ANNELİK İŞTE…Cam Patikler..

Merhaba sevgili Nilgün’ün günlüğü okurları,

Küçük oğlum izci kampına gidince beni de bir endişe aldı. Yaz tüm güzelliğini sıcaklığıyla bize gösterirken, kampta olabilecek tehlikeler bir bir gözümün önünden geçti. ‘Annelik işte… ‘ dediğinizi duyar gibiyim. Tüm anneler gibi bende sıcakların getirebileceği hastalıklar ve korunma yollarını araştırdım. Aslında öğretmenine bu kadar güvenirken benim endişelenmem ‘annelik işte…’ dedirtiyor.

Yaptığım küçük araştırmanın sonuçlarını sizinle de paylaşmak istedim. Yaz mevsiminde sıcakların artmasıyla çocukları tehdit eden hastalıklar; besin zehirlenmeleri, böcek sokmaları ve ısırmaları, yaz ishalleri. Haydi hep beraber şöyle bir okuyalım.

Yaz ishalleri; pis su, yıkanmamış yiyecekler ve havuz sularından bulaşır. Bu nedenle hijyene çok dikkat etmeliyiz. Bu hastalığa yakalandı ise; beslenmesinde dikkat etmemiz gerekenler pirinç unu, nişasta, patates gibi kompleks karbonhidrat içeren posalı yumuşak püreler kullanılmalıdır. Yoğurt, bağırsak enzimlerine yardımcı olduğu için mutlaka ishal diyet listemizde olmalıymış.

Besin zehirlenmeleri de sık rastlanan hastalıklardan biri. Marketlerden aldığımız tüm ürünlerin son kullanma tarihlerine mutlaka bakmalıyız.

Böcek sokmalarına ve ısırmalarının büyük kısmında ağrı, kızarıklık ve şişme gibi reaksiyonlar görülür. Bunlara da soğuk kompres ve ağrı kesici uygulanmasının yeterli olacağını söylüyorlar. Sıtma gibi bir reaksiyonla karşılaşılırsa hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Önlem olarak çocuklarda böceksavar losyonlar, bebeklerde ise cibinlik tercih edilebilir.

Sıcak çarpmalarında ise; kramp, halsizlik, baygınlık gibi reaksiyonları olduğunu söyleyen uzmanlar, yapılacak ilk müdahale çocuğun üzerindeki giysilerin çıkarılması ve vücudunun soğutulmasını sağlamaktır. Ardından da en yakın sağlık kuruluşuna götürmeliyiz. Sıcak çarpmalarından korunmak için bol su içirmeli ve açık renkli pamuklu giysiler giydirmeli ve giymeliymişiz sevgili okurlar.

Bu arada küçük oğlum izci kampından döndü. Çok mutlu ve sağlıklı ‘annelik işte…’J) Buradan Kemal öğretmene verdiği tüm emeklere ve yaşattığı tüm güzelliklere çoooook teşekkür ediyorum.

Sevgiyle kalın sevgili Nilgün’ün günlüğü okurları…

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.