Sinop Kültür Sanat ve Musiki Derneği..

Dün akşam derneğin,Halk Eğitim Merkezi Salonunda, Ezgilerle Bahara Merhaba Konseri vardı. Biz de arkadaşlarımızla gittik. Hoş bir gece yaşadık.Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum.

Biz konseri üst kattak izledik ve yerimizde 2. Sıradaydı. Bir kere ilk sıra hariç, yukarıdaki koltuklardan hiç birşey izlenmiyor. Ya koltuğun uçuna oturup kendini yükselteceksin  ki , göresiniz..Böyle 2 saat oturursanız heryeriniz tutulur.2. şeyde  ışık düzeni.Sahne, sağdan 5 kişiye kadar aydınlıkta, diğerleri karanlıkta.

Bakın efendim… Sinop’ta artık, T.S.M. ve T.H.M.koroları   gerçekten çok ilgi görmeye başladı ve çoğaldı. Bu gösteriyor ki, halkımız müziğe çok önem veriyor ve seviyor.Her konserde koristlerin eşleri dostları,arkadaşları ve müziksevenler bir araya geliyor. Bukadar kişiye revamıdır böyle bir  salon.????Bu kurumlara devam eden sanat severler, en az 5 aylık çalışmalarının karşılığını 2 saatlik sürede bizlerle paylaşırken bu emeklerini karanlık ışıklar altında veya ses düzeni bozuk bir şekilde ve izleyiciler içinde, oturma sistemi berbat olan bir salondamı sergilemeliler.????Bu revamıdır bizlere???

Yolarımız harıl harıl yapılırken, santral çalışmaları hızla devam ederken, Sinop’u ada yapma projeleri üretilirken, halkının yarısından çoğu müziği severken, doğru düzgün bir salonumuzun olmayışı bize revamıdır?

Vallahi şimdiye kadar hep sahneden salonu görüyordum veya ilk sıralarda izlemişim, şimdi 2. Sıradan bile görüntü olmadığını görünce üzüntüm depreşti..Benim canım insanlarım, saatlerçe ayakta durup bizi üst katlardan izleyen sanat sever dostlarımız, ben den birkez daha kocaman teşekkürü hak ettiniz.

Biz bunları hak etmiyoruz.. Bizim güzel bir kültür merkezine ihtiyaçımız var.Şimdi bahar geliyor ve kültürel faaliyetler çoğalacak,eminim Mayıs ,haziran aylarının hafta sonları çoktan dolmuştur bile..Tek salona kalınca sonuç malum. Şu anda elimiz mahkum.Salon olmayınca açıkhava konserleri yapacak halimizde yok.  Ve yetkililere sesleniyorum..Lütfeeeen sesimizi duyun…Bir günde, salonun üst katının orta ilk sırasından değil de, diğer yerlerinden izleyin. Hak vereceksiniz. Üst katta 3. Sıraya oturanlar, koltukların üstüne sandalye koyarak kendilerini yükseltip izlediler. Nasıl bir sistemle üst katın koltuklarını  döşemişlerse…Anlayamadım. Yan taraflara koltuk koymuşlar, sadece karşı duvarı görebiliyor,sahneyi görmek mümkün değil. O koltukları ayakta duranlar yorulunca oturup dinleniyorlar.

Vallahi dün akşam gördüklerim beni çok üzdü. Ne ise bu arada karşımda duran bir reklamda güldürdü.)))

Güneş enerjisinde kampanya başlatmışlar, kocakarıya,karıkocaya ve sülaleye değişik fiyatlarda ürün taksitlemişler.)))

Eveet önce üzüntümü dile getirdim, biraz rahatladım.

blankblankblankblankblankblankblank

Şefleri Emine Tosun arkadaşımıda kutluyorum çok güzel şarkılar bestelemiş ve seçmiş. Yüreğine sağlık ve bu şarkılarıda yine çok sevdiğim arkadaşlarım seslendirdiler.

