MOOVA…

Mor ve tonlarını oldum olası sevmişimdir.Mor oluşundan sanırım,ilgimi çekti raflardaki hali.Sonra reklamlarda karşıma geldi. Saf duru ve sevimli buldum.

Görünüş yetmezdi tabii karar vermeme. Denemeli dedim.

Bakalım rengini sevdiğim kadar kendini de sevecek miydim.?

Hemen aldım, denedim. Hımmm….O ne tat… O ne tat öyle…..

Yani samimi söylüyorum, hani bizim köylerimizde o yemyeşil otlarla beslenen Sarıkız’lar, Güllü’ler vardır ya, onların sütü gibi nefis bir tadı vardı. Yani su gibi değil,süt gibi süt içiyordunuz. Bunu rahatlıkla söylüyorum, çünkü hayatımın belkide en az 25 yılını köy sütünü içerek geçirdiğim için, katıksız sütün tadını iyi bilirim.)))

Eee dedim, en nihayet aradığım sütü buldum. Şimdi MOOVA’dan hem sütlaç yapıyorum, hem puding yapıyorum. Eşim ve kayınpederimde artık tatlılarımı tatdıktan sonra..Hımmm bu MOOVA ile yapılmış diyorlar.)))

Açıkcası artık evime süt olarak MOOVA  giriyor.

Şimdi geriye yoğurt yapmam kalmıştı. Onu da hallettim..

Hem de yine köy yoğurdumuz gibi leziz,nefis,doğal ve taş gibi.

Nasıl mı?Hemen anlatayım.İlk denemede evde Şeftalili aktivia yoğurdum vardı. Meyveli ve tatlı yoğurdu da severim hani.(sade aktivia ile de denedim)1 litrelik MOOVA sütünü, önce serçe parmağımın dayanacağı şekilde ısıttım, sonra cam yoğurt kabıma boşalttım. Bir çay bardağına, (meyvesiz kısmından)  şeftalili aktivia yoğurdundan 2 tatlı kaşığı alıp, içine de, yoğurt tutmak için hazırladığım sıcak MOOVA’dan koydum,  iyice karıştırdım. Sonra da bu karışımı, mayalayacağım sütün içine ilave ettim.

Tabii bu karışımı yoğurt olması için, gazete kağıdına ,sonrada ince battaniyeye sardım. Tam 8 saat sonra açtığımda taş gibi bir yoğurt olmuştu. Kapağını açıp 1 saat soğumasını bekledim,sonrada doğruca buzdolabına koydum.3-4 saat sonra yenmeye hazırdı. En ideal zaman, ya gece yatarken tutun, ya da sabah evden çıkarken. 8 saatlik süreyi böyle geçirebilirsiniz.

moovamoova süt

Size bir tüyo daha vermek istiyorum. Aynı şekilde MOOVA’yı, Tikveşli yoğurduyla da tutabilirsiniz. İkisinide denediğim için biliyorum.Size de deneyip tatmak kalıyor. Şimdiden afiyet olsun diyorum.

Tamam tamam,aklınızdan geçenleri okudum. MOOVA’yı nerde bulabiliriz diyorsunuz. Doğuş Market bayiliğini almış, Carrefoursa’da, A101 de  de görüyorum.

Geçen gün arkadaşım anlattı, bir bayan, A101‘den 2 koli MOOVA süt almış, başkada yokmuş, kadından rica etmiş, 1 tane  de ben alıp deneyeyim demiş. Bayan da kusura bakmayın, zaten zor buluyorum, çocuklarım sütünü de yoğurdunu da çok seviyor, veremem demiş. Şaşırdım kaldım, kadın 1 kutu vermedi dedi.

Eee dedim, farkı anla işte…))))

Siz de farkı fark etmek istiyorsanız, hemen alıp deneyin diyorum.

Nilgün şimdiye kadar yalan bir şey yazdı mı?Asla…Eee O zaman???

Şimdi deneme zamanı…Afiyet olsuuun….

Durun yaaw  canım çekti, bir kap koyup yiyeyim.))))

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

2 Yorum

  1. blank

    Vayyy reklam yazarı da olmuşsun sen..Moova yöneticileri de okusun görsün millet nasıl özendirilirmiş? :)))) Harika olmuş. Öptüm.

  2. blank

    ))))Gül beğenmesem yazmazdım gerçekten. Ama çok güzel. Moova yöneticileri, sponsorum olabilirler.)))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.