Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü….

Sinop Hayaller Tiyatrosu Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül’den,facebook aracılığıyla ,bir etkinlik daveti geldi.’’Sinop Valiliği ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinesinde Hayal Ajans& Organizasyon tarafından düzenlenen ‘’Sağlıklı Yaşama Yürüyüş ve Piknik’’etkinliğimize tüm halkımız davetlidir. ‘’Diyordu.

Zamanda uygundu benim için. Zaten normalde eşimlede pazarları yürürüz, en güzeli bu etkinliğe katılmak diye düşündüm.

Hemen arkadaşlarıma da haber verdim ve biz 10.45 de valilik önündeydik. Hemen şapkalarımız verildi, beklemeye başladık. Saat 11.05 de biz kendi  aramızda start verdik yürümeye. Zaten davette 11.00 de başlayacak yazıyordu. Biz Karakum mevkine iyice yaklaştığımızda gazeteci arkadaşların çoktan mekana geldiklerini gördüm.)))Uçmuş olsalar .)))Hatta arkadaşım ve akrabam olan bir gazeteci arkadaşım ilk gelen 4 kişi diye bizim resmimizi çekti. Daha sonrada arkamızdan ellerinde pankartlarla, yürüyüşe katılanlar göründü. Valimizde yürüyüşe katılanlar arasındaydı.

sağlıklı yaşam yürüyüşüsağlıklı yaşam yürüyüşüsinop sağlıklı yaşam yürüyüşühalk sağlığı müdürüsinop sağlıklı yaşam yürüyüşüsağlıklı yaşamsağlıklı yaşamsağlıklı yaşam yürüyüşü

Karakum plajı balonlarla süslenmişti. Sahne kurulmuş, Grup Muamma türkü söylemek için yerini almıştı.Hayal Tiyatrosu’nun oyuncuları rengarenk kıyafetleriyle etraf da dolaşıyorlardı. Mangal tavını almış, balıklar ızgaraya dizilmişti.

İlk konuşmayı valimiz yaptı. Valizmin dukan diyeti yaptığını duymuştum, ne kadar zayıflamış hayret ettim. Aldığım duyumlara göre 10 kilo vermiş.Süzülmüş vallahi. Ben ce bu kadar yeter. Hani derlerya filinta gibi olmuş, daha gerek yok, darısı başıma.))))


Dr.Ahmet Cengiz-,Obeziteye Dikkat – Yaşamına… ile  ncabaci
Ya  seyahatten geldiğimden beri bir türlü düzelemedim.Önce gripal enfeksiyondu, 5 günden beride mide bulantısı,  şişkinlik devam ediyor. Keyfim yok yani. İşin kötüsü etrafta yaygınmış. Kime sorsam, mide bulantısı şişkinlik.

Ya ne kadar dikkat edersen et, olmuyor, yine ağzını yıkarken musluk suyu giriveriyor. Unutuyorum. İnanın 5 gündür sebzenin’’ S’’si girmiyor ağzıma sıcak yiyecekte yiyemiyorum.Peynir ,zeytin gibi kahvaltı ağırlıklı yiyebiliyorum.O sevdiğim çorbalar, yeşil fasulye yemekleri bana bakıyor. Allah’tan meyve yiyebiliyorum.Bilmiyorum ne kadar devam edecek bu halim.((((

Bugünde ekmek arası palamut ızgara ikramları oldu, tabii yiyemedim.Eve gelince yine peynir ekmek yedim.

Biliyor musunuz ben balığı çok severim, hele palamut a bayılırım…Ama hayatımda hiç ekmek arası balık yemedim biliyormusunuz?Asla..Çok saçma geliyor, neden yiyemiyorum bilmiyorum, balık ekmeğin arasına girince bende sanki ballı balık yiyormuşum gibi reaksiyon veriyorum. Bugün midem normal olsaydı. Alırdım balığı, koydururdum ekmeğin üstüne  didkileyip yerdim herhalde.))))Yiyenlere afiyet olsun.

Yine nereden nerelere geldim.)))

Vali beyin konuşmasından sonra Halk Sağlığı Müdürü konuştu, sonra Kevser Durgun ‘la birlikte biraz aerobik yaptık. İyiydi ya.. Bu arada aşukla & maşuk gösterileri oldu. Çocuklar eğlendiler. Hele aramızda bebek arabasıyla yürüyüşe katılanlar vardı. Aferin onlara. Çocuklarını şimdiden yürüyüşe alıştırıyorlar.


aşuk&maşuk gösterisi ile  ncabaci
Türkiye’de obezite oranı %54.4 olmuş. Valimizde konuşmasında zengin ülkelerde obezite çok fazladır demişti. Bu da demek ki zenginleşiyoruz.)))

Şaka bir yana, vallahi durum kötü. Bakıyorum  çevreye gerçekten çok şişmanlar var. Bazen Milli Eğitimin toplantılarına katılıyorum ve orada gündeme geliyordu, obezite ile ilgili çalışmaları vardı inşallah faydalı oluyordur.

Ailelerde bilinçlendirilmeli. Vallahi bu durum bir meme kanseri kadar tehlikeli geliyor bana.((((

Grup Muamma türkülerini seslendirdi, plaketler verildi. Bir şey daha dikkatimi çekti, plaket sahiplerini yerine , çoğunun vekili vardı. Herhalde Pazar diye katılmadılar.))

Bir ara kol bastılar oynandı,  gangham style dansı yapıldı. Bu çocukları göreceksin müthişler vallahi, ne güzel oynuyorlardı gangham style dansını.Sinop  çocuklar basketbol takımı oradaydı, antrenörleriyle. Yine Hayaller Tiyatrosu oyuncuları oradaydı. Aktivite iyiyi di yani.

sağlıklı yaşam yürüyüşüsağlıklı yaşam yürüyüşüsinop basketbol sporcularıblankhayal tiyatrosu oyuncularısinop

Ne oldu..? Yürüyüşümüzü Karakum tarafına gerçekleştirip bir aktiviteye destek verdik.Fena mı yaptık.?

Keşke sizlerde katılsaydınız, hem de çocuklarınızla, eşinizle dostunuzla. Bu birlik beraberliktir aynı zamanda.

Yalnız şu da var, Enes Cangül davetiye yollamasaydı, haberimiz olmayacaktı.

Acaba duyuru mu yetersizdi?Yani gönül çok daha fazla katılım bekliyorda.

Hepinize sağlıklı, uzun yaşamlar diliyorum.Başka aktivitelerde görüşürüz umarım.Sevgiler hepinize.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Sinop özlemi çekenler…..

Merhaba sevgili okuyucularım..Nasılsınız?Ben iyiyim çok şükür. Corona günlerinde yürüyüş yaparak, ya da tekneyle balığa çıkarak …

2 Yorum

  1. blank

    Nilgün abla, yerel gazeteler haber yapmıştı benim haberim vardı. Çok isterdim ailece gelmeyi ama bende gripten yatağa düştüm..Çok güzel bir etkinlik olmuş, emeği geçenleri kutluyorum.

  2. blank

    Geçmiş olsun Gül..Bir daha ki sefere inşallah gelirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.