Dizdaroğlu Köyü’n de bir Pazar….

Bu güzel Pazar günü, arkadaşımızın daveti üzerine, Dizdaroğlu Köyü’ndeki  çiftliklerine gittik.

Her tarafa yemyeşil, bahar gelmiş, erikler, elmalar çiçek açmış. Etrafta kış mevsimini anımsatan nergisler olsada,yinede çimenlerin arasındaki papatyalar bize baharın geldiğini müjdeliyordu.

Verdi elime küreği arkadaşım,haydi dedi  burası senin alanın,önce kazacaksın,sonrada (tırmık gibi )bir başka aletle toprağı parçalayıp,ufaltacaksın. Vallahi anam ağladı.)))2Metre karelik yer, bizi bu kadar yorarsa, vay köyde bunu devamlı yapanlara..Vallahi köylülerimiz pazarda sattıklarını ucuza satıyorlar.Sakın pahallı filan demeyin.Hepsini hak ediyorlar.

blankblankblankblankblankblank

Diğer arkadaşlarım saksıları temizlediler,otlarını ayıklayıp, topraklarını değiştirdiler, diğeri otları kırptı derken, yemek molası verdik…

Yemektede ızgara sucuk ve tereyağında yumurta vardı…Hay Allah tam da diyetteyken bunlar yenirmi? Ama yedik.Yine de dikkatli yedik tabii.)))

blankblankblankblank

Hava güzel oksijen bol, karşında kuğu gibi Sinop….Biraz sonra az bir yağmur yağsada, 15 dakika sonra güneş yine gülen yüzünü gösterdi.

Sonrada köyde yürüyüş yaptık. Asırlık çınarı, tel örgülerde kapı vazifesini gören buzdolabı kapısını, ceket giydirilerek yapılmış korkuluğu bu gezintide gördük.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Yarın Sinop’un pazarına gelecek olan köylü kadınının, marulları nasıl hazırladığını izledim.

Çok güzeldi çoook…Teşekkürler arkadaşım davetin için. Güzel bir Pazar geçirdik sayende..)))

Hepinize güzel bir hafta diliyorum.  iyi geceler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    http://www.sinopshowradyo.com/

    Eğlence ve reklamın yeni adresi.

  2. blank
    Cahit cetinkaya

    Selam olsun guzel Sinop un güzel insanlarına. İnsan memleketin yani Sinop un kıymetini uzak kalınca anlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.