İstanbul’dan Merhaba..

Şu anda hava alanındayım,2 gündür sizlere yazamamıştım,şimdi uçak beklerken ve kahvemi yudumlarken yazmak istedim.

2 hafta, ne kadar çabuk ve yorucu geçti, bir o kadar da güzel. Çocuklarla, ablalarla, yeğenlerle olmakta bir başka güzeldi.

Şimdi yine Sinop yolları göründü bana.En son İstinye Park’a gidiyorum demiştim size. Gittik de. Fakat alış veriş yapmadım. Sadece oğluma bazı ev aksesuarları aldık hepsi o.

Benim İstinye Park’tan alışveriş yapmam için, önce modayı benimsemem lazım. Nasıl kıyafetler var anlatamam. Renkli şifonlardan etekler yapmışlar, etek, önden mini, arkası kuyruklu. Ne renk ararsan var. Turuncu,pembe,yeşil,rengarenk.Yine elbiselerde dantel çok moda. Fiyatlar çok uçuk. 60-239 TL(yeni tl simgesi nasıl yazılıyor bilmiyorum nette.) arası gidiyor.Yani anlayacağınız alış veriş yapmadım ama, güzel gezdim yeğenlerimle.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Diğer gün ablamla, Sarıyer’de dolaştık, Büyükdere Parkında oturduk, Salı sabahıda 1 mayısın tatil olmasından faydalanıp daha kalabalık akraba grubu ile birlikte, tekrar Garipçe Köyüne kahvaltıya gittik.Yıllardır görmediğim arkadaşım Süheyla ‘da geldi,hasret giderdik. Hava çok güzeldi, kahvaltıda. Çok kalabalıktı oralar,İstanbul’un kalabalığından kaçan gelmişti.3 saat kadar süren sohbetli kahvaltıdan sonra eve döndük.

Oğlumun yeni evinin camının önüne,kızımında bahçesine çiçek alıp dikmek için seraya gittik.Ağaç fidanlarından,sebze fidelerine kadar ve çok çeşitli çiçekler vardı.Bizde çeşit çeşit çiçek alıp eve gelip diktik.Fidanlıkta dikkatimi çekti ,özel kalın naylon torbaların içine çiçekler dikmişler ve etrafındaki deliklerden dışarıda dalları ve çiçekleri çıkmış,çok hoş duruyordu.

blankblankblank

Bu arada son günüm olduğu için İstanbul’da,çocuklarımında birden istekleri arttı.)))

Mesela ilk kez mikrodalga fırında 3 dakikada kek yaptım. Nasıl güzel ve kolay oldu anlatamam. Eğer mikrodalganız varsa kesinlikle tavsiye ederim.

Yıllar önce mikrodalga fırın kullanıyordum,sonra kızıma vermiştim talebelik yıllarında,ama şimdi kesinlikle almak istiyorum büyük rahatlık.

Mikrodalga fırını olanlar içinde tarifi hemen vermek istiyorum ,kesinlikle yapmanızıda öneriyorum.

blank

Tarif şöyle:

1 yumurta ile  3 çorba kaşığı şekeri çırpın,

5 çorba kaşığı süt, 3 çorba kaşığı sıvıyağı ilave edin,

3 çorba kaşığı kakao, 5 çorba kaşığı un bir fiske kabartma tozu ve vanilya koyun.

(Ben çukulata parçaları ve kuru üzüm  koydum)

İçini yağladığınız bir kaseye döküp mikrodalga fırına atınız. 3 dakika sonra kekiniz hazır.

Afiyet olsun!

NOT: Mikrodalgaya cam ve porselen koyabiliyorsunuz unutmayın.

Ve bu sabah Sinop’a uçuyorum muhtamelen bu yazımı  Sinop’ta yayınlarım. Çünkü Sinop’ta da işler beni bekliyor.

Hepinize iyi günler diliyorum ve İstanbul’dan sevgilerimi yolluyorum.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.