30 Ağustos Zafer Bayramı..& EPEKA & BİLKE..

90. yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramımız hepimize kutlu olsun.

Bu yılda Sinop’ta yapılan törenlere katıldım.Saat 09.45 de Atatürk Heykelinin önüne gittim.Baktım fazla kalabalık yok, galiba erken geldim diye düşündüm. Hemen ardından sunuculardan biri olan Erol Bey açılış konuşmasına başlayınca

törene katılanların çok az olduğunu anlayıp üzüldüm.

Ya sevgili okuyucularım, ilk kez bu kadar az katılımlı bir 30 Ağustos Zafer Bayramıyla karşılaştım.

Herkes çay bahçesindeki masalar oturmuş, aaa askerlerin geçiş töreni var gibi sanki izliyorlardı. Ayakta kimse olmayınca bende orada bir amcanın masasına oturup öyle izledim.

Geçen seneler okullarda katılırdı törenlere , belki ondan fazlamı kalabalık görünüyordu gözüme bilemedim ama, inanın çok az katılım vardı. Zaten resimleride çektim sizde görün diye.


30 ağustos zafer bayramı ile  ncabaci
Havamızda pek güzeldi, rüzgar yok, güneş biraz kendini hissettirdi,herşey ortam olarak iyiydi yani..

zafer bayramısinop valisiblankblankepeka sinopblankepeka sinop

Bu arada yeğenim Ebru’da yurt dışından gelen misafirleriyle tören alanındaydı.

Şimdi kim di bu yurt dışından gelenler diyeceksiniz hemen kısaca anlatayım.

Bu bir Gençlik Değişim Programı. Projenin konusu’S.O.S’-Çevremizi Koruyalım.Proje sahibide EPEKA (Eğitim Programları veEvrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği) www.epeka.org.tr.

epekaepekaepekaepekaepekaepekaepekaepekaepekaepekaepekaepeka

Projeye katılan ülkeler,Slovenya,Ukrayna, Ermenistan,Rusya ve Letonya.

Bizde bu derneğin üyesi olarak dün akşam ki Türk Gecesine katıldık. Türk gecesinde Türkiye tanıtıldı. Müzikleriyle, yemekleriyle, içkileriyle, çoğrafyasıyla, kıyafetiyle, sanatçılarıyla, örf ve adetlerimizle ilgili bir tanıtım oldu. Ve değişik ülkelerden gelen bu öğrencilerde ara ara sordukları değişik sorularla dahada iyi tanımaya çalıştılar ülkemizi. Ve mizansel olarakta kına gecesi canlandırıldı.Gelinin eline kına yakıldı. ‘’Yüksek yüksek tepelere kız vermesinler’’ türküsü söylendi bizlerde izledik.

epeka kına gecesi ile ncabaci

Bu arada birde Türk Sanat Müziği çalınıp söylendi.Güzel bir gece oldu.Bu akşamda Letonya Gecesi var. Bakalım onlar neler anlatacak ve sergileyecekler.

Sadece geceleri aktivite yapmıyorlar tabi.. Gün içinde de çok yoğun bir tempoda tanıtım ve aktiviteler var. Ama ben çok yoğun olduğumdan henüz gündüzleri katılamadım.

Diyorumya aktiviteden aktiviteye koşuyorum diye.))) Bu arada törenden sonra da arkadaşımın bahçesine incir toplamaya gittik.)))Ama bu bildiğiniz incirlerden değil. Çok özel ve güzel.)))Ve biz de kaçırmadık , hem yedik, hem de ve getirdik.)))Ne güzel değil mi insanın böyle güzel arkadaşlarının olması. Birde bahçede salıncak keyfi yaptık.)))

incirincir keyfi

Gün bunlarla da bitmedi.Yine çok özel bu günde, Bilke bizleri, öğrencilerimizle buluşturdu. Pırıl pırıl başarılı bu gençler, geleceğe daha umutla bakmamızı sağladı. Kimi İTÜ’de, kimi Boğaziçi Üniversitesinde, kimi K.T.Ü.’de ve daha birçok üniversitelerde çok başarılı bir şekilde okuyan bu gençlerimizle gurur duyduk.Emeklerin ve yapılan yardımların boşa gitmediğini bizzat görmemiz bizleri çok mutlu etti. Gelecekte çok iyi yerlerde göreceğimize inandığımız bu gençlerimize, yolunuz açık olsun diyor ve arkalarında her zaman olacağımızıda bilmelerini istiyoruz.

bilkebilkebilkebilke

Sevgili okuyucularım, ilgilerini, desteklerinizi esirgemeyen arkadaşlarıma, buradan birkez daha teşekkür ediyor, Dernek Başkanı Yaşar Sarıkayı ve nezlinde, yönetimdeki tüm arkadaşlarımı kutluyorum. İyi ki varsınız.

En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Geleceğimiz için, insanlık için ve ülkemiz için başarılı, pırıl pırıl gençlere gösterilen ilginiz, sizlerinde hiç eksilmesin.

Atatürk’ün bir sözüyle sizlere iyi günler diliyor tekrar bayramınızı kutluyorum.

Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.

Sinop’tan sevgiler.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    nilgün ablacığım bende çok üzülüyorum böyle durumlar da azınlıkta kalmaya…amaç şehitlerimizi anıp onları yaad etmek değil mi?neden yokuz?…neden bu sahipsizlik…başka tarafta vatanı olmayanlar bayraklarını açıp kutlamalar yapıyorlar..çok üzülüyorum.şehit var kutlama yok.anladık da … anma da yok.madem öyle buyrun camilerde mevlütler yapın.. o da yook….bu ne pehriz bu ne lahana turşusu.sanki bu millet bir kurtuluş yaşamamış gibi bir düşünceyle yapılan dayatmaları anlayamıyorum.sanki işgal yoktu da bir yıkılış yoktu da.ataürk yıkılışa izin verdi ve bir türkiye kurdu gibi düşünler çıkıyor ortaya yazık çok yazık…bu ara da bu tür aktivelerde bende bulunmak ve sizlere yardımetmek istiyorum..yardımcı olursanız çok sevinirim.saygılar..

  2. blank

    Resmi bayramlarda insanın gözleri büyük bir kalabalık ve coşkuyu arıyor. Olmayınca da üzüntü duyuyorum.Sırada cumhuriyet bayramı var,bakalım nasıl kutlanacak..
    Duyarlılığına sevindim Sevil’ciğim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.