0-3 YAŞ OKUL ÖNCESİ EĞİTİME GÖNDERMEK NE KADAR DOĞRU..Cam Patikler..

Merhaba sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları,
Yeni bebeği olan arkadaşım çalışan bir anne, hepimizin yaşadığı sorunları o da yoğun yaşıyor. Şimdi izinli ve bakıcı krizi kapısını çalmakta. Bende biraz bu konuya değinmek istedim. Ayrıca Seyhan arkadaşıma da buradan aileye yeni katılan bebekleriyle sağlıklı, mutlu günler diliyorum.
Gelişmekte olan ülkemizde çalışan anne sayısının artışı, şehir yaşamının sıkışık düzeni, oyun parklarının azlığı okul öncesi eğitimin önemini daha da artırmaktadır. Ancak okul öncesi eğitim kurumlarını çocukların bırakıldıkları bir yer ya da öğretim yapan bir okul olarak görmek yanlış.
Okul Öncesi Eğitimde, çocuk toplu yaşam kurallarına uymayı öğrenir. Böyle bir ortamda kendine bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal anlamda gelişim olanağı bulur. Yardımlaşma duygusu gelişir, işbirliği yapma alışkanlığı kazanır. Anne-babasından ayrı kalmaya alışır. Kendi hakkını aramayı öğrenirken, başkalarının hakkını gözetmeyi öğrenir.
Bu kurumlarda uyarıcı ortam yaratıldığı için çocuklarda zihinsel gelişimde hızlanır. Anlatım gücü artar, kelime dağarcığı gelişir. Psiko-motor gelişimine katkıda bulunarak, küçük ve büyük kaslarını geliştirir. Kısacası fiziksel gelişimini de hızlandırır. Çeşitli oyunlarla iç dünyasından ipuçları vererek, varsa sorunları erken fark edilip çözümlemesini de kolaylaştırır. Okul Öncesi Eğitimin yaşı 3 yaştır. 3 yaştan önce evden kopması zorunlu olmadıkça verilmemelidir.
Okul Öncesi Eğitimde temel beceriler kazandırıldığı gibi kişiliğinin temelinin atıldığı kritik dönemdir. Ve yaşamını etkilediği de düşünüldüğünde bu dönemde verilen eğitimin önemi daha da artmaktadır.
Çocuğumuzu zorunlu olmadıkça 3 yaş öncesi evinden ayırmayalım. Tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutluyorum. Sevgiyle kalın sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları…

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

3 Yorum

  1. blank

    Çok sevindim, tam da merak ettiğim şeydi. Oğlumu okula vermeyi düşünüyordum demekki 3 yaşını dolduracağı temmuzu beklemeliyim. Teşekkür ederim Nalan hanım. 🙂

  2. blank

    Size faydalı olabildiysem ne mutlu bana… 🙂

  3. blank

    Birde çocuğu çişe alıştırma yaşı ve alıştırmak için ne yapmak lazım bu konuda yazabilir misiniz? Oğlum 2 ay sonra 3 yaşına basacak ama çişini söylemiyor, geriliyorum ha yaptı ha yapacak diye..:) gündüz çişine alışınca bu sefer gece ne yapacağız? gece pek kalkan biri değilim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.