki güzel bir kadınlar günü olmuş..Sn.Valimizin inceliği de takdire şayan..ödül alanların çoğunu bende tanıyorum ve herbiri haketmiş..(Gönlüm seninde almanı isterdi) Sevgiler.

  2. blank

    Gül’cüğüm ben dernek başkanı değilim ki.

  3. blank
    Hatice Çiçeksever

    Nilgüncüm güzel havadislerini dikkatle izliyoruz, sağolasın.
    Büyük şehirde sokak gezen, pazar dolaşan,iki arkadaşıyla oturmayı sosyalleşme gören, ve kendini İstanbulluyum sanan buradaki bütün kadınlar bu faaliyetleri görsünler ve de utansınlar. Turgut özakmanın bir sözü vardır, “büyük yerde kaybolacağına, küçük yerde baş ol.” Küçük ilin şahsiyet kazandıran yapısından gurur duymak lazım. İnsanlık için çalışan herkesi kutluyorum..

  4. blank

    Çok teşekkür ediyoruz.)))Güzel şehrim Sinop’tan,sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.