SİNOP HALK EĞİTİMİ MERKEZİ & ASO MÜDÜRLÜĞÜ YIL SONU SERGİSİ

Bugün de akşam oldu. Ve en nihayet ben de tatile girdim artık.Biliyorsunuz günlerdir bugün saat 16.00da sergi açılış törenimiz var ve ben sunucuyum diyordum ,nihayet o görevimi de tamamlamış bulunuyorum.Çok güzel bir açılış oldu. Valimiz,garnizon komutanımız,belediye başkanımız,rektörümüz ve bir çok kurum amirlerinin yanında, halkımızdan da sergi açılışımıza çok gelen olmuştu.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank
Önce anaokulu öğrencileri gösteri sundular,sonra halk oyunları ekibi zeybek oynadı. Bu iki grupta Halk Eğitimi Merkezi bünyesinden di.Sonrada açılışı yaptık.  Müdürümüz  Ayşe Keskin konuştu. Valimiz konuştu ,bazı kursiyerlere belge verdi. En etkileyici olanda 67 yaşında bir teyzemizin okuma yazma kursuna katılarak,belge almasıydı. Çok takdire şayan bir durumdu. Melek Birincioğlunu canı gönülden kutluyorum. Yine senelerce kurslara katılmış ve sonrada Kitre Bebek yapımında usta öğretici olan Nermin Tansel’de konuşma yaptı.Gerçekten güzel bir açılış oldu.

Benim de kadınlar hakkında konuşmamdan sonra söylediğim,’’TOPLUMUN YARISINI KADINLAR OLUŞTURUYOR,DİĞER YARISINIDA KADINLAR YETİŞTİRİYOR’  sözüm güne damgasını vurdu. Özellikle bayanlar çok alkışladı.))))Garnizon Komutanımızda bu sözü çalaçağım dedi, bende sizin olsun verdim dedim.))))

Valimiz ve belediye başkanımız ilgiyle sergiyi gezdiler. Baktım bir ara rektörümüz resim sergisini gezmeden gidiyormuş, hemen yakaladım, efendim resim kursunu gezmeden,resimlerimize bakmadan nasıl gidersiniz dedim.))))Ve tekrar döndü ve gezdi. Benim tablolarlada resmini çektim.)))Bu arada aldığım duyumlara göre,seneye yine resim kursunda bir öğrenci patlaması yaşanacak gibi geliyor.)))

Valimiz ekibiyle sergiyi gezerken, bir ara baktım kapının yanında bulunan kendi diktiği kıyafetleri sergileyen manken kızlarımızla resim çektiriyordu, ben de bu arada resim çekiyorum bol bol. Valimiz hocanım sizde gelin dedi. Ben bu arada hiç üstüme alınmadığım için devamlı denklanşöre basıyorum,sonra bir bey geldi Valimiz sizinde resme katılmanızı istiyor değince bana söylediğini anladım. Beraberce resim çektirdik. Bu arada Sayın Valim sakın yağlıboya resimlerimize bakmadan gitmeyin dedim. Hayır,hepsine bakacağım dedi.

Ve resimlerimizi çok beğendi. Orada bulunan tablo sahipleriyle tek tek görüştü. Anladığım kadarıyla benim resimlerimden de,ormanı,portreyi çok beğendi.))

Sergi bittiğinde kendisini yolcu ederken dışarıda ayak üstü Ayşe Hanım, ben ve Valimiz sohbet ettik.Bana Nilgün Hanım,önümüzdeki sene hangi kurslara gideceksiniz diye sordu. Ben de daha kar manzarası ve deniz çalışmasını bilmiyorum,öğrenmek isterim dedim. Sonra konser kıyafetlerim çok pahallıya mal oluyor artık dikiş kursuna gidip kendi gece kıyafetlerimi dikmek istiyorum dedim.))))Benim dediğim kurs (diksiyon) ne oldu dedi. 2 ders gittim,ama yaza rastladığı için katılım azdı kapandı,seneye inşallah dedim.

Bu arada konserimize katılamadıkları için üzüntümü dile getirdim. O gece katılması gereken bir yemekteymiş, gelememiş. Orhan gencebay’ın şarkısını gıyabında kendisine armağan ettiğimizi söyledim. Teşekkür etti.

Bu arada Ebru Sanatı kursiyerimiz , bir çalışma yaptılar orada, ilgiyle izledik. Ben de videoya aldım. Valimizede yapmak istermisiniz diye sordular,güldü beyaz gömlekliyim şu anda yapamam dedi.))))))))))

Sinop Halk Eğitimi Merkezi-ebru sanatı ile ncabaci

Velhasıl güzel ,hareketli, bol izleyicili bir sergi oldu.Çok beğendiklerini söylüyorlardı sergiyi gezenler.

Vallahi ben yorgunluktan açık söyleyeyim gezemedim. Salonda koşturdum ama sadece resim çekmek için. Şimdi kısmetse Cumartesi sabahı nöbetçiyim,o zaman gezip inceleme şansım olacak.Sizlere detaylı bir şekilde, resimleri çeker izletirim.

Bu arada Özgür Çavdar hocamda salonda ney üfleyerek , sergiye anlam kattı.

Şimdilik bana müsade…Vallahi çok yorgunum…

Yorgunuuuum dostlarıııııım yorgunuuuum artıııık 
Vefasıııız yıllaaaraaa dargınııııım artııııık …))))Ben kaçıyorum,iyi geceleeeeeeeer)))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank

    Süper resimler.. ben bayıldım. Acaba emekliliğimi isteyip gelsem mi kurslara? yapılan işler profesyonelce geldi bana..Ellerinize sağlık.

  2. blank

    Teşekkürler Gül..Emekli olunca eminim sen de gelirsin.)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.