YAZ AYLARINDA BEBEĞİMİZİ NASIL BESLEMELİYİZ?Cam Patikler

Merhaba sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları,

Yazılarımın konusunu genelde çevremi gözlemleyerek seçiyorum. Bu sene sitemizde oldukça fazla bebek var. Gençler büyüdüler ve evlendiler. Bunun sonucunda da doğal olarak bebek sayımızda da artış oldu. Genç annelerin çoğunun sıcaklarda beslenme sıkıntısı  yaşadıklarını fark ettim. Bende bu yazımda beslenme konusunu ele almak istedim. Sizlerin de istediği konular olursa bilgim dahilinde elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Bu sıcak günlerde bebeklerimizin beslenmesinde dikkat etmemiz gerekenler hakkında çocuk sağlığı uzmanlarının birleştiği noktaları sizinle paylaşmak istiyorum.

*Öncelikle sıcaklarda sıvı kaybının fazla olabileceğini düşünürsek sıvı desteğini artırmamız gerekir. İlk 6 ay sadece anne sütü alan bir bebek için ek sıvıya ihtiyaç duymasa da annenin alması gereken sıvı miktarını artırarak bu dengeyi sağlayabiliriz. Anne sütü almayan bebeklerde sıvı desteği çok önemlidir. Özellikle yemeklerden sonra verilen su besinlerin sindirimine ve metabolik atıkların vücudundan atılmasına da yardımcı olur. Bağırsakların çalışmasına dolayısıyla kabızlığın önlenmesinde son derece yararlıdır. Protein, vitamin, mineral açısından yüksek posalı yiyeceklere önem vermeliyiz. Tahıl meyve-sebze, süt ve süt ürünlerini ayrıca et balık ve tahıl ürünlerini dengeli olarak beslemeliyiz.

*Tatile giderken kapalı kavanoz ve kaşık mamaları götürün.

*Sıcak havalarla birlikte bağırsak enfeksiyonları artar. Bu hastalıkların en büyük nedeni temizlik kurallarına uyulmaması ve besinlerin uygun koşullarda saklanmamasıdır. Bu nedenle yaz aylarında dışarıda ve açıkta satılan yiyeceklerin tüketiminden kaçınmaya, çabuk bozulan potansiyel riskli besinleri ( et, yumurta, süt, balık vb.) açıkta bekletmemeye dikkat etmeliyiz.

*yaz meyvelerini, yaşına göre çocuğunuza ister sıkarak ister püre kıvamında isterse çiğneyebileceği şekilde verebilirz.

*Biberonla besliyorsanız gıdayı hazırladıktan sonra bekletmeden verin.

*Çocuğunuza yalnızca pastörize süt ve şişelenmiş meyvesuyu verin. Dondurmada ise tercihinizi açıkta satılmayanlardan yana yapın.

Sevgi ve sağlıkla kalın sevgili Nilgün’ün günlüğü okurları…

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Yorum

  1. blank

    Nalan hanım, kreşe başlayan çocukların ilk zamanlarda hep hasta olmaları ve bu konuda ne yapmamız gerektiği konusunda bizi bilgilendirir misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.