Çocuğum Neden Ders Çalışmıyor? Cam Patikler..

Öncelikle kendimize şu soruyu soralım. Çocuğumun nasıl ders çalışmasını sağlayabilirim?
Ailenin en önemli görevi çocuğunu her yönüyle en iyi şekilde yetiştirmektir. Çocuk yetiştirmenin en önemli basamaklarından biri de çocuğumuzun; yaşına , gelişimine uygun sorumluluklar vermektir. Eğer çocuğumuz sorumluluk ve görev vermediyseniz, çocuğunuz bir işe sahip çıkmayı ve başarmayı öğrenememiş demektir. Doğal olarak da çocuğunuz okul hayatında ders çalışmayı kendi sorumluluğu olarak görmeyecektir ve ders çalışmayacaktır. Bu nedenle; küçük yaşlardan itibaren sorumluluk duygusunun geliştirilmesini sağlamak amacıyla çocuğa yapabileceği ölçüde görevler verilmesi sorumluluk duygusunun gelişiminde çok önemlidir.
Çocuğunuza bir şeyleri yapması için sürekli uyarıda bulunmak da önemli bir eğitim hatasıdır. Sürekli uyarı alan bir çocuk (örn; yatağını topla, ellerini yıkadın mı? Ya da dişlerini fırçala vb. ) ders çalışmak içinde uyarılmayı bekler. Ders çalışmayı kendi işi gibi görmez ve sorumluluğu üstüne almaz. Oysa ders çalışmanın başkası için değil kendisi için olduğu mesajının verilmesi önemlidir. Gelecekte yapmak istediği işini belirleyip hedefe ulaşmak istemesi motivasyonunu artıracaktır.
Çocuğunuzun kendine güvenini de sağlamanız gerekir. ‘Anlamıyorum’ diyen bir çocuk ne kadar dersiyle ilgilenir? Bu aşamada ailenin desteği çok önemlidir.
Diğer etken çocuğunuzun okulu ve arkadaşlarını sevmesiyle de doğru orantılıdır. Çocuğunuzun okula ilgisini artırmak için sosyal aktivitelerden de faydalandırabilirsiniz. Örneğin; okulda spor takımında olması onun okula ilgisini ve sevgisini artıracaktır. Ders programının oluşturulması aile ve öğretmen işbirliğiyle yapılırsa daha fazla verim alınabilir.
Çocuğunuzun kendine güvenini artırmak ve motivasyonunu sağlamak ailenin görevidir. Çocuğunuzun en ufak başarısını bile takdir edin. Ailesinin her daim yanında olduğunu hissederse, ders çalışmasını engelleyecek durumda ortadan kalkmış olur.
Sevgiyle kalın…

Hakkımda Nilgun

Sinop'ta yaşayan, Sinop'lu bir bayanım. Gezmeyi, yüzmeyi, konuşmayı, sosyal aktiviteleri çok severim. İnsanlara yardımcı olmak beni çok mutlu eder.Ve tam bir Sinop Aşığıyım. Bu kadar yeterli mi?)))

İlginizi Çekebilir

blank

 GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLER… Cam Patikler…

Tekrardan yazabilmek çok güzel, sevgili Nilgün’ün Günlüğü okurları. Zor günlerden geçiyoruz. Bizde evimizde oturuyoruz. Pansiyonumuzu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.