Süreyya…Berrin Kaplan..

Geçen gün Dr. Rıza Nur Kütüphanesine gittiğimde ödünç aldığım kitaplardan biriydi Süreyya.

344 Sayfalık bir roman. Hergün 2 saate yakın okuduğum halde, bitmesi çok günümü aldı. Neden derseniz, romanın içinde, başkahramanın(Süreyya)günlüğü anlatılıyor ,işte o anlatımlar o kadar küçük yazılmış ki, o sayfalar belki 3 normal sayfanın yerine geçiyor ve dolayısıyla hemen  bitiremiyorsunuz romanı. Giriş bayağı heyecanlıydı, ara ara sizi meraklandırıyor ne olacak diye heyecana kapılıyorsunuz. Fakat bazende  sanki arada bir boşluk var doldurulmamış yazar tarafından öyle bir hisse kapılıyorsunuz. Özellikle Süreyya cezaevine düştüğünde , ben kesinlikle ağabeyi yüzünden olmuştur diye düşünmüştüm,o konuda yazar hiç detaya girmemiş.Tam olarak neden girdi, neden o kadar ceza aldı,bunlar detaylı anlatılmıyor ve acabalarda kalıyorsunuz.

Aslında yazar kadının iç dünyasında yaşladığı çatışmaları irdeliyor. Bazen o kadar çok uzatıyor ki, başka sayfalara geçsem diyorsunuz.

Sonu da hiç tahmin ettiğiniz gibi bitmiyor.)))

Konusuda yurt dışına yerleşmiş bir Türk Ailesinin ,kızlarına olan baskısı.Erkeklerinin özgürlüğü, annenin çocuklarına tavrı vurgulanmış.Asıl anlatılanda,bu çocuklardan biri olan Süreyyanın yaşadıkları.İç çatışmaları, hayatındaki tesadüfler.

Ben ce okuyabilirsiniz..İnternettede satılıyor,kütüphanede de var.Tercih sizin..

Sinop hala yanıyor. Sizin oralarda sıcaktır sanıyorum.

Gündüz oruçlu olunca  ve gecede çok sıcak olunca haydi denize gidelim dedik dün gece ve gittiiiik.

sinopta gece

Bir kalabalıktı ,bir güzeldi. Ve çoğunlukta bayandı.)))

Gökyüzünde  ay, denizde ışıl ışıl dolaşan gezi tekneleri ve Karadenizin  serin olmayan sularında,  arkadaşlarımla gece yüzmek  pek keyifliydi.

Sizlerede keyifli, güzel günler dilerim..Sevgiler herbirinize…

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.