Valencia…İSPANYA.

Saat tam 12.00 de gemimiz Valencia limanına yanaştı. Saat 12.30 da tur rehberimizle buluşup bizi bekleyen otobüse bineceğimiz için, o saatten önce rahat rahat öğlen yemeğimizi yedik. Menüde jumbo karides ve yine deniz ürünleri salatası vardı. Biz çoğunlukla öğlen yemeklerinde gemide olmadığımız için, böyle güzel tatları da kaçırıyoruz.Gerçekten çok lezizdi. Tabii bu bizim için lezizdi, arkadaşım Beyhan deniz ürünlerini sevmiyor mesela.)))

JUMBO KARİDESdeniz ürünleri salatasıcosta fortuna

Otobüsümüze saat 12.30 da binip şehir turuna başladık.

valencia_WMV V8 ile ncabaci

Valencia, Madrid ve Barselonadan sonra ,İspanya’nın 3. Büyük şehri. İlk girişte beton yığınlarını görsenizde sonra ki gördüklerinizle fikriniz değişiyor.

velenciavalenciavalenciavalencia

İlk Sanat ve Bilim Şehri denilen çok büyük bir merkeze gittik. Çok değişik bir yapıydı.Girişte her ülkenin kağıtlı şeker görünümünde yapılmış bayrakları vardı.Bizde Türk Bayrağının önünde arkadaşlarla resim çektirdik.Aşağıda havuzda koca balonlar vardı,içlerine nasıl girdiklerini görmediğim çocuklar suyun üstünde saydam top içinde dönüyorlardı.

havuzda gösteri_WMV V8 ile ncabaci

valencia

Bu bina, öğrenmeyi eğlence haline getirmek düşüncesiyle yapılmış.Bilim ve teknoloji düşkünleri için adeta oyun alanıymış, ama biz içine girmedik vakitsizlikten. Göz şeklinde yapılmış, 13 bin metrakere genişliğinde bir bina daha vardı.

Yine buraya özel, ‘Horchata de chufa’diye bir içeçek var, burada tattırıb satıyorlardı,tattım ama sevmediğim için almadım. Yer bademi, susam tohumu, arpa ve pirinçi karıştırıp yapılan bu içki birazda bizim bozamıza benziyordu.

valenciavalenciavalenciavalenciavalenciavalenciavalenciavalencia

Uzunca bir şehir turu yaptık. Sonra bizi rehberimiz serbest bıraktı ve buranında dondurmaları meşhurdur muhakkak yiyiniz dedi. Ben de, dondurma satan kadın nasıl istersiniz diye sorduğunda külah da dedim ama elimle büyük külahı göstermişim, o kadar çok dondurma koydu ki, görenler afiyet olsun demeden yanımızdan geçmedi.)))

valenciavalenciavalenciavalenciavalenciavalenciavalencia

Gemiye döndüğümüzde saat 18.30 du, biraz dinlenip, hazırlandık. Önce tiyatroya gidip dans gösterilerini izledik,yine flemango dansı vardı. Ardından da,gemi ahçılarının,meyve ve buzdan   yaptığı heykelleri  inceledik.

costa fortunacosta fortunacosta fortuna

Yemek salonumuza giderken ana kulüpte yine dans eden çiftler vardı. Fakat bu sefer izleyicilerin çokluğu dikkatimi çekti. Biraz daha baktığımda uzaktan beyaz boyundan bağlı sırtı açık, etekleri kat kat fırfırlı ,sarı gür saçlı bir genç kız yaşlı bir beyle dans ediyor, her dönüşünde etekleri açılıyor ve g-stringi görünüyordu. Vay be diye izlerken bir yandan da sahneye yaklaşıyorduk. Biraz daha yaklaştığımızda o genç kızın göğüslerini sarkmış olduğunu gördüm ,Allah Allah ne iş diyordum ki,biraz daha yaklaştım, o genç kız dediğimin en az 78 yaşında olduğunu gördüm. Ama kıvraklığı, dansı, çevikliği ve açılan eteklerinden görünen poposuyla 20 liklere taş çıkartıyordu.)))) Şaşkınlığımdan videoya çekiyorum dansını diye, maalesef boşa basmışım, görüntü yok anlayacağınız.)))) Ama şaşırmamak elde değildi yani.)))

costa fortunacosta fortunacosta fortunacosta fortunacosta fortuna

Yemeğimiz güzel geçti.Yemek sonrası kokteylerimizi içip biraz kulüpte oturduk. Günün yorgunluğu  iyice ağır bastırınca da kamaramıza gittik..

Yarın sabah Barcelona’da olacağız.Şimdilik hoşça kalın..

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.