LÜZUMLU TELEFONLAR …Sessizliğin Sesi..

Şimdi bu da nereden çıktı diyeceksiniz .

Adı üstünde: Lüzumlu telefonlar.. Peki ya işitme engeliniz varsa bunlara ne diyeceğiz, Lüzumsuz mu? Elbette hayır!

Bir bakalım neler varmış bu telefonlarda..  En önemlileri: Polis, Ambulans, İtfaiye..

Acil bir durumda ben 112 yi nasıl arayacağım?

Başıma bir iş gelse veya çevremde bir olay olsa 155 i nasıl arayacağım?

Veyahut yangın olduğunda 110 ile itfaiye yi nasıl çağıracağım? Hiç düşünen olmuş mudur?

Bunların içinden birtek polis sorunumu hallettim, ilimde görüştüğüm bir emniyet amiri sağolsun çok ilgilendi ve bana bir cep telefon numarası verdi, Allah korusun, başıma bir şey geldiğinde rahatça SMS atıp yardım isteyebileceğim.(Taylan Özgür Bey’e çok teşekkür ediyorum.)

Peki ya diğerleri? O konularda da SMS atabileceğimiz telefon numaraları var mıdır? Belki illere göre birşeyler vardır ancak bu konuda kamuoyu yaratılması çok faydalı olur diye düşünüyorum.

Zaman zaman haberlerde deprem oldu, olacak deniyor.. şöyle yapın, böyle edin diyorlar. Ee ben işitme engelliyim olası durumda Allah saklasın nasıl kurtulacağım?

İnanın örnekler çoğalıyor. Bir arkadaşta sormuştu, asansörde mahsur kalırsam ne yapacağım diye..

Sizce ne yapmalıyız??

Teşekkürler.

Gül Ustabaş Genç

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

KİTAPLAR VE KÜTÜPHANE….Sessizliğin Sesi

 Sevgili arkadaşlarım; İnanın düzenli yazmak istiyorum ama, bir türlü bilgisayar başına oturamıyorum.. Telefon her işimizi …

9 Yorum

  1. blank

    Nilgün hanım bu sorun acil numaralar dışında günlük hayatı da işitme engelliler için o kadar zorlaştırıyor ki… Engelli dendi mi insanların aklına sadece yürüme yada görme engeli geliyor fakat işitme engellilerin sorunları daha büyük. örneğin eşim işitme engelli ve bankayla ilgili hiçbir problemini telefonla halledemiyor eşi olarak benimde işlem yapmama izin vermiyorlar bunun gibi daha nice sorunlar…Bu anlamlı yazınız için teşekkür ederim…

  2. blank

    Umarım yetkililerinde dikkatini çeker de,bir çözüm bulurlar.

  3. blank

    Seher hanım, merhaba.. ilginizi çekmesine sevindim. Banka sorununa da değineceğim, 7 yılda hayata geçmeyen buna rağmen 3 yıl daha ertelenen yasa konusuna da değineceğim. Allah yardımcınız olsun.

  4. blank
    uzaklardaki arkadasin

    gunaydin canim,
    bizim burada digital telefonlar var yani sagir olan kisiler telde munasabet kurabiliyorlar sesi convert eden cihaz konusmayi digital pencerede yaziyor ve boylelikle gozler vede ses oldugu takdirde konusma yapilabiliyor.
    acil durumlara gelince yaslilar icin boynuna takilan bir cihaz var onun tushuna basarak acil orgutlerle haberlesiliyor.
    birde onemli olan husus, acil numaralari telefona program yapip sadece bir numara cevirilerek zaman kaybetmeden cabukca ulasilir istenilen yere.
    Allah korusun !!

  5. blank

    Valla ben bile once annemi ararım zor durumlarda. annemde ihtiyac sahibi kişileri arar. biz bunlardan anlayış bekleyene kadar önce işitme merkezlerinin sabit telefon numaralarını verip al işte ihtiyacın olursa ararsın demelerini vazgeçmeliler. Bunun gibi daha çokk örnek var. yazında bunlara dikkat cektiğin icin teşekkurler appacım .)

  6. blank

    Sevgili Gül, çok önemli bir konuyu ele almışsın.Ellerine sağlık. Sayende bizler de yapılması gerekenler konusunda bilgi sahibi oluyoruz.

    Konu hakkında düşüncelerimi toparlayıp sana geridönüş yapacağım.

    Sevgilerimle,

    A.Şükran Demiralp

  7. blank

    Teşekkurler Kübra, teşekkürler hocam. ..Uzaklardaki arkadaşın rumuzlu hanım, nerde yaşadığınızı bilmiyorum ama teknolojık bu gelişmeden haberimiz yok, demekki ülkemizde rant getirmiyor ki birileri bizi düşünsün.. Fikriniz için size de teşekkür ederim.

  8. blank

    Uzaklardaki arkadaşım Amerika’da yaşıyor Gül.

  9. blank

    sahi ne yapacagız????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.