Utanma duygusu ve HAMAM ! Ben Zamanı..Hande Akın

Yaklaşık iki ay önce kendime “Ben zamani” yaratıp hamam sefası yapmaya karar verdim. Bes alti yaslarinda anneannem götürürdü Pangaltı Hamamı’na… Hayal meyal hatirladigim koca kadinlarin koca memeleriydi ve onlari gizlemiyorlardi. Bir de pamuk anneannemin; çakmak cakmak olan yesil gozleri hamamdan cikinca sut teninde daha da parlar zümrüt yesili olurdu. O yeşil gözler şefkatten her zaman parlardi, sicacik bakardi ama hamamin ferahlatan ve beyazlatan etkisi de eminim vardi.

Izlememe ragmen bildigim Muhtesem Yuzyil dizisinin etkisiyle patlama yaratan Hurrem Sultan Hamami’na gitmeye karar verdim ve gecenin yarisi internetten rezervasyonumu yaptirdim. Sitedeki not; rezervasyonunuzu 1 saat onceden teyit edecegiz diyordu. Ertesi sabah “Ben zamani”min heyecani ile hamama gitmek uzere yola ciktim. Teyit icin aranmayinca ben aradim. Surprizzzzzz !

Rezervasyonum gorunmuyormus, cok kalabalikmis, buyuk bir turist grubu gelecekmis, maalesef kabul edemezlermis… mismis musmus…. sinir katsayimin yavasca yukselmeye basladigini fark edince  dedimki Hande gelme bu oyuna, yaramaz evren is basinda J

Niyetimi koydumya bir kere hamama gidecegim diye… Aklima gecen sene gelin hamami ritueli icin gittigim Cemberlitas Hamami geldi hemen cevirdim rotayi oraya… Tamam dedim siz kaybedersiniz !

Bir sey olmayinca daha iyisi olacak diye dusunmek ne guzel… Boyle dusundugunuz anda daha guzelini yaratiyorsunuz hizla…

Neyse; gelelim hamam sefasina ve “Ben zamani” farkindaliklarina…

Gidenler bilirler hamamdaki teyzeler isterseniz sizi iyice keseler sonra ustune bir de masajli kopuk banyosu yapar. Nasil da guzel bir kulturumuz var. SPAlar halt etmis, turistler bayiliyor hamama hepsi sirada…

Benim de siram geldi. Kese kopuk masaji derken hafif yaslandi gozlerim, anneannemin beni kucukken yikayisini ozlemisim. Cocukluguma mini bir yolculuk yaptim. Ne guzelmis cocuk heyecanini ve sevincini yasamak bir cocuk gibi neseyle keyiflenmek. Kendime bir kez daha “Ben zamani” yarattigim icin tesekkur ettim. Bu birrrrr…

Hamamda bir Ispanyol kadini edasiyla NURGUN Teyze… Anneanne sefkatiyle ilgileniyor, isini severek yapiyor. Isini severek yapan insanlarin enerjisine bayilyorum. Bu ikiiiii….

Ucccccccc; yaziya konu olan basliga ve en buyuk  “Ben zamani” farkindaligina gelince;

Turistler sere serpe uzanirken gobek tasina, ozguven tavanda ! 14-15 yaslarinda bir genc kiz dikkatimi cekti. Pestamalini sarmis hicbir yeri gorunmemecesine icinde de bikinisi urkek ve kacamak bakislarla suzuyor etrafi… Iste dedim aradaki fark bu; Avrupali, Amerikali bedeninden utanmiyor cunku onlara AYIP kavrami ogretilmemis, bilincaltina ergenlikte hatta cok daha oncesinde vucudun gizlenmesi, ortulmesi, utanilmasi gereken birsey oldugu formatlanmamis. Kizim dogru otur diye kaliplar, kodlamalar atilmamis. Utanma duygusunun tohumlari ekilmemiş! ÖZGÜRLER! Sefasinin yani sira utanma duygusunu serbest birakmak icin HAMAM harika. Utanc yaptiklarinizdan pisman olmaniza sebep oluyorsa, sizi kendi hapsine alip bir de sucluluk duygusu ile cifte kavuruyorsa en kisa zamanda “Ben zamani” yaratin ve hamama gidin derim. Suyun arindirici gucu ile hem hafifler hem de bu baskici duygulardan ozgurlesebilirsiniz.

Cinsiyetiniz, yasiniz ne olursa olsun hamamda utanma duygunuzu serbest birakmaniz dilegiyle…

Not: Gectigimiz Cumartesi sevgili dostum Ebru’nun gelin hamamindaydik. Bu ritueller harika, evlilik sezonu acildigina gore hamami pas gecmeyin, tadini cikarin derim.

Kosulsuz sevgim ve birlik bilinci ile..

 

Hande AKIN

 

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Mutluluk…Ben Zamanı

Sevgili arkadaşlar, Uzun zaman oldu yazmadım. Bir yakınımın ani vefatıyla zaman adeta durdu. Yaşam durdu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.