Babalar Gününde babam ve babası..Ben Zamanı..

1945 dogumlu, 67 yasinda babam. Dun hem dogum gununu hem babalar gununu kutladik. Ve bu sefer babama “Ben zamani”ni deneyimlemesi icin konser bileti hediye ettim. Annemle birlikte gidecekler ve nostaljik sarkilarla keyiflenecek diye…

Ama babam gitmek istemiyorum, mutlu olmuyorum dedi. Bir kisi; bir sey icin “istemiyorum, sevmiyorum, mutlu olmuyorum” diyorsa mutlaka bilincaltinda bir sey vardir ve sorgulamak gerekir. Biraz israr ederek biletleri eline tutusturdum…

Bir sey icin istemiyorum, almayayim deyince evrenin sunacaklarinin akisinin kesildigini, bolluk bereketi engelledigini anlattim babama.

Parayla ilgili dusuncelerin, yasamlarimizdaki bollugu, bereketi nasil sekillendirdigini, paranin da bir enerji oldugunu, parayi sevmek, paraya deger vermek gerektigini paylastim. Deger vermediginiz, kiymetini bilmediginiz bir kisi sizinle olmak ister mi? ISTEMEZ ! Iste para da boyle parayla ilgili dusunceleriniz, paraya dair bilincalti duygulariniz ve sinirlandiran inanclariniz; paranin yasaminizdaki yerini belirliyor. Babamin da parayla ilgili sinirlandiran inanclari vardi ve hayatindaki kadersel deneyimler bu inanclar uzerine kuruluydu.

Nasil mi? Yazinin devaminda,

Babam Catalca’nin Yesilbayir koyunde buyumus. 6-7 yaslarindayken dedem ona bir essek almis. Babam bu essegi cok sevmis, onunla arkadas olmus. Dedem bu essegi  babama soylemeden satmis. Bu hikayeyi cocuklugumuzdan beri dinlerdik. O zamanlar anlamazdim, daha sonra babamin icinde uhte kaldigini ve dedemin essegi satmasinin babami cok uzdugunu anladim. Bu tramva; babamin yillarca mallarini kimseye soylemeden yok pahasina gizli gizli satmasina sebep oldu. Yillarca benim de, bize soylemeden babam her seyi neden satiyor diye babama ofkelenmeme…

Kendi kisisel gelisim surecimde bazi seyleri farkli bir bilincle degerlendirmeye baslayinca babami anladim ve ofkemi serbest biraktim.

Baba sana parayla ilgili EFT (Emotional Freedom Tecnique  / Energy Flow Tecnique) ve REGRESYON yapalim deyince; olur kizim dedi.

Ne oldugunu bilmiyor ama ben ona bir seyler uyguladikca kendini cok daha iyi ve rahat hissediyor

Parayla ilgili dusuncen nedir diye sordugumda; ilk soyledigi “Param varsa mutlu olurum ve mutlu ederim.”di… Yani parasi yoksa mutlu olmaya hakki yoktu ! (simdi neden konsere gitmek istemedigini anladiniz mi?) EFT yaparak yani bedenindeki bazi noktalara hafifce vurarak babamin bu dusuncesini ifade ettik. Ardindan zihninin kabul edecegi ve bilincaltina iletecegi yeni ifadeler kullandik. Bu esnada regresyonla babam 6 yasina gitti. Yani essegiyle oyunlar oynadigi zamana… Ardindan hic anlatmadigi atini anlatti ve dedem onu da babama soylemeden satmisti. Sonra sunnet dugununde komsularin ona hediye ettigi kuzuyu… En cok kuzuyu sevdigini, onu besleyip buyuttugunu kocaman bir koc yaptıgini… Dedem babama sormadan, soylemeden kuzuyu da satmisti. Babami hayalinde babasiyla bulusturdugumda ve essegini, atini, kuzusunu ne kadar cok sevdigini onlar satilinca ne kadar uzuldugunu ifade ettirince tam bir duygu bosalmasi oldu. 60 yildir babamin icinde tuttugu uzuntu 6 yasindaki kucuk Kamil’in gozyaslariyla akti, gitti. Babam hic bir zaman babasina kizmamisti, duygularini ifade etmemisti. Regresyon esnasinda bile babasina kizdigini soylemek istemedi. Zihni kendince;  essegimin, atimin, kuzumun oldugunu gormedim ve uzulmedim diye mantikli bir aciklama getirmisti. Iste bilincaltina yerlesen bu duygular ve inanc; babamin hayati boyunca isler biraz kotuye gittginde baskalari satmadan

mallarini alel acele satmasina ve daha buyuk uzuntuler yasamasina sebep oldu. Evler, arabalar, fabrikalar hep boyle gitti. Babam paranin kiymetini hic bilmedi.

Hep ben aile reisiyim istedigim gibi satarim derdi, ayni  dedem gibi…

Simdi artik paranin kiymetini biliyor, paraya deger veriyor .

Bu sabah aradim konser nasildi? diye…

Cok guzeldi cok MUTLU oldum kizim dedi.

Tum babalarin ve baba adaylarinin her babalar gununu kutluyorum. Cocuklariniza soylemeden onlarda iz birakacak deneyimler yasatmayin lutfen  ve tum kadinlari; erkeklere baba olma duygusunu yasattiklari icin onurlandiralim. Babalar eslerinize tesekkur etmeyi unutmayin.

Kosulsuz sevgim ve birlik bilinci ile…

Biricik babam ve ben

Hande AKIN

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Mutluluk…Ben Zamanı

Sevgili arkadaşlar, Uzun zaman oldu yazmadım. Bir yakınımın ani vefatıyla zaman adeta durdu. Yaşam durdu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.