Bir anımı paylaşmak istiyorum. & 18. Gezici Film Festivali..

Vallahi maşallah gündem bir dolu bir dolu anlatamam. Bugün esnaf Sanatkarlar Odasında toplantımız vardı. Çok uzun bir toplantı oldu.Günlerde kısacık malum hemen akşam oldu.

Bugün önemli bir gün . Beyler bilmemezlikten gelebilir, fazla umurlarında olmadığı için, ama biz kadınlar işin farkındayız ki Facebook’ta kutlamaları görüyorum. Daha doğrusu Atamıza teşekkür ve minnet duygularını ifade ediyor bayanlar.Sevgili okuyucularım, bugün tam 78 yıl önce Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği gün.

O günden bu güne epey şeyler değişti.Beklenilen düzeye henüz gelinmesede, ilerlemeyi göz ardı edemeyiz.

Sizlerle bir anımı paylaşmak istiyorum. Seneler önce bugün olan bir olay.))

Şöyle ki: Bir dernek seçiminde yönetime seçilen 5 kişi arasındaydım.2 bayan , 3 erkektik. Diğer bayan ev hanımıydı. Beylerde 1 emekli öğretmen, 2 kurum müdürüydü.Ogün kurum müdürü arkadaşın makamında toplanıp kendi aramızda başkan, yardımcı, seçeçektik.Toplantımız saat 14.00de olacaktı. Ben 10 dakika kadar erken gidip sekreterine, toplanacaktık girebilirmiyim diye sordum. Ama bu arada kapı açık, içeride yönetime seçilen 2 kurum müdürünün  sesi geliyor. Şimdi İ…. Bey, makamına gittiğimiz müdüre, aa olurmu lütfen siz başkan olun diyor.C…..Bey ise, lütfen siz başkan olun diyor. Ben bu konuşmaları duydum  ve sekreteride aynı anda buyurun girin içeri dedi.

Neyse bende oturdum, sohbet havasında diğer arkadaşların gelmesini bekledik.

5 kişi tamamlanıncada C… Bey konuya girdi. Bugün aramızda seçim yapacağız. Başkan için kimi düşünüyorsunuz bilmiyorum ama, benim fikrim…….derken bir dakika birşey söyleyebilirmiyim dedim. Tabii buyurun Nilgün Hanım dedi.

O günde tam 5 aralık, Ben, ‘’Bugün, Atamızın bize tanıdığı seçme ve seçilme hakkının yıl dönümü,  bugünün önemine istinaden başkan olmak istiyorum’’ dedim ve kızardım.Ben kızardım, onlar morardı.İ…Bay ve C….Bey birbirlerine baktılar.Şaşkınlıkları gittikten  sonra bana döndüler, neden olmasın dediler. Diğer arkadaşlara da sordular, herkes kabul etti. Ve ben, 3 yıl ard arda başkan seçilerek,ekip arkadaşlarımla birlikte, bu işi layıkıyla yaptım. Daha da devam etmemi istediler ama, çok yoğun olduğumdan bırakmak zorunda kaldım.

Her yerde, Başkanın rolü çok büyüktür.Çalışkan olmalı, ekibini iyi seçmeli, herkesin fikirlerine saygı göstermeli, olumsuz bile olsa fikirleri dinlemeli, onlardan daha başka fikirler elde etmeli, dakik olmalı,programlı olmalı, dürüst olmalı, bu iş için vakti olmalı. Ben maalesef o zaman da üzüntüyle gördüm ki, yönetime seçerken mevki sahibi kişileri seçiyorlar,doktor,daire amirleri,avukat gibi…Vakitlerini olup olmayışı fazla önemli olmuyor, işleri yürüten başkaları oluyor, onlar sadece imzaya geliyor veya maddi destek oluyorlar.  Siz bu nasıl dernek diye merak ettiniz ama yazmak istemiyorum  şimdi.Zaten asıl anlatmak istediğim,  Atamızın sayesinde kazandığımız seçme ve seçilme hakkı, bana başkanlık kazandırdı o gün.))) Ben tüm arkadaşlarıma uyum içinde çalıştığımızdan ve çok güzel işlere imza attığımızdan,teşekkür ediyorum.Şu anda da hepsiyle sevgiyle selamlaşıyoruz.Bu arada bir kez daha ATAM’ı minnet ve sevgiyle anıyorum.

Havalarımız soğudu,hem de ani bir ısı değişimi yaşadık. Geçen hafta Pazar günü bahçelerde piknik yaptık, yazdan kalma bir gündü, bugün ise kışı yaşıyoruz.))Hem de  Sinop’a göre geç kalmış bir kış.Gerçekten küresel ısınma var. Ben ilk kez 3 aralığa kadar böyle güzel bir mevsim yaşadığımızı hatırlamıyorum.Bakalım bundan sonra nasıl olacak..Bu hava değişken olabilir….  yeter ki sizin havanız iyi olsun.)))

orman kampısinopsinopsinopsinopsinopbahçelerde piknikblank

Aaaa bugün ne yaptım bilin bakalım???Diş polikliniğinin önündeki engelliler için ayrılan otoparka , engelsiz bir vatandaşın arabası park etmiş. Önce elimde delil olsun diye resmini çektim , sonra da 155 arayıp şikayetimi dile getirdim.Polis memuru şimdi mopese kameradan bakıp, ekip yolluyorum dedi, teşekkür ettim kendisine.

Sevgili okuyucularım, eğer hepimiz duyarlı olursak, bazı yanlışlıkların yapılmasını önleyebiliriz.Sizlerde gördüğünüz yanlışlıkları gerekli birimlere bildirin lütfen.

Ne çok yazacaklarım varmış. Durun hele bir önemli haber daha vereyim.

18.Gezi Film Festivali,7-10 aralıkta Sinop’ta.Valilik, belediye ve Sinop Kültür Turizm Derneği’nin katkılarıyla gerçekleşiyor. 7 aralık Cuma günü 18.30 da açılış var.Ve ilk film Altın Portakal ödüllü ’’Lal Gece’’,20.30 da Deniz Sinemasında gösterime girecek, yönetmeni Reis Çelik’te geceye katılacak.4 gün sürecek bu etkinlikte 13 film gösterilecek.Yönetmenler,sürpriz sanatçılar ve oyuncularda gelecekmiş. Film biletleri ücretsiz ve Cuma günü,Belediye Basın Yayın Halkla ilişkilerden temin edilebilecekmiş. Bu iyiliğimi unutmayın, bana da bilet ayırın olur mu))))

gezici film festivali

Ben de izlemek istiyorum.)))Çok güzel filmler var yaw…. Bakalım kaçına vakit ve bilet bulabileceğim..

Çok uzun sürdü yazım.Umarım sonuna kadar okuyabilmiş sinizdir.))))

İyi geceler, bol filmli günler diliyorum.

Hakkımda Nilgun

blank
Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

Calista Otelde 2. Gün

Merhaba tekrar, Calista Otel’de tatilimizin 2. Gününü anlatmaya devam edeyim. Rahat bir uykudan sonra sabah …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.