Ufak Şeyleri Dert Etmeyin…Dr. Richard Carlson

Kitabın kapağında huzurlu olmak istiyorsanız,ufak şeyleri dert etmeyin yazıyordu. Okuduğumda da bazen çok ufak şeyleri hepimiz gibi dert ettiğimi ben de gördüm. Aslında hayat devam ediyor, şimdi çok büyük sorunmuş gibi gelen şeyler,zaman içinde hatırladığımızda, bizleri, bunun için mi üzülmüşüm diye tebessüm ettirebiliyor. Yaşanacak şeyler varmış demek  ve yaşadık..

Kitapda John Lennon’nun bir sözü var:Yaşam, biz başka planlar yapmakla meşgulken,olagelen şeylerdir diyor.

Biz kendimizi başka şeyler planlarken hayat akıp gidiyordur. Çocuklarımız büyür,sevdiğimiz insanlar bizden uzağa taşınır,kimi ölür, vücüdumuz gittikçe şekil değiştirir,bu arada hayallerimiz uçup gidiyordur. Yani hayatı ıskalıyoruzdur diyor yazar…DOĞRU MU? Evet..

Bırakın çoğu zaman başkaları haklı çıksın,hiç düzeltmeye kalkmayın, diyor yazar. İşte birtek en iyi şekilde uygulayabildiğim o benimde. Hiç ısrarçı değilimdir. Hele karşımdakinin ısrarcı biri olduğunu biliyorsam asla düzeltmeye kalkmam. Varsın o haklı çıksın. Ne çıkar. Ben sinirlerimi bozmamış olurum ve mutlu olurum.Hepimizin çevresindede o kadar çok böyle tanıdığınız vardır ki,sıkmayın canınızı varsın onlar haklı olsun,zaman zaten kimin haklı olduğunuda gösteriyor gelecekte..Siz sadece sabırlı olun. Bunun için çalışmalar yapın diyor yazar.

Rast gele iyilik yapın ,karşınızdakini mutlu olduğunu görünce sizde mutlu olacaksınız. Ve mutlu olan kişide bir başka kişiyi mutlu edecektir,inanın bana. Mutlulukda bulaşıcıdır, üzüntüler,paylaşıldıkça nasıl azalıyorsa,mutlulukta paylaştıkça çoğalıyor.

Rast gele iyilik yapın diyor Dr. Carlson.Bunun en önemli kazancı yaşamımıza getirdiği tatmin duygusudur,Yaptığımız her iyilik,bizi olumlu duygularla ödüllendirir, yaşamın sevgi ve iyilik gibi yanlarını hatırlatır.

Alçak gönüllü olun diyor.insan takdir görmeye ne kadar az düşkün olursa,o oranda çok beğeni toplar.Övünme gereği duymayan,ortaya egosunu değil, yüreğini koyan bir insanı herkes çok sever.

Hergün birkaç dakikanınızı,severek birini düşünmeye adayın, özellikle yataktan kalmadan bunu düşünün ve öyle kalkın ,gününüzün daha güzel geçtiğini göreceksiniz diyor.

Hayatımızda hep bir engel görürüz,deriz ki yok şu borcum bitsin rahatlarım, yok çocuklar okulu bitirsin , yok emekli olayım, v.s. Halbuki hayatımızdaki bu engeller,yaşamımızın ta kendisi…

Başkalarını suçlamayın,bunu bıraktığınızda hayatınız daha kolay ve eğlenceli olacaktır diyor.

Hayattan tabiki beklentileriniz vardır, ama bu beklentilerle değilde hayatı olduğu gibi kabul ederseniz ,yaşamınızda daha mutlu ve özgür olacaksınız. Bir şeye sıkı sıkı tutunmak,ciddi ve gergin olmak demektir.Ucunu bırakmaksa yüzünüzün gülmesini sağlar.

Ne kadar çok sevgi gösterirseniz, o kadar çok sevgi görürsünüz.Sevginin ödülü kendisidir.

Yüreğinizin sezgisine güvenin.

Kendinize çok değer verin,siz kendi kıymetinizi bilmezseniz, size kim kıymet verecektir.

İşte yazarın fikirleriyle ,benimkiler biraz iç içe oldu ama,sonuçta ikisi de aynı kapıya çıkıyor.))))

BENİM İÇİN DEĞERLİSİNİZ OKUYUCULARIM,SİZLERİ SEVİYORUM.

Güzel günler diliyorum,ruh dinginliği içinde, sakin ve huzurlu,sevgi dolu.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

2 Yorum

  1. blank

    Bu kitap okunmalı demek oluyor.. Çok güzelmiş. Herbiri çok anlamlı faydalı sözler, kimbilir başka neler vardır. Bende seni çok seviyorum. :))

  2. blank

    ))))Teşekkürler Gül

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.