Buket Özkaptan Kaya ile  ncabaci

Pelin Göksel Boyraz ile ncabaci
İnanın böyle çok müzik grupları oldukça benim sevinçimde artıyor. Yaşlısı gençi,erkeği kadını hepsi ilgi duyuyor ve bir emek sarfediyorlar. Vakitlerini bu işe ayırıyorlar hepinizle gurur duyuyorum. Dün akşam sahnede  bir erkek çocuğu vardı,çok şekerdi.)))Çocuk arada kaldı ama hiçde tepki göstermedi. Baştan sona konserde koristler gibi durdu. Bakın bu güzel örnekte çocuklarımızın bu yaşta müziğe yönlendirilmesini sağlıyor. Sanatla uğraşan çocuk ileride çok güzel yerlere gelecektir, buna inanın. Çocuklarınızı bu konuda destekleyin.Ben de oğlumla, Sinop Belediye Konservatuvarı gece okuluna 4 yıl gidip,  birlikte diploma almıştık. Şimdi oğlum ritm çalıyor ve T.S.M. hayranıdır.Ve Sinop’ta ki bu başlangıç, üniversite yıllarında İstanbul’da çocukluğundaki hayali Mısırlı Ahmet’ten ritm dersleri almasına vesile olmuştur.

Sonra karı koca katılan arkadaşlar var içlerinde. Bizim gruptada var. Onlarada hayranlığımı söylemeden geçemeyeceğim.))))Ne güzel eşlerin aynı zevki paylaşması. Düşünsenize hele biride ensturuman çalıyorsa o evde kavga olsa olsa, hayır şu makamdan söyleyelim diye olur.))))Sevgili Mübeşşer ve Muhlis Gökyokuş çiftini ve solist arkadaşım Hülya Koç la eşi Kemal Koç’u da kutluyorum.)))

Bu arada gecenin diğer bir konusuda sevgili Sibel’imizin koro arkadaşlarının yanında olmamasıydı. Resmini çerçeveletip yanına çiçek koyarak kendisini koroya dahil etmişlerdi. Canım Sibel…ah ahhhh ruhun şad olsun canım..Keşke sende sahnede olsaydın…Keşke senide dinleyebilseydik…Ama Allah’ın takdiri işte..Elden birşey gelmiyor.

Evet sevgili şefim,sevgili sazendearkadaşlarım, sevgili sunucum, sevgili korist ve solist arkadaşlarım,elinize ağzınıza sağlık..İyi ki varsınız,daha ne diyeyim.)))

Bu arada sayın valimiz Dr. Ahmet Cengiz’in de bir isteği oldu. Konserlere geliyorum ama hiç Orhan Gencebay’dan bir şarkı dinlemedim dedi.)))Ahh sayın valim neden söylemediniz şimdiye dek.Eminim istekleriniz emriniz olacaktır sevgili şeflerim tarafından.)))

Bakın şimdi ne hatırladım. Radyoda sunuculuk yaparken o zamanın Sinop Valisi Selahattin Başar konuğum olmuştu. Programın sonunda size sevdiğiniz bir parçayı armağan edelim, ne istersiniz diye sorduğumda, İstanbul Sokakları’nı istemişti.)))Ozamandan bu zamana hep aklımdadır.))Kulakları çınlasın.

Şimdi de ne zaman bir Orhan Gnecebay şarkısı duysam Valimiz Dr. Ahmet Cengiz Bey aklıma gelecek.)))

Hepinize iyi pazarlar diliyorum..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

3 Yorum

  1. blank

    Sevgili arkadaşım harika yazmışsın herşeyii tam anlamıyla haikulade anlatmış belirtmişsin….ama bende şunu belirtmek istiyorumm belki birileri tarafından okunur bu yorum…halk eğitim merkezi salonu sahne podyumlari eskimiş,, tahtaların araları bazı kısımlarda açık , deforme olmuş ve yaylanıyor..ve o podyumun üzerinde durmaya çalışan bayanlar topuklu ayakkabı giydiklerinden zor anlar yaşıyorlar…H:E:M nin ilgilileri bu yorumu okur bilgi sahibi olurlar ve de deforme olmuş sahne podyumunu gözden geçiriip gereğini yaparlar..umarım!!!..sana sonsuz teşekkürler ederim arkadaşım iyiki varsın seni seviyorumm:)

  2. blank

    Yorumun için çok teşekkür ederim. Umarım yetkililer okurda gereğini yaparlar. Sen de iyi ki varsın arkadaşım. Sevgiler.

  3. blank

    HEM salonuyla ilgili tespitlerine aynen katılıyorum…umarım sözkonusu eksiklikler biran önce giderilir…sevgiler..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.