Piruze..Sinan Akyüz….

Yine gerçek bir yaşam öyküsü…Yine Dr. Rıza Nur Kütüphanesi’nden ödünç aldım…Yine orada çalışan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine alıp okudum….

Müthişti. Sinan Akyüz’ün de okuduğum ilk kitabı. Akıcı bir dille yazmış.Ne zaman başladım, ne zaman bitirdim farkında değilim.Sanırım bu hafta bitirdiğim 2. Kitap.

Diplomat bir babanın Şam’a gelin giden kızının yaşam hikayesi.Piruze aşık olup evlendiği Wassim’le, Şam’da mutlu bir hayat süreceğinin hayalini kurarken,oranın örf ve adetlerine, kocasının kadınlara düşkünlüğüne şahit olur.  Şiddet, yalan, yasaklar üzerine kurulu bir evlilik.   Babasına karşı gelip evlendiği için ,Piruze  babasından da destek göremez.

Hep bir ümitle katlanır evliliğine ve 3 erkek çocuk dünyaya getirir.Şam’da erkek çocuk doğurmak bir nimettir, ama yinede düzlüğe çıkmaz evliliği..

Ve Şam’dan kaçış başlar. Alır 3 çocuğunuda yanına,bir  diplomat kızı olan (en yakın arakadaşı )Mari herşeyi ayarlamıştır. Hava alanına gelir artık sıraya girip uçağa binecektir……Ve işte tam o anda….Ne mi olur??

Yazmam ..Sizin okumanız lazım. Sonrasında neler gelir Piruze’nin başına bir okuyup görün.Ve birkez daha aşkın karın doyurmadığına, ‘aşkın’ ömrünün çok kısa olduğuna şahit olun.

Hani vardır çevrenizde, aşık oldu evlendi derler. Dışarıdan bakıldığında da bir terslik hissedersiniz çoğu zaman. Ama gönül işte ,aka da konuyor, b*ka da dersiniz. Bir süre sonra da ayrılık haberleri dolaşır ortada.

Aşka karşı değilim, ama aşkın karın doyurmadığını, aşkın en fazla 4 yıl sürdüğünü,önemli olanın sevgi, saygı ve uyum içindeki bir beraberlik olduğunu düşünüyorum..Düşünüyorum ,düşünüyorumda bu yaşımda.))))

Hani o bahar rüzgarlarının tepemizde estiği, herşeyin toz pembe görüntüdüğü o yaşta değil.)))

Şimdi aklıma bir şarkıgeldi…

Aşkım başımda dumaaaan

İlk aşkım  ilk heyecan ,

Kovaladıkça kaçan

Ateş böceğimizin..))))

Ben ce siz bu kitabı hemen okuyun..İçiniz burkulsa da, hayatın gerçeklerini görmemezlikten gelemeyiz.

Sinop bir kalabalık bir kalabalık anlatamam. Havada da o eski sıcak kalmadı artık. Bu gün balık tutmaya gittik. Deniz sıcacıktı. İstavritte boldu. Kızımın şansına 4 kilo kadar tuttuk.))Şimdide afiyetle yedik.)))

sinopta balık tutmakblankblankblank

Sizlere güzel Sinop’um dan sevgilerimi yolluyor,tekrar iyi bayramlar diliyorum.))

 

 

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.