O kadar çok anlatacağım var ki….

Ne yoğun bir gündü..Çok güzeldi ama bir o kadarda hareketliydi.

Dün akşam malum konservatuvarımız vardı. Yine yeni şarkılar verdi hocamız. Malumunuz teneffüsde yine her zaman ki resim çektirme faslımız gerçekleşti.)))

Dün akşam saat 18.30 gibi konservatuvara giderken tam göbekte 3 inek gördüm. Çok şaşırdım. Yollarını şaşırmış olmalılar o saatte yolun ortasında ne işleri vardı bilmem.Sonra yukarı doğru gittiler, evleri o taraftaydı demek.????

ineklersinop belediye konservatuvarısinop belediye konservatuvarısinop belediye konservartuvarı

Bu sabah Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneğinin kahvaltısı vardı. Platin Kafe’nin üst katında yaptılar. Çok da iyi oldu. Manzarada,ortamda, kahvaltı çeşitleri de çok güzeldi.

Ve dernek Başkanı Günsel Diri arkadaşım, Sinop’ta yapılan Hayvan Barınağı ile ilgili çok olumlu gelişmeleri anlattı. Bu arada Karadeniz Bölgesinin en modern  ve en güzel Barınağı 30 Kasım 2012 de saat 14.00 de Sinop’ta açılıyor. Arkadaşlarım çok mücadele verdiler ve şimdide güzel bir barınağa kavuşuyor Sinop. Bu arada Sinop Belediye Başkanı na da teşekkürlerini dile getirdiler. Heyecanla 30 Kasımı bekliyoruz. Belki kısmet olursa 30 kasımdan öncede barınağı görmeye gidebilirim.

kahvaltıplatin kafede kahvaltıplatin kafede kahvaltıblankplatin kafede kahvaltıplatin kafede kahvaltıplatin kafede kahvaltı

Kahvaltı sonrası Pusula Gazetesinden Hasan Doruk Bey gelip röportaj yaptı.Sinop bugün gerçekten çok yoğundu haber  ve etkinlik yönünden. Güzel Sanatlar Lisesinin de Halk Eğitim Merkezi Salonunda 24.Kasım Öğretmenler Günü kapsamında gösterileri vardı. Ama saatler çakıştığı için gidemedim. Bu arada bazı öğretmenler katılmayıp, meydanda basın açıklaması yapmışlar.Ben izleyemedim duydum sadece.

Kahvaltı bitti,doğruca Meliha Kasım Oteline, Cumhuriyet Halk Partisinin düzenlediği, 24. Kasım Öğretmenler günü kutlamasına gelen, Sinop Millet vekili Engin Altaylı ve grup başkan vekili Muharrem İnce’yi dinlemeye gittik.

chp sinop toplantısımuharrem ince sinop'tamuharrem ince sinop'taengin altaylı

Salon bayağı kalabalıktı.İl ve İlçe başkanları konuşma yaptılar, şiirler okundu, slayt gösterisi yapıldı.Engin Altaylı ‘nın kısa bir konuşmasından sonra, mikrofonu Muharrem İnce’ye verdi. O da maşallah konuştukça konuştu. Korkusuzca konuştu,korktukça üstünüze gelirler,asla korkmayın dedi.Konuşmalarını hikayelerle süsledi.Verdi veriştirdi hükümete. Konuşmasının bazı bölümlerini videoya çektim, izleyebilirsiniz. Kendisi iyi bir hatip gerçekten.

muharrem İnce ‘nin şans oyunlarıyla ilgili… ile ncabaci

Muharrem İnce’nin devlet sınavlarıyla ilgili… ile ncabaci

muharrem İnce’nin yargıyla ilgili… ile ncabaci

Konuşması bitti saat 15.30 gibi hemen ayrıldık ve Kadın Platformunun hazırladığı etkinliği görmek üzere Deniz Sinemasına gittik.

şiddete hayır

Üst katta resim sergisi vardı. Yine kadına şiddet konulu. Ve ardından da ‘’Gözlerimide Al’’ filmini izlemeye alt salona indik.Çok güzel bir filimdi.Kadına şiddet vardı. Başlarda kadın yine affediciydi, ama sonunda şükürler olsun ki terk edip gitti. Adam zaten ruh hastasıydı. Zaten şiddet uygulayan birine de normal gözle bakamayız. Hasta ruhludur.Sinemada birşey dikkatimi çekti. Şuanda, köyde yaşayan Sinop’lu bir bayan, 10 kadar kadını köyden filim izlemeleri için getirmişti. Kendisini takdir ettim.

Artık şiddete dur demenin zamanı geldide geçti.Ve eminim daha birçok gizli şiddet olaylarıda vardır.((((

Ama bizilirsiniz bizim kadınlarımız, kan içer, kızılçık şurubu içtim der. Umarım artık insanlarımız bilinçlenir ve devletimizde koruyucu özelliğiyle,şiddete engel olmaya çalışır.

Film bittiğinde saat 18.00 olmuştu. Ehh dedik, en nihayet bugünde akşam oldu.)))Yarın yine etkinlikler devam ediyormuş. Sinop Kadın Platformunun Saat 12.00 de yürüyüşü var.Eski Otogardan başlıyor ve Uğur Mumcu Meydanında basın açıklamasıyla son buluyormuş. Hem biliyorsunuzdur belki yarın, yani 25 kasım,Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günüymüş.

Hiçbir canlının, şiddete uğramamasını diliyorum.

Kadınlar…… Bilinçlenin, asla birilerinin sizi ezmesine müsade etmeyin…

İyi akşamlar.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.