Şemspare..Elif Şafak..

Elif Şafağın son kitabı..Önce roman sandım ve Şemspare adını görünce de, acaba daha önce okuduğum ’ Aşk’ gibimidir ki diye, düşündüm.       Ama…Malesef roman değil.Makale makale yazılmış, bir çok konudan bahsetmiş, bazı ünlülerin yaşamlarından ilginç  kesitleri aktarmış bize Elif Şafak bu kitabında..

Yine de bazı bölümler ilgimi çekti, 4 günde bitirdim.32. sayfadaki Yorgun Çiftler güzeldi.’Yaratıcı Beyin’ bölümünde,beynimizi kullanmadığımızı,vücudumuza baktığımız gibi beynimize bakmadığımızı söylüyor. Haklıda..

Amerika’nın önde gelen saygın bilim kadınlarından biri olan Nancy Andreasen,Yaratıcı Beyin kitabında ne diyormuş okuyun:Hergün en az yarım saat beyin egzersizi yapmamız lazım.Aynı zamanda roman okumaya,seçiçi olmak kaydıyla film seyretmeye,meditasyon yapmaya,tefekküre dalmaya ve hayal gücünüzü bol bol çalıştırmaya önem verin.Beyin dediğimiz bir kastır.Kullandıkça gelişir.Kullanılmazsa durağanlaşır.Sorgulamayan, düşünmeyen, okumayan beyin yerinde sayar.Kendi potansiyelinin ancak binde birini açığa çıkarabilir.!!!!!Bu önemli bir nokta. Üzerinde düşünün ve uygulayın derim.

Çek kültürünün simgesi olarak bakılan 75 yaşında ölenVaclav Havel’in hayatıda dikkatimi çekenler arasında.Havel,hem politikacı ve hem de sanatçı ve kendi kuşağının aykırı seslerinden biri.Bir ömür boyu muhalefetteyken inandığım idealleri,şimdi iktidardayken hayata geçirmek ne zor diyecek kadarda samimi.

İlginç bir yaşantısı var biyografisini okumak istiyorum bir ara. Umarım Rıza Nur Kütüphanesinde vardır.Ve birde Örümcek Kadının Öpücüğü adlı  romanıda okumak istiyorum. Yazarı Manuel Puig. Umarım bunuda bulabilirim.Bu kitapdan ve aynı kitapdan yapılan filmde de,önyargıdan uzak durmamızı söylüyor bize..

Yine bir başka makalesinde, acılarını konuşamayan, geçmişine ve bugününe eleştirel bir şefkatle bakamayan ülke, hiçbir zaman büyüyemez diyor.

Roman beklentisi olmayanlar için kitap güzel.

Basında da izlemişsinizdir, bu kitabın kapağının çalıntı olduğu yazılmıştı  ve Elif Şafak’ta, basın açıklaması yapmış,  “Ya cehaletten ya art niyetten uluorta suçlamalarda bulunanlar var. Sorun, gördükleri kapakta değil, gözlerindedir. Gözlerindeki ve gönüllerindeki perdede…” demişti..

Diğer kitapda , Cantando Bajo La Sombra (Gölgede Şarkı Söylemek)…

elif şafak

Artık ne düşünürseniz!!!!Beynimiz bir kas unutmayın,çalıştırdıkça gelişiyor.)))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.