Köklerimizden akan SEVGİ … 2.BÖLÜM..Hande AKIN-Ben Zamanı

Kişisel&ruhsal gelişime dair kitapları açlıkla yutarken ve her türlü eğitime, seminere, bireysel çalışmaya giderken; “tesadüfen” aile sergisi ya da aile dizimi denen yöntemi duydum. Bana duyuran kişi; aile sergisinin ne olduğunu anlamam için sadece bir kitap önerdi.

Sevginin saklı simetrisi kitabın adı, yazarı Bert Hellinger…

Kitabın yarısına geldiğinde kendi çekirdek ailemde pek çok alma verme dengesizliği olduğunu fark ettim. Annem; babamın 2. Eşi, babamın ilk eşinden 2 ağabeyim var. Biz toplam 4 kardeş bir arada büyüdük. Ağabeylerimi de annem büyüttü kısacası…  Ve gene ne tesadüf ki  bir mail aldım. Halise Baydar’ın Şifa Çemberi’ndeki aile sergisi çalışmasına dair. Meraklı ruhum hemen gitmeye karar verdi.

2010 yılının sıcak bir yaz günüydü… Herkes denize havuza giderken ben ailemin sergisinde; ailemin ve kendimin gerçek duygularıyla yüzleşiyordum. Her açılan sergide kendimden bir şey buluyor, şifalanıyordum. Eşlerin birbirlerinin kadınlığını ve erkekliğini onurlandırmasının ne kadar önemli olduğunu, her iki tarafında yürümeyen evliliklerinin %50 sorumluluğunu almasının ne kadar dönüştürücü olduğunu ve çocukların annesi ve babası olarak eşlerin birbirlerine teşekkür etmesinin ne kadar mucizevi olduğunu gördüm. Sonra da bu enerji dönüşüm çalışmasının hayatıma yansımasını müthiş bir şekilde deneyimledim.

Aradan 2 yıl geçti, hayatımda çok şey değişti…

İşte bu bayram ziyaretinden sonra bolluk berekete ilişkin ailedeki tıkanıklıkların babamın köklerinden geldiğini fark ettim. Nereye geleceğini, ne yaşayacağını bilmeyen ama eksik olmasın bana güveni tam olan 67 yaşındaki babam kırmadı beni ve aile sergisi çalışmasına geldi.

Sevgili Halise Baydar; babamın hem annesi hem de babası tarafından gelen sevgi ve güven eksikliğini tek sergide büyük bir özveriyle tamamladı. Sonuç muhteşem oldu.

Sergide çözülenler;

  • Temsili olarak babaannem büyük eksikliğini hissettiği; annesinden ve babasından ihtiyacı olan sevgi ve güveni aldı. Alabildikten sonra dedeme ve 8 çocuğuna aktarabildi.
  • Annesiz büyüyen dedem; annesiz büyümenin öfkesini kendi babasına ifade etti ve rahatladı.
  • Babaannem ve dedem şu an yaşamamalarına rağmen ruhlarının bir boyutta tekrar buluşmasıyla birbirlerini onurlandırdılar.
  • Ve babam küçüklükten itibaren babasının annesini genelde yalnız bırakmasından dolayı; kendini annesinin kocası yerine koymasından özgürleşti. Halise’nin söylediği çok önemli bir söz vardı. “Annelerine kocalık yapan erkekler eşlerine kocalık yapamaz.”
  • Ve bugün amcamın malları neden kendi çocukları üzerine geçirdiği anlaşıldı. Ailenin en küçüğü olan babam; ağabeysine göre sevgiyi daha fazla almış. Amcam da annesinden babasından ihtiyacı olan sevgiyi tam alamayınca mallarının tamamını almış.

Kısacası; ihtiyacımız olan tek şey SEVGİ.

Sevgi olduğunda kendimizi emniyette ve güvende hissediyoruz. MUTLU oluyoruz.

Hayattaki duruşunuzu etkileyen köklerinizin sevgisini tam olarak almanızı ve koşulsuzca sevmenizi & sevilmenizi diliyorum.

Koşulsuz sevgim ve BİRlik bilinciyle…

Hande Akın
İletişim & İlişki Uzmanı
Kuantum Terapist
532 783 21 41
Valikonağı Cad. Erciyas Apt.
No:17 D.3 Nişantaşı

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Mutluluk…Ben Zamanı

Sevgili arkadaşlar, Uzun zaman oldu yazmadım. Bir yakınımın ani vefatıyla zaman adeta durdu. Yaşam durdu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.