bankamatik,kredi kartları

BANKA SORUNU..Sessizliğin Sesi..

Günümüzde cebinde (cüzdanında) bankamatiği, kredi kartı olmayan kimse hemen hemen yok gibidir. Fazla para taşımamak ve güvenlik için bu gereklidir de..

Ancak; nerdeyse tüm bankalar işitme engellilere kolaylık sağlamıyor. Banka ile ilgili sorunları olan işitme engelli arkadaşlarımıza bile bile interaktif telefon numaralarını aramaları söyleniyor. Bir yakınımıza telefon ettirmeye kalksak bu “güvenlik” gerekçesiyle kabul edilmiyor.

Bu konuda başımdan geçen iki olayı anlatacağım..

Bir bankanın kredi kartını uzun süredir kullanmıyordum ama her yıl bana “yıllık kart ücreti” yansıtıyordu. En sonunda kullanmadığım kart için bu parayı ödemek istemediğimden bir dilekçe yazarak iptal etmelerini istedim. Cevap vermek yerine telefon ediyorlar beni istiyorlar, işitme engelli olduğum söyleniyor yine de bir yakınım muhatap alınmıyordu. Bundan sonuç çıkmadı, internetten yazdım yine cevap alamadım. En sonunda Sinop’ta şubesi olmadığından (şimdi var) Samsun’daki şubesine gidip bizzat söyledim, düşünün orda çalışan onca memura rağmen yine de telefonu gösterdiler çünkü bu iş telefonla yapılıyormuş.. ne tuhaf kartı verirken bir TC. yeterli oluyor ancak iptal etmeye gelince herkes kapı-duvar oluyor. Bu arada kart ücretime de her ay faiz işlemeye başlamasın mı?? İnanın o bankanın TV de reklamını görmeye bile dayanamaz oldum. Son çarem BDDK ya (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme kurumu) şikayet etmek oldu. Bunun sonucu ilgili Kurum “banka uyarılmıştır, size cevap verecektir” diye bir yazı yolladı, çok sevindim. Takip eden hafta da ilgili banka bana bir özür mektubu yolladı, telefonumu sürekli arayıp rahatsız etmeyeceklerini de taahhüt etti çok şükür.

İşte böyle.. ikinci olayı ise başka bir bankanın bankamatiğinde yaşadım. Haftasonu ve akşam saatlerinde kredi kartı borcumu yatırayım demiştim, bankamatik paramı aldı ancak hesabıma işlemeden kartımı iade etti. Şok oldum. O sırada yanımda olan bey interaktif telefon numarasını göstererek orayı aramam gerektiğini söyledi.. güler misin? ağlar mısın? Neyse ki takip eden günlerde bankaya giderek sorunumu hallettim.

Teknoloji çağındayız, bizler işitme engelli olduğumuzu söylememize rağmen neden bizimle e-mail ve SMS hizmeti ile iletişim kurmaya çalışmıyorlar? Adımız veya IBAN kodumuz yanına işitme engellidir notu düşülse, sistem bizi otomatik olarak aramaktan, aranılmaktan kurtarsa ne kadar iyi olurdu.

İleride bu sorunların çözüme kavuşacağını, bizleri de düşünen çıkacağını ümit ediyoruz.

Esenlikler dileğiyle..

 Gül Ustabaş GENÇ

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

KİTAPLAR VE KÜTÜPHANE….Sessizliğin Sesi

 Sevgili arkadaşlarım; İnanın düzenli yazmak istiyorum ama, bir türlü bilgisayar başına oturamıyorum.. Telefon her işimizi …

4 Yorum

  1. blank

    Eline sağlık Gül. Yaşadığın sıkıntıları dile getirmen ve sonuna kadar sorunu çözmek için gerekenleri yapman çok örnek bir davranış: “Sorun Çözme Yeteneği” çok gelişmiş bir kişi olduğun için de seni içtenlikle kutluyorum:-))

  2. blank

    her işitme engellinin başına gelen olayı cok guzel anlatmısın gul ablacım.. Teknolojik cağında bize olur olmaz sorun cıkartan bankalara bi tane cak.. anca öle olur sanırım.cunku hic bu sorun cozulmuor kı. her seferınde aynı hengame.

  3. blank

    Sağolun hocam. Sevgiler, selamlar..

  4. blank

    Teşekkürler Kübra..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.