Engellilerle 360 derece İletişim.Mehmet Kızıltaş..

Çok güzel bir konu işleniyor kitapta.İnsan Kaynaklarında Engellilerle Doğru İletişim Medotları.

Toplumumuzun üzerinde durması gereken önemli konulardan biri.Eminim çoğumuz engellilere nasıl davranmamız gerektiğini bilmiyoruz. Kitaba başlamadan  önce 24 soruluk bir test var onu cevaplıyorsunuz önce. 24 sorunun 14 dünü doğru yanıtlamışım.((((

Kitabı okudukça yaptığımız hataları görüyoruz en azından.Engellilerin beklentilerini, nasıl davranmamız gerektiğini, Mehmet Kızıltaş bir güzel anlatmış. Özellikle iş başvurularında insan kaynaklarında çalışanların yaklaşımlarını, nasıl olmaları gerektiğini, dile getirmiş bu kitapta. Hemde karikatürlerle süslenmiş,226 sayfa olan  kitabı, 2 saat gibi bir sürede bitirdim.

Kitabın son bölümünü,toplumumuzda üstün başarı gösteren engellilere ayırmış. Onları okuyucalarına tanıtmış.Yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları,engelleri anlatmış herbiri. Beklentilerini yazmışlar.Etkilenmemek mümkün değil.

Kitab da tanıtılan, başarılı engellilerde şunlar:

Dünyaca ünlü ‘’Sessiz Sanatçı’’,Levent Beşkardeş,Hayatı çok iyi gören Çağrı Doğan, Edebiyatçı Asuman Kafaoğlu Büke,Olimpiyat Şampiyonu Gizem Girişmen,Sinema tutkunu Okan Uğurlu,Yazar Süleyman Akbulut, Halkla İlişkiler Uzmanı Selma Gürbey,Turizmci Ali Fuat Mengüç,Yazılıma hayat veren Hasan Özdemir, Türkiye’nin en başarılı avukatlarından Ferhan Fatih Demir.

Bu tanıtımdan sonrada Engelli çalışanların Türk, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Hukukunda Yasal Haklarını maddelerle yayınlamış.

Kitabın arkasında Tanyer Sönmez-Management Center Turkey Yönetim Kurulu başkanı şöyle yazmış:İnsanın aşmada en zorlandığı engeller,zihindeki engellerdir.Engelli çalışanlarımız ile daha iyi iletişimin önündeki engelleri kaldıran bu kitap, mutlaka okunmalı.Engelsiz bir iletişim,engelleri kaldırır, diyor.

Yine bu kitapda Mehmet Kızıltaş’ın yazdığı şu cümleyide aktarmadan geçemeyeceğim: ’’Yasal haklara rağmen ne yazık ki olması gereken yaklaşım sergilenmiyor.Oysa toplumsal bütünlük için hepimize düşen görevler ,kendi vicdan kanunlarımızda yer almalı’’

Sanırım bu kitabı okumanız için yazdıklarım yeterlidir..Ama, çok daha fazlası içinde var.İyi okumalar.

Not:Sinop Spastik Çocuklar Derneği & Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünce,30 Kasım cuma günü,,Saat 14.00 de Sinop Halk Eğitimi Merkezi Salonunda, ”Yaşadıkça”televizyon programı sunucusu ve yukarıda tanıttığım kitabın yazarı Mehmet Kızıltaş, ”Engellilerle İletişim” konulu konferans verecektir. Tüm halkımız davetlidir.Bilgilerinize.

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Vadideki Zambak..Balzac

Bu defa da bir dünya klasiği bitirdim. Bu romanı yıllar önce okumuştum, bu defa yine …

2 Yorum

  1. blank

    Çok yerinde bir çalışma olmuş..ben okumadım ama merak ettim okuyacağım. Teşekkürler

  2. blank

    Gül,konferansa muhakkak gel. sayfanda da paylaşırsan sevinirim. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.